Skúsenosti so spoločnosťou Amundi

lubimca
17. nov 2020

Finančný poradca mi poradil investovať do spoločnosti Amundi. Je možné žeby som v tejto spoločnosti prišla o vlažné peniaze. Máte skúsenosti s touto spoločnosťou? Ďakujem

marseillefan
17. nov 2020

Osobne som o nich nikdy nepočul, ale existujú, sú najväčší v európe a top 10 vo svete a sú aj na burze. Každopádne bude to niečo ako podielové fondy, kde samozrejme znášaš aj riziká svojej investície a nevzťahuje sa na to ochrana vkladov.

majkeel
17. nov 2020

Amundi je znama financna spolocnost, z tohto ohladu nemusis mat starosti.
Amundi investuje tvoje peniaze na burze. Ked akcie klesnu, klesne aj Amundi fond a tym aj tvoja investicia. 🙂
Takze ak investovat hocikam, aj do Amundi, tak sledovat spravy a investovat, ked bude na trhoch nejaky pokles. Ked investujes na vrchole, amundi, neamundi, utrpis stratu. Ale stratis radovo od 0-50%, nie vsetko.
Amundi si necha za investovanie zaplatit za kupu aj spravu 1-3% z investicie.
Najlepsie investovanie pre niekoho, kto sa nevyzna a nechce vyznat v investovani, je zalozit si ucet u brokera (fio, degiro, Lynx, xtb brokers...) a pravidelne prikupovat nejaky ETF fond kopirujuci index S&P. Poplatky za nakup nizke radovo v centoch, za spravu ziadne, pravidelne prikupovanie spriemeruje nakupnu cenu.

mogaa
18. nov 2020

@lubimca jasne že hej, veď ide o fondy....základnou podmienkou je vybrať peniaze keď budeš v pluse.....fondy môžu fungovať ako húsenková dráha - raz si v pluse, raz v mínuse.....teraz napr.boli volby v USA trh zareagoval a akcie narástli....naopak čoskoro by mala byť dohoda medzi Britániou a EU, ak nebude, akcie(investori) môžu zareagovať poklesom ceny akcií(vtedy napr.môžeš byť v mínuse)😉choď do hocikotrej banky a spýtaj sa na investovanie do fondov - prestne ti ukážu grafy a vysvetlia aké je dôležité kedy treba nakúpiť a kedy predať😉Amundy predáva Unicredit bank

majkeel
18. nov 2020

Problem fondov je, ze platis za spravu bez ohladu, ci zarabas, alebo prerabas. Cena sa urcuje raz denne na konci obchodneho dna, nehybe sa podla burzy. Ked zacnu akcie padat o 10-15%, tak ich v brokerovi predas co najskor. U podiel. fondoch nepoznas, za aku cenu predas, tu sa dozvies az o 1 den neskor. Preto je to tak trochu investovanie do fondov naslepo a nahodne, ci dnes slo nahor/nadol a na druhy den kupis dobre/zle. A nedostavas odtial ziadne dividendy. Investovanie do podielovych fondov je sice najlahsie (skoc do banky, tam ti "poradia"), ale aj v case ziskov najmenej ziskove investovanie a v case strat je najstratovejsie (plus poplatky za spravu a bez dividend).

evkamotka
18. nov 2020

@lubimca mali sme tam peniaze 10 rokov a boli sme ziskovi. Celkovo sa u nich odporuca vlozit na dlhe casove obdobie, ziskovost je vtedy takmer ista. Ak len na kratko, nemudi sa to oplatit

melkor
19. nov 2020

@lubimca Amundi je známa spoločnosť s dlhou históriou, takže v pohode netreba sa báť, mám tam jednu z investícií už dlhšie a aj napriek korona situácii vo svete som v pluse. Ide o pravidelné dlhodobé investovanie, vtedy máš najmenšiu šancu na stratu, nakoľko z dlhodobého hľadiska sa priemeruje aj výnos aj riziko a historicky tam je vždy viac zisk ako strata. Neodporúčam snažiť sa investovať špekulatívne na krátke obdobie. A už vôbec nie do komodít a podobne. Tam je riziko straty oveľa väčšie.
Ako už bolo spomenuté, odporúčam sa spýtať vášho poradcu aj na možnosť investovať do ETF fondov ktoré kopírujú S&P500. Tam je riziko straty pri dlhodobom investovaní naozaj minimálne, zvyčajne investície pekne narastú.
Základom je nevyberať nevyberať nevyberať predčasne (pokiaľ nejde o život) a už vôbec nie ak trhy klesnú. Práve vtedy treba zainvestovať viac. Trhy vždy stúpajú aj klesajú, dlhodobo majú však rastúci trend takže pri investovaní počas poklesu v podstate investujete "v akcii" (ako keď majú v obchode zľavy, nakúpite tovar vo vyššej hodnote lacnejšie).

tmonika1
3. feb 2021

@melkor 👏👏 konecne racionalna odpoved na otazku 👍🏽☺️

elementissa
3. feb 2021

Amundi je jeden z europskych lidrov v podielovych fondoch, strategie su velmi dobre, zamerane na ochranu klientovych investicii a postupne zhodnocovanie v case. Z kratkodobeho hladiska budes sledovat poklesy a narasty, no investicie funguju v dlhodobom horizonte, Skove straregie maju uz v nazve, na kolko rokov sa zakladaju (S7, S10+,S15). Na zaklade investicneho horizontu sa stavaju dynmickymi (dlhe horizonty) alebo konzervativnymi (kratke horizonty). A bat sa nemusis. Len ako vidim, ked potrebujes riesit na konikovi taketo veci, tak ocividne mas nulovu doveru vo svojho poradcu a to je velmi zle. Bud ste sa nedohodli na podmienkach spoluprace, nevysvetlil ti pravidlo jedneho poradcu alebo na tebe nechal extra amatersky dojem. Ked sa bavis s profikom, tak jeho rozhodnutia nemas potrebu riesit s celym internetom. Pravidelne investovanie je dolezite. Amundi je super firma. No prve je mat uctu a doveru k cloveku,ktory ti spravuje peniaze. Ak ju nemas, tak si najdi ineho alebo kasli na to. Budu z toho len problemy. Ak necitis z firmy a jej zasupcu profesionalitu, tak si najdi profesionala,ktory ma financne planovnie ako jediny zdroj zivobytia. A ano, su take firmy. Su poradcovia,ktori to maju ako privyrobok popri praci niekde vo fabrike a ti,ktori sa zivia IBA financnym planovanim, treba si vyberat takych. K doktorovi ides tiez iba k profesionalovi, nie k nejakemu hobby chirurgovi, co cez den kope na poli a vecer ide vrtat do kolena.

macik6
16. sep 2022

@evkamotka dobry rozmyslam tiez o investovani do amundy
Ci sa to vobec oplati a neviem kolko asi by som mala dat ako vstupny poplatok mam45rokov ci sa mi to este oplati a ci to nie je velmi rizikove a ci vas aj informovali kedy klesali a kedy stupali dakujem

macik6
16. sep 2022

@melkor tiez som o tom pocula rozmyslam o investicii no trochu sa bojim kedze som uz o nejake uspory prisla pred par rokmi bmg invest sice dva roky nam vyplatili a potom bum chcem aby som mala aj nejaku istotu no aj nieco zarobila neviem kolko je rozumne investovat ako vstupnu investiciu

13simonel13
2. aug 2023

Zial tam asi nie su zisky take ake ocakavam, viem ze zo dna nemozes byt milionarom ale aj ja som naročná, tak neviem. Mam cez nich investiciu ktoru mi sprostrdkuje partnersgroup.