Sme štvorčlenná rodina a máme nízky príjem
Dobrý večer. Neviem ako začať. Sme 4 členný rodina a ˇame nízky príjem. Manžel je diabetik a astmatik. Ja som na Rd. Žije sa nám ťažko. Mame nejaké uverí. Riešime to s bankou. Ale stále nám finančne nevychádza a stále sme mesačne v mínuse. Ja sa pýtam sú nejaké príspevky pre manžela skrz diagnóz alebo nám ostáva len trápiť sa ? Ja neprosím o potoc aby bolo jasne. Len o radu ak má niekto skúsenosť. Ďakujem krásne za každú reakciu.
Držím Vám palce. Nech sa darí. Aby raz aj tvoja rodina mala na vlasne bývanie.
Autorka, praveze zamestnavatel ma vyhody, ked ma zamestnanca na invalidnom dochodku - plati mensie odvody. Navyse ak je to firma nad 20 ludi, tak maju povinnost zamestnavat takychto ludi.
Nech si zisti v praci, ci by to bol pre nich problem. Vacsina to praveze vita ak je to navyse aj kvalifikovany clovek.
Nie sú na diabetes príplatky na stravu a na benzín?
@havranka31 on nepracuje u klasického zamestnávateľa. Fakt nechcem riešiť kde a čo robí. Ale proste to nejde. Už to riešil aj na právnom oddelení.
Takže robí akoby na čierno? Minimálny odvod a peniaze na ruku?
Prispwvok na dietnw stravovanie pobera?
Môžeš napísať región, odkiaľ si? Neskúšala si požiadať o pomoc Katolícku charitu, alebo Samariu? Pomohli by vám napr. s jedlom, alebo oblečením. Si skvelá, že tak bojuješ, ja to veľmi u ľudí podporujem. Možno by si si vedela nejako privyrobiť, žehlenie, umývanie okien, kosenie. Len to veľmi záleží od regiónu, či je o takéto služby záujem.
@zuzliq východne Slovensko. Takmer pri hraniciach. Tie domáce prace má už napadli. Poobzeram sa o niečom.
@felicita027 mozno tam, kde byvas ty, dvojrocne dieta do skolky prijmu, zobrat ho mozu kdekolvek na Slovensku, no nakolko su skolky preplnene a navyse k tomuto septembru musia byt vsetci predskolaci v skolkach, tak je zazrak, ak ti zoberu trojrocne
@acrobaleno nie.
@elizabet173 tak keď nezobere MŠ tak jasle zoberú stále sa dá nájsť riešenie ak sa chce alebo aspoň cez víkend niekde vràmci brigády si privyrobiť. Tento rok myslím za mesiac marec alebo apríl bolo aj najviac ponúk na profesii za X rokov takže núdza o prácu určite nie je.
@acrobaleno je možné že pracuje napríklad ako vojak, hasič, alebo iné podobné zamestnanie, kde sa vyžaduje dobrý zdravotný stav. Zrejme by nemohol poberať invalidný dôchodok a naďalej pracovať na takej pozícii.
@felicita027 to ano, len nepise, kolko ma mladsie dieta, ci nemaju najblizsie jasle 35 km a pod. Ale urcite by som sa snazila zvysit prijem pracou, ako riesit prispevky, ktore su biedne a este ich ani nemusia schvalit
@acrobaleno Fúha, odkiaľ máte informáciu, že diabetici majú nejaké "príplatky" na stravu a benzín? Maximálne je to 39,88 E mesačne na stravu za podmienky splnenia istých podmienok, napr. ak príjem žiadajúcej osoby nepresahuje 3-násobok životného minima - 644,49 E. "Príplatok" na benzín som nenašla nikde. Asi máte na mysli príspevok na prepravu, ktorý sa poskytuje osobám, ktoré sú ZŤP a odkázané na individuálnu prepravu osobným vozidlom.
@struhanka Je to možné, našťastie nemám takýto problém, tak viem veci iba okrajovo. Takže sa to viaže na preukaz ZŤP?
K tomu úveru na prerábku domu. Ma tu pôžičku aspoň písomne, že požičal peniaze rodičom? Platí ju sám alebo rodičia mu niečo splácajú? Ono stále sa dá s tým niečo robiť .....
@elizabet173 nemá nič a platí ju sám. Písala som hore bral ju za slobodná s tým že tam bude žiť. Tak to bola ako investícia pre seba a svoju rodinu. Ale ja som tam žiť nechcela tak sa odsťahoval.

Určite na sociálnu poisťovňu si ísť po žiadosť a vyplniť ...budete potrebovať všetky lekárske správy ...a keď ma nejaké poškodenie očí z cukrovky tak na invalidný dôchodok má 100% nárok ...