Skúsenosti s poisťovňou MetLife Amslico
Chcel by som sa spýtať na Vaše skúsenosti s Metlife poisťovňou. Keď chcem si pozrieť poistné podmienky tak ani nemajú na stránke. Každá normálna poisťovňa ich ma na webe akurát oni len strohe informácie. Mňa by zaujímalo aké majú podmienky v porovnaní s inými poisťovňami. Ako to vnímate vy? Stačia Vám informácie ohľadom produktu alebo si študujete podmienky? Na ich stránke však nenájdem absolútne nič, hoci produktov viditeľne majú desiatky. Vďaka za názor.
@radios01
Životné poistenie som platila 5.rokov sumu 135€ Poistky som musela zrušiť s rodinných dôvodov. Dnes mi poslali peniaze 1234€ Som znechutena,radšej som si tie peniaze mala odkladať a nie živiť poisťovne.A to som zvedavá co mi vyplatia z poistky ,kde som mesačné platila tiez 5.rokov 165€.😢
@lulu71 My sme dostali vyplatené za 18 rokov poistenia a šetrenia výnos 92Euro. Je to hanba, tiež si myslím, že to bol podvod na občanov. Opäť sa niekto nabalil. Začali sme v Amslicu a kedˇmalo prísť k vyplácaniu premenovali sa na Metlife.Myslím si, že takýchto dotknutých ľudí bude viac, zrejme by to mohla Národná banka prešetriť, kedˇtu taký produkt povolila.Ale aj také mi bolo povedané, že moje peniaze sú už dávno v Amerike.
Z toho mi vychádza,ako si napísala, že asi tá punčoška by bola lepšia.A v Metlife sa veľmi nesnažia s vysvetlovaním prečo tak málo. Veľmi zlú skúsenosť mám.
@lulu71 ahoj, základný problém je že sa tieto produkty predávali ľuďom často ako sporiace - čo nie je pravda a ich účelom bolo vždy predovšetkým poistenie. Cez poistky sa proste nespomínal. Nikdy. A keď vás na to niekto nahovára, nech zavrie dvere z vonkajšej strany a bodka.
Ahojte, vedeli by ste m poradiť životné poistenie čisto len na úmrtie a kritické choroby, bez sporenia ? Dakujem
@alyze Ahoj, volá sa to rizikové životné poistenie a je bez akéhokoľvek sporenia. Je to dnes najrozumnejšia voľba, oddeliť poistenie od sporenia, čo sú 2 rovnako dôležité ale úplne odlišné služby 🙂.
Ponúkajú ho dnes už asi všetky poisťovne, samozrejme že sú tam veľké rozdiely v cene a rozsahu. Ak by si potrebovala viac info, kľudne pošli IP.
@lulu71
@lulu71
@lulu71 čauko, nazáleží na tom koľko platíš, ale do čoho jednotlivé sumy idú, lebo v mnohých prípadoch to nie je vždy transparentné a jasné za čo a koľko platíš, závisí na tom, čo konkrétny klient potrebuje, nie čo mu niekto nanúti pre výšku svojej provízie, a hlavne nech sú okrem výhod spomenuté aj nevýhody, a dobre si to zvážiť...Poistenie je tovar , ktorý má svoju cenu a nie každý je zaňho ochotný zaplatiť. Treba rešpektovať, že sú ľudia ktorí sa tak rozhodnú často preto lebo s nimi niekto nehral seriózne alebo to skrátka nepotrebujú
@alyze Ahoj. Ja by som ti navrhoval kombináciu poistenia úmrtia spolu s poistením invalidity, ideálne už od 40%. Predpokladám, že pravdepodobne potrebuješ také poistenie kvôli krytiu úveru a práve do rizika invalidity od 40% sa dá zahrnúť dosť veľké množstvo diagnóz, dokonca aj napríklad rakoviny, nakoľko počas liečby onkologických ochorení má človek takmer vždy priznanú aspoň čiastočnú invaliditu. Taktiež množstvo iných diagnóz z poistenia kritických ochorení je možné zarnúť aj do čiastočnej invalidity, nehovoriac o tom, že až 40% priznaných invalidít je v dôsledku chorôb pohybovej sústavy, v dôsledku čoho je veľmi vážne narušená schopnosť človeka pracovať.
Pripoistenie invalidity je síce drahšie ako poistenie závažných ochorení, ale je to práve preto, že štatisticky existuje omnoho väčšia šanca, že budeš čiastočným invalidom ako že ti bude diagnostikované kritické ochorenie.
Ak naozaj potrebuješ krytie kvôli úveru a mala by si záujem o kombináciu poistenia úmrtia s invaliditou, existuje v niektorých poiťovniach takáto kombinovaná možnosť, dokonca s klesajúcou poistnou sumou, čo je ideálne práve na krytie úveru a vo výsledku je to aj lacnejšie, nakoľko si vždy platíš len za krytie rizika do tej výšky, ktorú aktuálne v súvislosti s úverom potrebuješ.
Ak by si potrebovala viac informácií, pokojne sa pýtaj aj tu 🙂
@lulu71 Ono hlavne záleží, koľko z tej sumy 135€ išlo do investičnej zložky a koľko do poistnej. Nenapísala si ani produkt, ani poisťovňu, ani približné zloženie, ale predpokladajme, že cca 40-50€ mesačne išlo do investičnej zložky a zvyšok "spapalo" práve krytie rizika v pripoisteniach, ktoré si mala v zmluve kryté.
Štandardne sú v šetriacich poistkách mnohé poplatky, najväčším býva počiatočný poplatok, ktorý zhltne väčšinou vklady do investičnej zložky za prvé 2 roky, čiže z tých cca 40€, ktoré iši do investičnej zložky mesačne ti počas prvých dvoch rokov zmizlo všetko a vyplatená hodnota 1234€ sa rovná približne 40€ platbe počas zvyšných 3 rokov trvania zmluvy.
Zvyšná časť išla pravdepodobne na krytie rizika, čo sú peniaze, ktoré nikdy neuvidíš, kým sa ti niečo nestane - podobne ako keď platíš poistku a byt alebo auto - platíš a efekt z toho vydíš až keď sa niečo stane, keď sa nestane, prišla si o peniaze, ale môžeš byť rada, že sa nič nestalo 🙂
Čo sa týka tej 145€ zmluvy, pokojne sem napíš podrobnosti - názov poisťovne, produktu, koľko platíš do investičnej časti (hlavné poistenie sa to zvykne volať) a koľko mesačne z tých 145€ platíš za rôzne pripoistenia a taktiež napíš kedy bola zmluva uzatvorená. Na základe týchto informácií ti tu budeme vedieť poradiť, resp. napísať čo môžeš očakávať od tej konkrétnej zmluvy, aby si nebola prekvapená keď ju náhodou niekedy v budúcnosti budeš tiež rušiť. 🙂
@lerryk K tvojmu prípadu ti môžemnapísať len približne toľko čo som napísal vyššie lulu71.
Záleží na nastavení poistky. Ak ti drvivá väčšina peňazí išla na poistenie a reálne na šetrenie nešlo skoro nič, nedá sa očakávať, že ti poisťovňa niečo vyplatí. Druhá vec je už tá, že ako ti to bolo vysvetlené pri predaji produktu - či ti bolo vysvetlené a bola si si vedomá, že väčšina peňazí ide na poistenie a nič zo zmluvy nedostaneš, alebo ti to bolo predané ako supr šetrenie, z ktorého budeš mať kopu peňazí._
Samozrejme do hry vstupuje aj celková nákladovosť a nastavenie konkrétneho produktu.
@richardhudec @alyze Súhlas s tým čo písal Richard, poistenie invalidity je jedno z najdôležitejších pri poistení, zároveň platí že aj najdrahších (najmä to od 40%, čiže tzv čiastočnej invalidity), pretože kryje širokú škálu ochorení a úrazov. Ostatné dôležité pripoistenia sú smrť, kritické ochorenia a dlhodobá PN, prípadne trvalé následky úrazov. Bohužiaľ vo väčšine poistiek čo som videl, krytie invalidity chýba, pričom sú tam pripoistenia ktoré nie sú tak kritické - napríklad hospitalizácia, chirurgické zákroky,...
Prosim vas ma niekto skusenosti Metlife -Amsliko Poistenie,,Zlaty Kapital,, potrebujem poradit.
@jozefina99 Pýtajte sa 🙂 hádam poradíme 🙂
@jozefina99 pýtaj sa
mam poistenie Zlaty Kapital Plus uzavrete 1999 na 20 rokov.Platim 395 rocne .Platila som vzdy v termine.Kvoli straty prace som vycestovala do zahranicia a platila som kazdy rok sekom.Pred vianocami mi syn preposlal dopis (zdrzujem sa v zahranici) od MetLife ze musim zaplatit ihned urok195€ z pozicky.Ked som volala do centraly,najprv mi povedala ze moja zmluva neexsituje potom ked som sa zozculila a zvysila hlas: a kde su moje 15 rokov splatky.Ved som kazdy rok platila,je mozne s oneskorenim.potom mi pani oznamila ze mam 2 000 € pozicku a potom urok z nej.potom mi povedala,:ze som mala dat pisomne vediet ci platim pozicku alebo zmluvu a oni neeviduju moje splatky od r;2008.
Vobec ma nik neupozornil ze mi bola poskytnuta pozicka ani nic podobne.Do doby ked bolo Amslico som nemama ziadne problemy az ked nastupila MetLife.Teraz neviem ci mam zaplatit tu udajnu pozicku aj ten urok.Zmluvu zrusit je asi hlupost -2 roky do konca.Tazko sa mi reaguje lebo nemam pri sebe zmluvu a ani tie ustrizky o plateni.Mozem ziadat o odpustenie uroku a pozicky?Najprv v rozhorceni som chcela zmluvu zrusit ale asi je to hlupost.
Potom minuly rok som bola na operacii maternice-rakovina,mozem naklady na OP preposlat do MetLife
@jozefina99
No, nakoľko ste v kapitálovom poistení 2 roky pred koncom, rušiť sa na 90% neoplatí. Takže sa nenechajte ovládnuť emóciami a radšej počkajte do konca 🙂
O pôžičku ste nežiadali, ale možnosť pôžičky bola automaticky zakomponovaná v tých zmluvách, kedy v momente, kedy sú na zmluve evidované chýbajúce platby, tak vám ich akože Amslico požičia a následne aj úročí. S tým ste súhlasili podpisom zmluvy, ktorej súčasťou boli aj poistné podmienky. Otázkou je, prečo keď poistku platíte vôbec vznikla tá pôžička a prečo neevidujú vaše platby od roku 2008. Je možné, že ste platili so zlým variabilným symbolom? V tomto vám tu veľmi neporadíme, to si musíte vykomunikovať s Metlifom a dané platby sa musia dohľadať v systéme.
Čo sa týka operácie, tak ak máte v poistnej zmluve uzavreté pripoistenie kritických ochorení, prípadne PNky, chirurgického zákroku alebo hospitalizácie, tak v závislosti od poistnej sumy a diagnózy a lekárskych správ vám poisťovňa vyplatí plnenie. Ak nebude problém s tým, že poistné podmienky určite pojednávajú aj o tom, že by ste mali poistnú udalosť nahlásiť bezodkladne. Čo v prípade minuloročnej operácie splnené zjavne nebolo.
Takže opäť záleží, čo máte v danej poistke kryté 🙂
@jozefina99 napíš na internú poštu bude tam môj kontakt pomôžem ti s tým ...
@richardhudec
Dakujem za odpoved.Logicky som tiz k tomu dospela.lenze som v zahranici a nemam pri sebe zmluvu a ani ustrizky co sm platila a dufam ze ich najdem.Platit som na 100% platila ale moze byt ze 2-3 mes.opozdene.Oni mi vycitaju ze som mala dat pis spravu co plati poistku alebo pozicku.Ale ja som nevedela o ziadnej autom.pozicke.A ta je ako som zistila automaticky.To som prehliadla ,pozabudla.Budem musiet to dokladovat,co je na dlhe lakte.
Co je pre mna dolezite:zaplatit pozicku 2 200€+195€urok.Co je dolezite?asi urok.
Mozem poziadat aj o odpustenie alebo o znizenie? Je to vela penazi.
@jozefina99 Dobrý večer, v prvom rade si zmeňte adresu zasielania korešpondencie na Vašu adresu (aj do zahraničia), aby Vám zbytočne neušli dôležité listy od poisťovne. Čo sa týka úrokov, ak ich nezaplatíte, budú pripočítané k pôžičke. Čo sa týka automatickej pôžičky, tá sa dá splatiť aj kedykoľvek neskôr, len musíte potom písomne požiadať o jej splatenie. Dá sa to potom zaplatiť aj na niekoľko splátok (napr. 2-4 splátky po mesiaci). Ale aj keby ste tú automatickú pôžičku nesplatili, na konci poistnej zmluvy bude splatená z kapitálu, ktorý je v zmluve na vyplatenie a Vám bude vyplatený len ten zvyšok, ktorý ostane po splatení pôžičky. Odpustenie ani zníženie bohužiaľ v tomto prípade nie je možné.
Ahoj, v každom prípade komunikovať s poisťovňou telefonicky, e mailom, prostredníctvom jej zástupcov . www.metlife.sk, vo veľkých mestách sú agentúry kde je možné sa informovať, tvoja zmluva patrí pod správu konkrétneho človeka alebo maklérsku firmu, komunikáciou môžeš poveriť aj osobu ktorá to urobí namiesto Teba ak si v zahraničí. Servis k zmluve si tvrdo vyžadovať ak nie je ... Ak sa posielajú peniaze ktoré sú určené ako splátka pôžičky, nie úrok na ktorý si dostala šek, spýtať sa na splátkový kalendár a dohodnúť presnú výšku splátky neposielať len tak nejakú sumu bez dohody. Aj pri hocijakom inom úvere platia presné pravidlá. Ak si platila musíš mať v ruke o tom doklad ako pri každej reklamácii.
Ahojte, myslíte že Metlife preplatí chirurgický zákrok vyberanie zuba múdrosti, kde mi bolo rezaná aj zašívaná rana ?
@dodka258 Dobrý deň, ak máte na mysli pripoistenie chirurgického zákroku, tak tam sa odškodňuje pri zuboch len úraz. Zákroky vykonané z dôvodu ochorenia zubov a ich komplikácií, sú vo výnimkách.
áno je to tak ako hovorí Martin
@martin_horvath to znamená ? Áno mám pripoistenie chirurgického zákroku a bola som na odstránení zubov múdrosti, z dôvodu že mi robili komplikácie. Tento zákrok teda nebude zaplatený, áno ? Ďakujem
Nie, nebude zaplatený. Lebo príčinou chirurgického zákroku nebol úraz. Zuby sú týmto špecifické.
@martin_horvath písala som vám správu 🙂
Poistený 14 rokov.
Keď vtáčka lapajú pekne mu spievajú.
Ak je poistený dlhšie PN viac, ako šesť mesiacov je oslobodený od platenia. Lenže to nefunguje na choroby, ktoré si priznal. A aby to neplatilo, spravia všetko preto, aby aktuálna diagnóza súvisela s chorobou, ktorú si priznal.
Ak trpíš nejakou chorobou nedávaj sa poistiť. Poistenie je vhodné len pre úplne zdravého človeka i keď, ako chorý platíš viac lebo patríš do rizikovej skupiny.
Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú.
Za veľa peňazí minimálna starostlivosť.
I keď majú so mnou starosti. Posielajú mi každý štvrťrok zloženku a kontrolujú či im došli peniaze.
No proste ideálny poistený. A keď došlo k plneniu. Napísali, že aktuálna choroba súvisí s chorobou, ktorú som priznal pri uzatvorení poistnej zmluvy / na základe priznanej diagnózy platím viac, lebo patrím do rizikovej skupiny/.

@lerryk je to vždy o ľuďoch - všade ,len dnes si môžeš vyberať a hlavne overovať,lebo ponuka je veľká, trh nasýtený, či to všetko čo Ti niekto povie je pravda, a kde je to napísané v podmienkach