icon

Skúsenosti so spoločnosťou Partners Group

alaxandrafranova1
11. mar 2025

Dobrý deň ,priateľ chce cez kamaráta ktorý robí v tejto firme investovať peniaze,nikde inde ich dať nechce len tam ale mne na tom niečo nesedí a som proti . Jeden jeho kamarát tam investoval a má s tým dobré skúsenosti ale ja neviem ,niečo sa mi na tom stále nezdá respektíve mám pocit že nebude to dobre že príde o viac peňazí ako tam investuje a dostane nás ľudovo do sračiek a nedoplatíme sa keďže priateľ nebude mať peniaze a zatiahne do toho aj mňa . Má niekto prosím aktuálne skúsenosti alebo poprípade mal problém z investovaním? Nehovorím že je zlá len počula som o nej prvý krát v živote a ani moji blízky nepoznajú.Ďakujem za každú odpoveď 🙂

Strana
z2
zic
15. mar 2025

@stormie ok. Vidim, ze si profik...

stormie
15. mar 2025

@zic minimalne viem kde mam investovane peniaze a co ma to stalo a priebezne nestoji. Nepotrebujem tu zdielat detaily toho kde, autorka sa pytala ako investovanie cez Partners funguje a to som jej vysvetlila. A mimochodom okrem Partners mam aj vysokoskolske ekonomicke vzdelanie takze ich skolenia boli pre mna iba formalita, viem toho viac ako oni svojich zamestancov skolia

drobcek17
15. mar 2025

@alaxandrafranova1 my máme investované v partners group. Tiež tieto pán nám spravuje všetky poistky od poistenia áut (PZP, havarijné), cez poistenie nehnuteľnosti až po poistenie osôb. Fakt so serioznejsim človekom (čo sa týka poistení) som sa nestretla a to som ich mala dosť. Všetko vybaví k mojej spokojnosti. Investície nemusia vždy vychádzať ako si prajete, ale to nezáleží od partners. Pokiaľ investujete musíte rátať aj so stratou. Tiež sme pár krát boli v mínuse...

stejko
16. mar 2025

@stormie Vrat pls titul, kazdy fond ma spravcovsky (teda priebezny) poplatok. A kedze si chodila aj na ich kurzy, tak to svedci a o kvalite ich kurzov.

sifo
16. mar 2025

Myslím, že firma je ok čo sa týka bezpečnosti peňazí. Oni produkty len sprostredkovávajú, oni k Vašim peniazom, ktoré investujete prístup nemajú.
Čo nie je ok je ich politika (možno to bol len prípad jednotlivca - môjho poradcu). Stále chcel aby som ho odporučil kamarátom, pripomínalomi to pyramídu.
A stále chcel aby som investoval peniaze do rôznych finančných produktov, z ktorých väčšina (ako sa ukázalo neskôr) nebola pre mňa výhodná.

zic
16. mar 2025

@stejko ja len ze keby sem dal(a) produkt, tak vieme pozriet konkretne ake ma podmienky (nech sa nedohadujeme, kto ma vacsie (vzdelanie / vedmosti)... 🙂 ale ked niekto napise, ze ako keby sem dal svoje cislo uctu (co tiez neviem, ako by malo byt nebezpecne), tak nic...
Akoze ako keby som sem napisal, ze mam 3. piler v uniqe, tak ma niekto pripravi o peniaze? 🙂 🙂
Tak ale nechajme tak, takzo sa hadat, kto ma pravdu ked nemame konkretne veci. Ale tak aj ETFka maju TER, takze tiez sa bojim, ze akurat netusi, co tam ma (co je presne ten problem, ze ludia castokrat nevedia rozlisit, ci maju dobry produkt...staci "mily sprostredovatel"... a na to sa snazim poukazovat a vzdelavat...

stormie
16. mar 2025

@stejko
@zic dufam ze vase nevyziadane komentare na moju adresu autorke pomohli k tomu co sa pytala

rmkduri
16. mar 2025

@alaxandrafranova1 pekný deň, mám veľmi zlú skúsenosť s pred 3 rokov vtedy finančný poradcovia kamaráti už bývalý od PG ponúkali super investície od spoločnosti Axe Capital. Ľudia tam prišli o veľmi veľké peniaze bežný od 30 000 a podnikatelia od 100 000 do 1 000 000 ako ktorý. Celkové škody sú v sume cca 38 000 000€. na začiatku spravili okolo toho haló a teraz to už nikto nerieši a nikoho ani za to nezapreli všetko ide ďalej. Bol to veľký podvod na ľudí ktorí vyzeral na začiatku veľkom dobre.

princezna_bosorka
17. mar 2025

@ibrunova kazdemu ide iba o to, aby zarobil hlavne on - kadernik, advokat, lekar, predavac v potravinach.....

sifo
18. mar 2025

@kovo21 Toto sa ale jednalo o hlúposť ľudí. Pretože fin. poradcovi nikdy priamo peniaze nedávaš a teda ich nemá ako spreneveriť.
Ak ich obral o peniaze, museli sa nechať nahovoriť na nejaké neskutočné zárobky ak pošlú peniaze na jeho súkromný účet alebo účet firmy, ku ktorému mal prístup.

stejko
18. mar 2025

@stormie verim ze jej to pomohlo v tom, aby sa nedala oklamat, ze tam niesu ziadne poplatky. Su tam, ale su skryte a tito "financny poradcovia" (ja ich skor volam financny predajcovia) o tom nikdy nepovedia ani slovo. Dokonca tvrdia, ze tam ziadne niesu, aj ked sa ich priamo na to pytate, co je klamstvo a zavadzanie spotrebitela.

kovo21
18. mar 2025

@sifo fungovalo to tak, ze sprostredkovaval uvery/hypoteky a vyuzil "hlupost" ludi. Peniaze si legalne - ludia to tak podpisali v zmluve na uver priamo banke, nechal previest na svoj ucet a potom natahoval ludi ze nastala nejaka obstrukcia pri schvalovani, natahoval cas... . Ja skor poukazujem na to, ze firma Partners Group nema a asi ani nechce mat ziadne kontrolne mechanizmy, ako tomuto zamedziť.
Podvedeni ludia si samozrejme maju vymahat skodu v obcianskom konani, ale splatky na hypoteku platit musia.

ladislava22
24. mar 2025

Mam tiez investovavenie cez partners, cca 3,5 roka, o ziadne peniaze som neprisla, ale zisky su len cca do vysky inflacie, co je relativne fajn, ale ak chce clovek naozaj rozumne investovat, partners by som si uz nezvolila, su drahi, chystam sa ukoncit spolupracu. ako tu uz viac krat pisali, (vratane linku pre porovnanie spolocnosti: https://ako-investovat.sk/diskusia/viewtopic.ph...) investuju do stabilnych veci, ale maju velmi vysoke skryte poplatky, ktore som samozrejme na zaciatku podpisala, ale ten dokument s cennikom som si precitala az teraz. Z dlhodobeho hladiska to je velmi nevyhodne. ak je clovek ok aj s vacsim rizikom, skusila by som mozno i investovanie na priamo, bez poradcu, bud cez rozne dostupne brokerske aplikacie aj na slovenskom trhu (xtb, interactive brokers, etoro, atd), ktore maju velmi dobru klientsku podporu a minimalne poplatky. Je to omnoho vacsi risk, aj emocionalnejsie :D ale aj tam su overene produkty, a super vzdelavanie, da sa naucit zaklady relativne rychlo a potom si vybrat menej rizikove stabilne produkty. Ale trosku to moze hranicit s hazardom, nie je to vhodne pre kazdeho, treba velmi rozumne, nehnat sa za rychlym ziskom, a ziadna garancia zisku. Alebo aj niektore banky poskytuju dobry urok (aktualny prehlad nemam). Pri Partners ak vyberiem teraz svoje peniaze, budem len o trosku viac v pluse ako co som tam povodne vlozila, ostatne peniaze predpokladam ze oni preinvestovali na vlastne ucely - v ramci provizii a podielov na zisku. Zvazte, ale ozaj zalezi aj od poradcu, niektori mozu aj velmi dobre poradit, ale strategia firmy dava tomu znacne obmedzenia, tie provizie pojdu najskor tym najvyssie postavenym, bezni poradcovia nemusia pocitit.

ladislava22
24. mar 2025

@ladislava22 ale to skor taky vseobecny tip, nie uplne reakcia na povodnu otazku. investovanie na priamo zabera najprv vela casu a emocii. velmi pravdepodobne by to nebola vhodna moznost pre priatela. ak by ste chceli investovat cez poradcu (co je stale bezpecnejsie kedze je vzdelany, skuseny), zvazila by som lacnejsie moznosti, lacnjesej spolocnosti, niekoho kto ma dobre recenzie.

samm2
8. sep 2025

Táto vraj "seriózna" spoločnosť mi spravila finančnú škodu 7000 eur bez nejakej hanby. Niektorí ľudia v Partnerse už asi stratili všetky zábrany a to stále vraveli, že im musím veriť

szasziverus
25. okt 2025

Dobrỳ večer!Prosím Vás niekto mi nevie PRESNÍ postup napísat pri vybraní všetky peniaze čo tam mám pozbierané.
Lebo poradca mi písal že mám kliknúť na odkúp ale ja takú kolonku tam nevidím.Ďakujem za odpoved.

ladislava22
25. okt 2025

tiez ma to coskoro caka, este som neabsolvovala. Ale v klientskej casti partnerinvestments, nalavo (pod dashboardom, zoznamom portfolii, atd.) by mala byt aj kolonka Predaj. Tam dat predat vsetko, predpokladam, pise tam pripadne vystupne poplatky a odkupnu sumu. kedze ja mam dve strategie, je potrebne to urobit dva krat, podla toho ktoru mam otvorenu. Ale este som to neurobila, neviem ci je to spravne. ja chcem dat presun k inemu obchodnikovi, a zrusit zmluvu, a na to je mozno ine tlacivo (Formulár: Žiadosť o zmenu).

janita779
31. okt 2025

@alaxandrafranova1 neviem ci uz nepisem neskoro pre Vas kedze prispevok bol zverejnený skôr 🙂 ja mam v partnergroup invensticne sporenie a úprimne platím sporím zisk tam nejaký je ako ale som sa docítala ze maju dosť vysoké poplatky. Čiže rozmyslam ze presuniem do prosight . Partners ma 10% zo zisku poplatok. Prosight ho nema. Ak si to clovek prerata na niekolko rokov tak Partnergroup si necha dost z mojho zisku.
Taktiez sa mi nepacia tie ich taktiky. Kazdy rok mi vola moj financný poradca s tym ze musi aktualizovat vsetkoo co ma. Nepaci sa mi ze sa pyta kolko zarabam kolko miniem aby vedel mi zhodnotit ci si mozem sporit viac penazi.

ladislava22
7. nov 2025
@janita779

@alaxandrafranova1 neviem ci uz nepisem neskoro pre Vas kedze prispevok bol zverejnený skôr 🙂 ja mam v partnergroup invensticne sporenie a úprimne platím sporím zisk tam nejaký je ako ale som sa docítala ze maju dosť vysoké poplatky. Čiže rozmyslam ze presuniem do prosight . Partners ma 10% zo zisku poplatok. Prosight ho nema. Ak si to clovek prerata na niekolko rokov tak Partnergroup si necha dost z mojho zisku.
Taktiez sa mi nepacia tie ich taktiky. Kazdy rok mi vola moj financný poradca s tym ze musi aktualizovat vsetkoo co ma. Nepaci sa mi ze sa pyta kolko zarabam kolko miniem aby vedel mi zhodnotit ci si mozem sporit viac penazi.

@janita779 ja uz tiez pracujem na presune do prosight, a studujem ako zrusit zmluvu v partners. 10% zo zisku je len v pripade dosiahnutia vyssej vykonnosti (ja som to tak nemala, aj s vystupnymi poplatkami by to malo byt do 8%, ale to moze byt aj pre konzervativnu strategiu, ktora zarobila po 4 r a par mesiacoch malicko), ale ano, ich sluzby su najdrahsie, co poznam. Bolo mi povedane, ze partners sa snazi byt udrzatelny, vo vsetkych situaciach zhodnocovat aj rizika, aby ludia neprisli o peniaze, aj ferovo obchodovat na slovenskom trhu, ze tie sluzby prevody naozaj tolko stoja, co beriem. Kazdopadne, nemozem si uz dovolit, aby tie peniaze zarabali tak malicko, zatial co partners investments islo vyrazne viac, plus su tam x dalsich vystupnych poplatkov (co tiez treba dobre zvazit, ci sa neoplati este chvilu s presunom pockat, hoci teraz je asi dobra situacia vybrat to). Prosight funguje inak, poplatky ma nizsie, hoci stale ma, ale pokial viem aj pre najlepsich klientov maju hornu hranicu pre najvyssi mozny poplatok, nie za kazdu cenu stahovat percenta. Zaklad je asi najst charakterneho poradcu, zvolit dobru strategiu, a preratat si vopred poplatky dlhodobo. Prajem vela uspechov a mudrost do rozhodnuti.

Strana
z2