icon

Slobodné ženy a financie

6. apr 2023

Zeny, ako si viete poradit s financiami, ked nemate chlapa a ani deti? Stacia vam peniaze, ktore si samy rarobite? Nemate nedostatok? Nemate strach co s vami bude ked zostanete same?

autor
7. apr 2023

@bessie12 presne tak, vacsinou v zivote to chodi tak, ze ked mas peniaze nemas zdravie, alebo ked si chudobny si zdravy. Malo kedy ma clovek vsetko a vacsinou aj ked ma vsetko, je to iba do urcitej doby.

sense
7. apr 2023

Keď som bola sama a bez dieťaťa tak mi peniaze stačili, teraz mam dieťa a toez mi stačia...

liljana
7. apr 2023

Ked chces, ci nemas inu moznost, tak si vies v pohode zarobit na seba aj sama. Plus trosku planovania, setrenia a si vo velkej pohode. Sme v eu, nie v Afrike. Ked sa ti nechce, tak sa chces vydat za bohatu penazenku a sediet doma na zadku.

autor
7. apr 2023

Kazdy sa dokaze uzivit aj sam, horsie je ked ochorie a nema mu kto pomoct, kto sa o neho postarat. To ako clovek dopadne sa dopredu neda vediet.

ndrag
7. apr 2023

Autorka a ty mas strach o svoju buducnost?

maminkadeticiek
7. apr 2023

Boze co moze byt viac?!

marca12
7. apr 2023

@gejb To je sice pekne,ale dvom sa lahsie taha domacnost. Predsa dva prijmy v domacnosti,to je ine ako ked musis vsetko platit sama a strachovat sa,ci neskoncis na ulici alebo odkazana na pomoc blizkych,ak nahodou prides k urazu a ostanes dlhodobejsie pn.

maxalla
7. apr 2023

Uplne v pohode. Strach nemam. Zariadila som si pasivny prijem vo vyske, z ktorej v pohode vyzijem (hoci skromnejsie), takze sa nestrachujem.

matabb73
7. apr 2023

Bech chlapa a bez deti by som si žila z môjho príjmu kráľovsky. Ani si nevieš predstaviť koľko stojí dieťa. Za to by som dom postavila. Na starobu si treba šetriť. Tak vyriešiť financie. Ked nemíňaš na deti, môžeš si viac ušetriť. To, či budeš sama, je vo hviezdach. Sama môže zostať aj žena, čo má deti, ale majú zlé vzťahy alebo žijú v zahraničí. Muži zomieraju skôr a veľa sa aj po dlhších rokoch rozvedie a na starobu si už partnera nehľadajú. Treba mať koníčky a kamarátky, aby v takom prípade nebol človek sám. Alebo mať dobré vzťahy so širšou rodinou.

taminka1986
7. apr 2023

Ked som bola slobodna bezdetna som zarobila 7 000Sk. A stale som mala co som potrebovala a chcela,dobre mi bolo👌👌

mikadooo
7. apr 2023

No teda, ja že téma bude baby čo robíte s financiami navyše, keď nemáte deti a toť tu úplne obrátené 😄. Tak, žiaľ, neporadím... Aj keď vedela by som poradiť, čo by som robila s peniazmi, keby som nemala tie tri nenávratné investície doma 🤭. Ale naopak - nuž, asi treba šetriť... Taľafatky si odpustiť, namiesto prenájmu bytu si prenajať zdieľané bývanie, alebo sa vrátiť k rodičom a trochu im pomáhať+prispievať na náklady... Ja by som sa hrabala za lepšou prácou, možno do hl. mesta, plus to zdieľané bývanie na začiatok. Po čase, keď sa mi finančne bude dariť lepšie, tak by som potom rozmýšľala, ako si zvýšiť buď kvalifikáciu alebo životný štandard.

matabb73
7. apr 2023

@bennn to, čo ty popisujes je naozaj len prežívanie, ale 1000 Eur v BA je mizerný príjem a treba si hľadať lepší. Stále je to lepšie ako žiť z takého príjmu aj s deťmi. Tak žije mnoho samoživiteliek. Sú rozvedené, bez ďalšieho partnera, s nejakým smiešnych výživným, ktoré nenahradí druhý príjem. Vždy je na tom finančne lepšie ten, čo deti nemá. Má čas na to nájsť si inú prácu, privyrobiť si a môže si na dôchodok odkladať viac. S deťmi je to omnoho ťažšie. Najlepšie finančne je na tom pár bez detí.

hellwant
7. apr 2023

to nie je pravda, ze castejsie je, ze ked mas peniaze nemas zdravie. To je take porekadlo chudobnych na ospravedlnenie, ze oni nemaju peniaze. Pozri si rôzne stranky chorych ludi, co potrebuju financnu pomoc na liecenia a zbieraju ma nich peniaze. Tazko zbieraju preto, ze na to maju. O bohatych pocut nebudes- co sa tyka zbierok. To co v mediach pocujes ta ovplyvni, ze kolko ich je chorych, ale pisu o nich, ze su znami, keby mali pisat o strednej vrstve, ci chudobnych, nestacili by stranky casopisov a vysielacie programy. Tych je ovela viac na tom zle, lebo ich aj viac je.

olimuc
7. apr 2023

Keď si slobodná a zarobíš kúp si nehnuteľnosti a keď budeš stara mozes vydierať potomstvo, že im nic nedáš keď sa o teba nebudú starať, predáš, prenajmeme a za peniaze sa o teba nejaké zariadenie postara. Oni nech beru hypotéku A za 20 rokov si prečítam na MK aká som hnusná svokra. Teraz s maly dieťaťom uz nemam taky príjem, takze mám menej peňazí a som rada keď je deň pred výplatou stále trojciferné číslo

autor
7. apr 2023

@hellwant poznam to z mojho okolia, ze nic nieje vobec take ake to vyzera. Dokonca som si hovorila, ze ako sa maju dobre niektori ludia, nie iba financne ale celkovo, ze sa im super dari, no neskor prisla velka rana. Preto vravim, ze aj ked to tak vyzera, ze niekto ma vsetko, neznamena to, ze niekde na neho to nestastie necaka. Asi nikto to nema v zivote jednoduche. To si iba mlady clovek mysli, ze niekto ma vsetko, ale nieje to pravda.

autor
7. apr 2023

@olimuc ake potomstvo mozem vydierat, ked nemam deti?🙂

autor
7. apr 2023

@ndrag skor strach, ze ked budem stara a budem chora, ze mi nebude mat kto pomoct a ze po mne ani pes nestekne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
olimuc
7. apr 2023

Keď budeš mat dostatok peňazí, vzdy sa niekto najde aj keď súkromný domov dôchodcov

autor
7. apr 2023

@elizabet173 pocula som od opatrovatelky, ktora pracuje v domove dochodcov, ze ona sa boji iba jedneho, ze skonci v domove dochodcov, pracuje tam, vie ako to tam asi je. Tiez je slobodna a nema deti. Je to tam smutne, ked tam clovek skonci a nepride za nim nikto ani z rodiny pozriet, je tam medzi cudzimi ludmi.

autor
7. apr 2023

@olimuc tak tie peniaze budu, mali by byt.

autor
7. apr 2023

Len ani peniaze niesu vsetko, ta laska, starostlivost o stareho cloveka s laskou od blizkeho cloveka, tomu sa nic nevyrovna.

maxalla
7. apr 2023

Ja by som, naopak, nechcela, aby sa o mna starala rodina. Viem, aka moze byt zatazujuca starostlivost o stareho cloveka. Preco by som to robila tym, ktorych mam najradsej? To si radsej zaplatim opatrovanie a budem sa tesit na navstevy rodiny a blizkych. 🙂

autor
7. apr 2023

@maxalla len asi ta realita, ked sa tam clovek realne ocitne je potom ina.

maxalla
7. apr 2023

Moze byt. Tak ci tak by som nechcela zatazovat svoju rodinu. Ono aj ta predstava, ze sa o mna bude rodina s laskou do smrti starat, moze byt v reale trochu ina, nez je povodna predstava.

autor
7. apr 2023

@maxalla ano, je to pre rodinu, ktora sa stara o cloveka velka zataz a velka obeta.

katka700
7. apr 2023

Toto si vravím, nechcem skončiť nevládna, aby sa museli o mňa starať, to radšej pár gramov tiopentalu

h2
7. apr 2023

To sa vážne niekto čuduje, či má slobodná bezdetná žena peniaze??? A keď má chlapa a povedzme 3 deti, tak myslíš, že má tých peňazí viac? Lebo má toho chlapa a on zarobí, kým slobodná žena nie?! Logicky: jeden dospelý živí jedného dospelého (sám seba). Dvaja dospelí živia dvoch dospelých plus jedného, dvoch, troch, či viacerých nedospelých, prípadne jeden z tých dvoch dospelých má znížený príjem kvôli starostlivosti o tie deti. Kto má viac??? Myslím, že to je ľahká matematika.
Mne vždy rozum zastáva, keď si niekto myslí, že žena nevie (nemôže) zarobiť dosť peňazí. Že to len chlapi môžu. 🤦🏻‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
7. apr 2023

@autorka deti sú čierna diera na peniaze pomerne dlhú dobu😉