icon

Skúsenosti s Prima bankou

florinka
9. máj 2013

Nakoľko som denne masírovaná reklamou Prima banky o skvelej hypotéke za 3,4% mám potrebu verejnosti nejakou formou dať vedieť ako naozaj funguje táto banka. Ak si chcete zobrať hypotéku a hľadáte referencie na jednotlivé banky tak ste sa preklikali správne a čítajte ďalej.
Hypotéku sme si brali od DEXIA banky asi pred 7 rokmi – všetko klapalo s bankou sme boli spokojní. Akonáhle ju však kúpila PENTA začali sa diať veci. Bez vysvetlenia nám zdvojnásobili na hypotéke úrok – išli sme hneď za riaditeľkou pobočky, kde sme nedostali žiadne vysvetlenie – lebo pani nevedela. Písali sme na teda na centrálu – na odpoveď sme čakali mesiac (čím nám vypršala lehota na vyplatenie zostatku úveru). Odpoveď bola veľmi všeobecná niečo v zmysle že sme rizikový klient (nikdy naša splátka nemeškala) a že trh z nehnuteľnosťami sa zhoršuje (ručíme 90tis. nehnuteľnosťou už len 18 tis. úver). Obrátili sme sa na ombudsmana, ktorý nám odpísal, že Prima banka s ním odmieta komunikovať a že sa máme obrátiť na súd. Obrátili sme sa aj na TV, bohužiaľ nakoľko je Prima banka veľký sponzor odmietli... Tak sme počkali rok a prešli sme do Mbank, kde nám dali polovičný úrok. Pri prekladaní úveru sme si niekoľkokrát potvrdili absolútnu neschopnosť pracovníkov na pobočkách a pravdepodobne aj veľmi lacný software. Ako perličku uvediem príklad: keď sme sa pýtali na presný dátum kedy môžeme úver splatiť pani nám povedala, že systém jej ukazuje, že sme hypotéku vyplatili v roku 1978..🙂.. O neskutočne dlhých termínoch na všetky dokumenty, ktoré sú potrebné na zmenu a nekompetencii pracovníkov čo sa týka informácii písať nebudem, bolo by to nadlho. (napr. Pre zistenie zostatku na účte klikala asi 10minút)
Na záver len toľko, v TV reklame sa na mňa každý deň usmieva ujo, ktorý sľubuje hypotéku iba za 3,4 %, nám v tejto banke po pravidelnom splácaní po siedmych rokoch zdvojnásobili úrok na 4,9% a neprejavili žiadny záujem o komunikáciu a vyriešenie problému k obojstrannej spokojnosti.
Urobte si názor sami. Ja učím svoje deti, že RE-KLAMA je o klamaní ľudí a čím je väčšia tým väčšie klamstvo v nej ponúkajú. A v prípade Prima banky to platí na milión precent.

huxy
6. aug 2013

možno budem písať odveci,ale napíšem k tým pracovníkom v banke.ja poznám ženy /kedysi mi boli kolegyne/,čo pracujú v prima banke od dôb,keď bola ešte prvá komunálna banka,potom bola dexia,teraz je prima banka.tiež ženy sú znalé svojej práce,a určite sú ochotné riešiť problémy,či schopné odpovedať na rôzne otázky.no ale zas mám skúsenosť z konkurenčnej banky,kde som teda pracovala aj ja,že s tým vyškolením pracovníkov majú teraz dosť veľké problémy.teda že ich nevyškolia poriadne,ale hneď ich šupnú k stolíku a majú "pracovať". hovorím z vlastnej skúsenosti,a veľakrát sa učia "za pochodu".a myslím,že je to vo veľa bankách tak,kde nastupujú noví pracovníci.

emilia25
6. aug 2013

no my sme sa tiez boli pytat na hypoteku v tej banke a pani pracovnicka nam vypocitala z danoveho priznania 450eur co v kazdej inej banke 800 cisteho a divali sme sa na pani ze odkial tu sumu zobrala a ona nam povedala ze to oni tak pocitaju.potom nam nasimulovala ze aj ked by sme mali prijem 1200eur aj tak by nam vyslo nejakych par eur.a tak sme si presli vsetky banky co mame v meste a najlepsia sa nam zdala tatra banka tak sme to tam vsetko vybavili ale zamietli to kvoli nehnutelnosti z odporucanim vymenit zabezpeku takze hypoteka schvalena len este musime najst vhodny dom aby nam ju uplne odklepli.

sonahajdukova
16. aug 2013

tak , ja som tento týždeň prostredníctvom právnika podala žalobu na Prima banku ohľadom neoprávneného zvýšenia úrokovej sadzby, resp. úrokového rozpätia na hypotekárnom úvere z roku 2005.

macamac
16. aug 2013

baby, tie, ktoré ste prefinancovávali hypo, kde ste boli spokojné? ako čítam, tak tá prima banka-nič moc

macamac
20. aug 2013

bayyyy, nikto nič????

a aké máte skúsenosti s mBankou? tam vychádzajú najlepšie úroky

johnnyf
Odpoveď bola odstránená
johnnyf
Odpoveď bola odstránená
chupacabras
27. aug 2013

Moje skúsenosti s prenosom sú nasledujúce:
hypo mám vo VUB, tam mi prišla nová sadzba, vyššia. mesačná splátka vychádzala okolo 389 euro
vo viacerych bankach to vyslo menej, v prima banke mi to vyslo najnizsie, tam mi mesacna splatka vysla 348 euro.
prisiel som s tym do VUB, ze nesuhlasim s tou ich sadzbou a ukazal som im ponuky z inych bank, ze nech urobia nejaku lepsiu ponuku (ze som ochotny pristupit aj na zmenu fixacneho obdobia). za tyzden som sa zastavil znovu, ale ponukli mi absolutne smiesne/zanedbatelne znizenie (a to este za podmienky, ze by som si musel platit nejake ich dalsie sluzby)
takze riesim prechod do prima banky.
vo VUB som poziadal o "zriadenie zalozneho prava v druhom poradi", za 15e. a dalej som poziadal o vycislenie zostatku, to by malo prist postou.
s tymto potom mam zajst do prima banky, potom sa odnesu papiere na kataster, tam sa bude platit 66e, no a to by malo byt vsetko, co sa tyka nakladov na prenos hypoteky.

sonahajdukova
28. aug 2013

Ahojte,

tak prvý súd s Prima bankou sa mi podarilo vyhrať. Predbežným opatrením bolo banke zakázané sťahovať si vyššiu splátku a to až do konečného rozhodnutia súdu o neplatnosti svojvoľného zvyšovania úrokovej sadzby.
Ak máte záujem, ozvite sa mi na 0915306613 alebo sona.hajdukova@gmail.com

andre8426
3. sep 2013

Ak máte problém s Prima bankou rád pomožem na emaily boris.miklo@gmail.com alebo na čisle 0905597621

lili_mia
3. sep 2013

@huxy To učenie za pochodu, tento štýl majú aj finanční poradcovia. Príde k nim holobriadok a už má volať svojich známych na pohovory a núkať im výhody. Ale že holobriadok svojmu kamošovi sľúbi, že áno, tvoju hypo výhodne prenesieme a potom na zmluve, hups, tu je podmienka, že 4 roky od podpisu zmluvy nesmieš preniesť, inak pokuta, to holobriadkom nik nepovie a potom to slávne finančné poradenstvo aj vyzerá. Myslím si, že dobrý biznis, ale ked oproti mne sedí decko s pupákmi po brade a cítiť z neho, že chce prachy .. ach jo
Aký máš názor na call centra? Tam je to lepšie, či tiež sa učia za pochodu? Ja som si nevedela zrušiť termínák a v banke za to chceli poplatok, tak som išlo cez call centrum, teda skôr bankový chat a krok za krokom, až sa cítim hlúpo, že som na to neprišla sama 😀 😀 😀 😎 😎 😎

saskapac
25. jan 2014

@macamac je toto už stará téma, no chcem sa opýtať , či máš skúsenosti s mBank? Tiež uvažujem o ich úvere!dik

macamac
25. jan 2014

@saskapac ahoj
nie, nemám, lebo ja mám radšej realitu a nie virtualitu 😀 😉
a čo sa peňazí týka, tým duplom, hlavne, ak sa jedná o pôžičky
ja si radšej zájdem do reálnej banky, s dlhoročnými skúsenosťami a miestom na trhu
ja som taký ten nemoderný typ asi 😀 😉
mne to jednoducho virtuálne nevyhovuje 😉

mne nakoniec moja banka, keď som chcela odísť, znížila úrok úveru o 2,5 % čo bolo dosť a dostala som najnižší možný na trhu - vyrovnali sa aj tým virtuálnym 😉
len treba vedieť jednať 🙂

asi som ti nepomohla, ale odpísala som ti 🙂

saskapac
25. jan 2014

@macamac ďakujem!!! Ani ja nie som veľmi "moderná", no nemám dobrú skúsenosť s bankou , chceme niečo poriešiť ...

macamac
25. jan 2014

@saskapac 😉 tak držím palčeky 😉 🙂
my nemoderné baby 😀 😀 😉 🙂

login111
9. feb 2014

ja som mal v prime trosku iny problem.... Bol som sa opytat na uver, pokukala v pc ci by to slo a povedala mi ze musim priniest potvrdenie o dietach, takze som sa nato vykaslal, kedze nemam rad zdlhave papierovanie kde treba vsetkych otravovat s tlacivami... Isiel som do CSOB kde mi po par minutach zavolali, ze uver mi schvalili, ale podmienkou je ze musim stiahnut ziadost o uver v inej banke. A toto bol kamen urazu.... V prima banke mi tvrdili ze niesom u nich v systeme ziadatelom, ale v CSOB mi to jasne ukazali ze tam svietim ako ziadatel, no kocurkovo! Nakoniec to vzala riaditelka CSOB do vlastnych ruk a telefonicky to vysvetlila PRIMA banke a az potom mi vydali prehlasenie ze u nich niesom ziadatelom, samozrejme za 8 euro a 2 dni podavania si ma 😠

anjelik007
22. feb 2014

@matulik222 aj my chceme robiť refinanc v prima banke, za čo všetko sa banke platí a ako dlho to trvá? dakujem

matulik222
26. feb 2014

@anjelik007 toto vám neviem povedať, lebo podmienky sa už od vtedy učite zmenili, ja som to riešila pred rokom a nakoniec som do prima banky nerefinancovala, lebo ma dlho naťahovali a bol s nimi problém....určite by som si to začala vybavovať už s predstihom, aby ste nenarazili na nejaké problémy...treba sa pýtať na všetko..osobne by som vyskúšala aj inde..držím palce

rowdies
21. mar 2014

@florinka
@florinka zdravím vas.absolutne suhlasím s pani čo napísala o prima banke.moja skusenost posudte sami.vybavil som si spotrebný uver 2000euro.po roku splácania som zistil že uver je skoro nesplatitelny tak som sa rozhodol ho vyplatit predčasne.žiadost o predčasne splatenie 24 euro poplatok a cakanie 30 dní.po tomto čase som uver konečne splatil a žiadal som o potvrdenie.čo myslíte že nasledovalo?24 euro a opat čakanie 30 dní.takže aby som to zhrnul predčasne splatenie uveru trvalo 2 mesiace a stalo cca 50 euro.len pre obraz tento istý ukon v tatrabanke trvá cca 1-2 dni bez akehokolvek poplatku.okamžite som v tejto banke zrušil učet.trh je velky každy ma možnost si vybrat.o pesonále sa nejdem ani vyjadrovat.milo sa tvarit vedia asi to maju nakazane ale na uplne jednoduche administratívne ukony je ich treba 5 pretože ani jedna netuší čo to vlastne od nej chcete.j

maha1331
Odpoveď bola odstránená
maha1331
Odpoveď bola odstránená
maha1331
Odpoveď bola odstránená
maha1331
Odpoveď bola odstránená
senmut
4. jún 2014

ked som horko tazko vybavil v dexii teraz prima banke debet 800EUR,..po ,..cca roku mi prisiel papier ze uz mozem mat len 500EUR a do mesiaca to musim splatit lebo,...bu bu bu,...co som splatil,..dnes som dostal pripis ze uz musim do mesiaca vsetko zaplatit lebo bu bu bu,...takze takyto je postup,... to je skoro ako nejaka exekucia alebo co,... teda takyto pristuop maju v slov. bankach,..budem musiet to tam asi vsetko porusit a hladat nejaku inu banku ci co,... 😨 neviem ci to funguje tak na celom Slovensku,..ci len v pobocke Banska. Stiavnica ?!

simata
5. jún 2014

@mataharyyj no je mi naozaj uprimne luto ludi s ktorými banka zamietla tak ako s nami....beru nam dom tziadna dohoda....dlhe natahovacky.....dufam ze sa nikomu take nieco nestane....smutne....este skusime ombusmana....skusala som ludi co odkupuju nehnutelnosti, financných poradcov , mediatorov, inziniero co maju s takymito vecami.....marne.....z ich strany ziadna dohoda......ziadna ochota...maju v tom vsetkom proste bordel.... 😒

01061111
10. aug 2014

Dobry večer, mate dakto skusenosti z exekuciou od Prima banky ?

santamonica
10. aug 2014

tam my sme mali hypouver v OTP s urokom 6,9%, co bol obrutal, tam nam znizenie neponukli, aj ked novym zakaznikom davali 3,4%, tak sme hladali kam, skoncili sme v Prima banke, mame 3,4%, cize o polovicu nizsie a zatial nemame preco byt nespokojni, slecna bola velmi profesionalna, so vsetkym nam pomohla a islo to hladko, mame fix na 3 roky, ak potom urok zvysia, odideme zas do inej banky......kazdopadne nam to za to stalo 🙂 , uvidime az v buducnosti, ci budu nejake problemy, zatial presiel rok a fajn.....ahojte

denisenk85
Odpoveď bola odstránená
tera123
9. okt 2014

my sme od primy žiadali 70% hodnoty nehnuteľnosti úver, avšak išlo o drevenicu- murované prvé podlažie a zvyšok drevo, zamietli....ich postupy neumožňujú financovať stavbu, ktorá sa podobá na zrub....nech sa páči. Jednalo sa o 50ročný dom....

energy4
14. okt 2014

My sme mali hypotéku v Slovenskej sporiteľni s úrokom 7,09% preniesli sme hypotéku do Prima banky na 3,4% a skrátili sme dobu splácania z 24 rokov na 20 rokov a splátka nám klesla z 242e na 198e.O mesiac to bude rok a nám ostane už len 19 rokov.Prenesenie úveru bolo bezproblémov a do 2-týždnov vybavené aj napriek strašeniu pracovníčiek Sporiteľne že to budeme ľutovať a že preplatíme,dokonca sme museli zobrať vyšší úver o 1640e ako pokutu za predčasné splatenie pre Sporiteľnu nech si ich užijú.Za 6 rokov sme im vyplatili cez 19200e.Z počiatočného úveru 35185e nám vyrátali zostatok 33200+1640 pokuta=34840e.Zobrali sme s Prima banky 34400e a dnes po 11 mesiacoch máme zostatok 33485e.Po nás si preniesol hypotéku aj môj kolega a tiež je spokojný že sa zbavil Sporiteľne aj keď asi po dvoch mesiacoch od jeho prenesenia úveru klesol úrok v Prima banke z 3,4% na 2,5% len optimisticky povedal že to je len dobré znamenie že úroky klesajú.Poplatky 150e Sporiteľni za výpis úverového zostatku-pozor na obmedzenú platnosť asi dva týždne,66e kataster a otvorenie osobného účtu v Prima banke s vkladom aspom 20e.Všetkým odvážnym ktorý sa chcú mať lepšie prajem veľa šťastia a veľa peňazí.