icon

Skúsenosti so spoločnosťou Partners Group

alaxandrafranova1
11. mar 2025

Dobrý deň ,priateľ chce cez kamaráta ktorý robí v tejto firme investovať peniaze,nikde inde ich dať nechce len tam ale mne na tom niečo nesedí a som proti . Jeden jeho kamarát tam investoval a má s tým dobré skúsenosti ale ja neviem ,niečo sa mi na tom stále nezdá respektíve mám pocit že nebude to dobre že príde o viac peňazí ako tam investuje a dostane nás ľudovo do sračiek a nedoplatíme sa keďže priateľ nebude mať peniaze a zatiahne do toho aj mňa . Má niekto prosím aktuálne skúsenosti alebo poprípade mal problém z investovaním? Nehovorím že je zlá len počula som o nej prvý krát v živote a ani moji blízky nepoznajú.Ďakujem za každú odpoveď 🙂

Strana
z2
ibrunova
11. mar 2025

My sme mali od nich poistky možno pred 15 rokmi.

anavianavi
11. mar 2025

Partners Group je seriozna firma, nas konkurent. Poznam ich headquater aj firmu roky. Kazda investicia je rizikova, stat negarantuje, ale maju dobre vysledky a private equity, real estate su dlhodobo vynosove.

denkabemommy
11. mar 2025

@alaxandrafranova1 ak je ten kamarát fér, tak je to okey. Ja s partners nemám vôbec dobré skúsenosti, ale to bolo skôr o vychcanosti pani finančnej poradkyne 🙃

ibrunova
11. mar 2025

@denkabemommy Podľa mňa každému finančnému poradcovi ide o to, aby zarobil hlavne on ☹

denkabemommy
11. mar 2025

@ibrunova určite sa nájde pár čestných ale inak mám na to svoj názor 🙃. A nepovažujem to ani za prácu, lebo to robia len ľudia, čo nevedia nič robiť 😅

alaxandrafranova1
autor
11. mar 2025

@denkabemommy no tých čestných je naozaj málo v tejto dobe ,priateľ síce pozná kamoša už 15 rokov(toho čo to odporučil a má tam financie) a ten pracovník firmy toho tiež tak nejako dlho pozná ale obávam sa toho že keď ide o peniaze tak aj najlepšie kamarátstvo ide bokom. 🙂

stormie
11. mar 2025

@alaxandrafranova1 v prvom rade peniaze neinvestujes do Partners Group ale cez nich do fondov inych firiem. Treba si zistit presne ake fondy vam ten kamarat ponuka a staci par minut na googli aby si si overila ze su bezpecne, dlho na trhu a zdlhodobeho hladiska ziskove.
Za mna v dnesnej dobe by mala byt samozrejmost mat svojho financneho poradcu, tak ako mas vseobecneho lekara… My mame svojho v Partners a som max spokojna, nech potrebujem cokolvek ohladom financii (vsetky poistky, aj cestovne poistenie, ucet, hypoteky, investovanie atd) viem komu zavolat a je o mna postarane. Samozrejme z kazdeho ukonu mu potom ide provizia, mna to ale nestoji nic a nie nesnazi sa za kazdu cenu nam ponuknut novy produkt alebo zmenit existujuce ak su vyhovujuce.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
lenuska9999
11. mar 2025

@alaxandrafranova1 ak chceš naozaj skúsený a zároveň nezávislý názor, zaplať si finančného poradcu. Tí sú nezávislý a nepracujú za provízie od poisťovni. Kdezto finančný sprostredkovateľ, ktorý pracuje pod sploncnostou, či už je to táto vyššie spomínaná alebo iná , väčšinou pozerá na svoj zisk. Ponúkne ti samozrejme poistku, investovanie , účet atd, tam, kde dostane najväčšiu províziu. Možno sa nájde nejaky čestný, no je ich veľmi malo

zic
11. mar 2025

vyzera byt strasne draha (na investicie)... vpodstate 3 odspodu pri provnani...
Ak si k dost vysokemu vstupnemu poplatku beru klasika priebezny poplatok a navyse este vykonnostny polatok, tak amen tma... pamataj... vynosy nikdy nie su iste, ale poplatky su vzdy iste. Takze pri rovnakych produktoch sa snaz najst najnizsi poplatok.

https://ako-investovat.sk/diskusia/viewtopic.ph...

martinkatinka
11. mar 2025

Neskutocne otravna firma.

hellwant
12. mar 2025

normalna firma, len velke poplatky pri investovani.

ibrunova
12. mar 2025

Mne keď sa začínajú ozývať starí kamaráti po dlhšej dobe, je mi jasné, že pôjde o niečo takéto 🙂

vkatush
12. mar 2025

Ja s nimi mám len dobrú skúsenosť, či ide o investície či poistky. Taktiež známi.
Ale veľa záleží od finančného. Ak je to kamoš, čo sa teraz do toho pustil a nevie o tom nič, to by som nešla. Chcela by som finančníka, čo sa tomu venuje zopár rokov a vie v tom chodiť.

dankabetka
12. mar 2025

@alaxandrafranova1 ahoj, tiez mame poradcu PG, mame ho uz 14 rokov, ako bolo uvedene vyssie, tiez riesime cez neho vsetko( hypo, poistky, setrenia), najpv som bola skepticka rovnako ako ty, mne osobne je dokonca nas nesympaticky (ale to je moj pocit samozrejme), ale koniec koncov pri nom sme vela penazi usetrili, nam poradil kde a co investovat, vzdy nechal cas na rozmyslenie a to teda vela kadecoho sme aj odmietli a netlacil na nas, ze maju proviziu viem, ale tu realne ja nikdy neplatim. Ja osobne som spokojna napriklad.

matusformanek
12. mar 2025

@alaxandrafranova1 hlavne sa pytajte na poplatky a na to, že cely vstupny poplatok je provizia. A googlite si..indexove fondy, ETF, kde sa daju kupit. Pozrite si youtube kanal "investicni brambora"...dajte tomu čas, nič vas predsa netlačí. a rozhodnite sa slobodne

jozinzbazin22
12. mar 2025

No najskor zaplatis 800eur poplatok za to,ze vobec mozes sporit vo fondoch ale teda my sme nasporili naviac ,,,az 300eur,,,za skoro 3r.Ako je to chranene pred inflaciou,ked ani inflaciu to nedobehlo.Peniaze sme vybrali a fondy,sice nezrusili,stale su aktivne ale uz tam sporit nechceme.

jozinzbazin22
12. mar 2025

Tak ono napr.aj pri hypoteke,ked si ju clovek riesi sam,o to nizsi urok dokaze dostat,lebo prave ten urok vyssi je aj provizia pre takeho poradcu a plus aj pani v banke je s toho platena.Takze ak je dobra v banke dokaze vybavit take vynimky,co s poradcom nedokaze.

stormie
12. mar 2025

@jozinzbazin22 tak to sa velmi mylis, ak je to tvoja ospbna skusenost tak asi si mala zleho financneho poradcu

zuzana1004
12. mar 2025

Dobrý deň, ja mám investičné sporenie , pre deti aj pre mňa s manželom a sme spokojní. Kedykoľvek by som potrebovala peniaze môžem si ich vybrať. A úroky krásne rastú. Ak by ste potrebovali finančnú poradkyňu na ktorú sa dá spoľahnúť, kľudne mi môžete napísať.

michallll44
13. mar 2025

@alaxandrafranova1 zamna v parners maju velmi drahé investovanie

stormie
13. mar 2025

@michallll44 partners vlastne investovanie nema, iba ponuka produkty inych firiem a ak si tie pytaju vstupne poplatly, tak je uplne jedno ci zmluvu uzatvoris cez financneho poradcu partners, alebo ineho alebo rovno sama, tie poplatky musis zaplatit tak ci tak

xavierbaumaxa
13. mar 2025

Partners su klasicky financny poradcovia, akych je na trhu viacero. Za mna je to len o stupen lepsie oproti poistovacim agentom. Zalezi potom aj od konkretneho cloveka, investovat s Partners je stale lepsie, ako neinvestovat a drzat peniaze dlhodobo na ucte. Aktualne trhy zazivaju dost masivny prepad, tak netreba sa zlaknut, ked budete mat po mesiaci menej penazi, nez ste vlozili.

zic
14. mar 2025

@stormie evidentne to jedno nie je, lebo:
1, vstupny poplatok sa da znizit a oni ho maju vcelku vysoky
ale vstupny nie je az taky dolezity, i ked ho asi kazdy vnima ako najbolestivejsi... Lenze to je o tom, ze ta osklbu na
2, priebeznom 1.2% (ktovie ako to vyzera po zvyseni dph)
3, vykonnostny... to je extra polozka...

Takze ked si ten isty produkt zoberies cez niekoho ineho, velmi pravdepodobne bude lacnejsi...

lulus13
14. mar 2025

@alaxandrafranova1 nikdy viac

stormie
15. mar 2025

@zic neviem o akom konkretnom produkte/investovani cez partners pises ale ja som platila len vstupny poplatok (nie partnersu) a za x rokov co mam investovane ma nikto “neosklbal” ani na priebeznom ani vykonnostnom poplatku. Presne vidim kolko som do toho kedy dala a ako sa investivie vyvyjaju, ziadne dalsie poplatky tam nemam.

zic
15. mar 2025

@stormie mas to v tom porovnani... eic manazovany produkt... a teda neplatis priebezny poplatok? Ten tusimma aj eic nemanazovany a portu (tie su asi momentalne najnizsie).

stormie
15. mar 2025

@zic nie neplatim ziaden priebezny poplatok, investovane mam do fondov a platila som len standardny vstupny poplatok

zic
15. mar 2025

@stormie tak daj produkt ktory mas. Priebezny poplatok byva skryty. Z toho ziju...

stormie
15. mar 2025

@zic chces aj moje cislo uctu? Minochodom do partners ma volali pracovat, presla som skoleniami a viem ako to tam funguje

Strana
z2