Sociálna poisťovňa - Prešov. Máte skúsenosti?
Ahojte,túto diskusiu som otvorila pre ľudí,ktorí chcú napísať svoju príjemnú-nepríjemnú skúsenosť s "ochotnými" pracovníčkami v Prešovskej Sociálnej poisťovni. 🙂
Ja som bola v stredu na poisťovni ohľadne DPvN informovať sa,či môžem vôbec platiť DPvN z maxima ak mi po RD vznikne VZ z PP ....... "milá sympatická" pani hneď na mňa vybehla,že k výške DPvN sa nebude vyjadrovať!!!!...keď som otázku zopakovala ,že asi zle rozumela mojej otázke ....zvýšeným hlasom mi povedala "opakujem,nebudem sa vyjadrovať".....skoro som odpadla... 😕 ....je možné také jednanie od pracovníčky,ktorá je tam od toho aby ti poradila???Nechcela som od nej nič čo by mi nemohla povedať!!!....ale zas na druhej strane nechcem všetky hádzať do jedného vreca.Keď som sa bola prihlásiť na DPO ,bolo tesne pred 17.00h a pani bola veľmi milá,ochotná odpovedať na moje otázky. 😉
A čo vy,ako ste na tom?
Ahoj , tu unas v PO ti tak lahko nepporadia ak niesi osobne ich znamost alebo znamost niekoho kto im je blizky .PO pravde ja som sa o DPM dozvedela viac od bab odtial z konika . Pri navsteve , som sa este otazkami samozrejme uistovala u pracovnicky ci je to ato tak ako mi bolo povedane , ale jej neochota fakt nemala hranic , namiesto toho aby radila ci je pre mna do buducnosti lepsie si platit aj ked viac mesacne z maximala alebo len z rozdielu kedze som zamestna . Viac ju zaujimalo kto mi to poradil , ( asi dostala pocit ze idem vydrbavat so sistemom) a odkial to ti ludia vedeli . Myslim ze poPN si to navisim na mximalnu mes sumu , nerobim to koli sebe ale koli dietatu , aby som pocas materskej nemusela chodit s tym ze nemam na to na to a na zakladne veci pre dieta. A bola som na tolko sprosta ze ked som jej doniesla papiere tak som tam nevypisala sumu kaslala som na prepocty tak ako ty tak aj ja ,vypisala ich ona . Viem ze tam chodi kopa cigynov ale ak sa k nim tak sprosto spravaju budis ale ja som obcan co si vsetko plati riadne ako ma a este dava aj z vlastneho len aby v pripade potreby bol na tom lepsie a nie o nejakych 190€ mesacne lebo z tohoto sa naozaj vyzit neda a nieto este uzivit dieta
@liz_lemon ahoj tak ty si mala stastie ze ti to slo aj mailom . Ja som si to stihla z ich stranky ci zo stranky kde su vsetky mozne tlaciva aj s programom kktory automaticky urobi prepocet a uz len to zasles a je to vybavene , ale keby to este aj fungovalo . maju nieco co by ostazilo pracovnicky pri okienku a este im to ani nefunguje . A ked som panicke pri okienku povedala ze som to chcela riesit elektronicky a nejde to tak pozerala na mna ako puk , asi nepocula ze sa to da aj elektronicky.No a asi si vyrusila nadriadenu ktora svaoju pracovnu napln presunula k svojim podriadenym :DDD a to si naozaj ale naozaj nemala robit .
a ja tiez pracujem s ludmi 8 hodin denne ale ked veduca vidi ze sa neusmievam ak mam pohovor v sklade a mavame aj mystery shoppinga takze my musime byt v pozore inac si riesena sefstvom, a ich nezaujima ci posudok kontroli bol onjektivny alebo nie
Dobrý
Ja vám to poviem inak po Slovensky...
Je to jeden veľký rodinný podnik, kde rôzne interné prepisy ovláda kto? Nie mafia ale zamestnanci uvedenej inštitúcie
pokiaľ máte nejakého 😀 známeho a chcete niečo čerpať OK. Pokiaľ nie trafíte na rad opatrení ktrými Vás vyvedú z omylu... ☹
moja dnesna skusenost so soc.poistovnou sice KE ale bola som si nieco vybavovat ohl.RP konecny vysledok je,ze socialna poistovna potrebuje potvrdenie od socialnej poistovne teda sama od seba,ze som u nich bola evidovana pocas RD. takze od jedneho okienka som musela ist podat k druhemu okienku PISOMNU ZIADOST !! prosim pekne a potom ked to urobia ma vyzvu telefonicky,ze si pre to mozem prist a znovu sa vratit k tomu povodnemu okienku kde to ziadali 😲 😲 😲 je toto mozne ???
moja včerajšia skúsenosť z Prešova- bola som sa pýtať ako je to s tou Pn v čase poberania rodičovského príspevku do 7 dní od uplynutia materskej dovolenky...pani sa celá ovzdušnila, že čo by som chcela, veď dostávam rodičovský a že sa to nedá...no ja mám iné informácie- pýtala som sa to na úseku nemocenského poistenia, kde ma poslala iná pani od okienka dobrovoľného nemocenského poistenia, ktoré si z minima platím od roku 2006...takže sa ma snažili buď zmiasť, alebo odradiť....Neviete náhodou niekto presne ako treba postupovať pri prechode z materskej na riadnu dovolenku zo zamestnania- tak aby som mala nárok na pn z Dnp aj zo zamestnania ?- Zalka, Gapa....prosím , pomôžte... 🙂
Ahojte. Ja som od pondelka zo synom na ocr a platim si DNP zabudla som odnies ocr do soc.poistovni neviete do krdy ju treba odniest? A este namiesto zamesnavatela tam napisem ze som DNP a pod to meno dietata? Dakujem za rady

su drze, je to tak vsade, aj v BA. Ja som si podala prihlasku na DNP, a potom som im este mailom napisala, ze v akom je to stave, ci uz je to vybavene. Nakoniec mi odtial volali, ze musim prist osobne. Tak som prisla, a pracovnicka sa na mna osopila, ze ako si to predstavujem im este aj pisat MAILOM!!! ze dostala to nejaka ich sefka, a asi im vynadala alebo co...no podla mna je to normalne, ze sa informujem na stav mojej ziadosti
ja pracujem v sukromnom sektore, tiez s klientami, a absolutne si neviem predstavit taketo spravanie
ale nedavno bolo v spravach, ze ich idu prepustat, teda ak zistia, ze sa nespravaju profesionalne, tak sa to tam snad rychlo zmeni k lepsiemu