Sociálne dávky pre všetkých
Ahojte myslite ze stat naozaj siahne na socialne davky pre nezamestnanych, tehotne, mamicky, dochodcov a zrusia skoro vsetko o polovicu a nieco uplne ako sa to zatial prezentuje v navrhoch? Oni rozhajdakali miliardy jak lusk a zas si to musia obcania zliznut. Keby mozem, donutim ich vsetkych brat trestnopravnu zodpovednost v tejto verejnej funkcii ako je ten prehnity parlament.
@karolinakr nechcela som to takto napisat lebo teraz sa spusti vlna kritiky, ze sme boli samostatnejsi. A to je zle. 😃
Autorka - ty si fakt mimo.. to vyzera, ze ty vobec nechapes, do akej miery je tato krajina existencne zavisla na automobilkach.
Je dost mozne, ze keby odisla co i len jedna, ze to sk zlomi krk...
@jamimo zo dna na den urcite nie.. a najma, tu nejde iba o prac silu, zalezi od mnozstva dalsich faktorov.. celkovo si myslim, ze to zatial nehrozi.
Uvidime, co so situaciou urobi prechod na elektromobilitu. Ziskovost pri vylucnej vyrobe e aut je predsa len niekde inde.. Obrovskym korporatom to zrejme neublizi, ale nejake lokalne vplyvy to mat moze...
Autorka...možno práve vďaka automobilkám,ktoré už viac menej vyrábajú iba elektro auta ( o pár rokov iba tie) sem na Slovensko možno zavíta aj Google a zamestná par 100 ľudí.Aj v tom vidíš problém? Sama pracujem vo firme,ktorá vyrába pre automobilky.Pri dnešných projektoch k dnešnému dňu mám prácu istú na 6- 7 rokov dopredu.A mojich cca 300 kolegov tiež.Pre teba je to možno malo,ale mne sa to ráta
Tak čo sa rozčuľujes, ved sa ta netýka nejaký rodicak alebo a môže ti byť jedno koľko sú prídavky alebo danovy bonus keď máš takú super prácu
@beronsche ja som nikde nespominala, ze neviem o tom, ze na tom visi existencia nasej ekonomiky mila pani 😃 jasne, ze visi. Lebo sme to dopustili predsa. No to musim suhlasit teraz so vsetkym kam sa stat ubera ze? A co vzniklo z kedysi urodneho.... Slovenska,ze? Dufam, ze vy ste nikdy nic nekritizovala na tomto state. 👍 vsetko tu funguje ako lusk
@klarissa25 tyka sa ma rodicak, tyka sa ma danovy bonus aj pridavky. Lenze ja popritom vsetkom pracujem. Sranda, ze? Vsetko dokopy. A to mam byt aj tak spokojna hej? 😃
Autorka - pokojne mi tykaj, ty "mila pani", je to totizto tak aj v pravidlach modreho kona..
K ostatnemu sa uz ani nevyjadrujem.. nema to zmysel.
Ja by som pristupila na švajčiarsky system, ze kto chce dostavat, musi odpracovat. Pozvala ministrov na navštevu, nech mi ukažu, ako fungujú
Ja vidim v tomto štate lajdackost, začina na najnižšej urovni..nejaky veduci, hoci postaveny do funkcie, vidi dvoch, jeden maka, druhy sa špara v nose - nespravi nič, svoj plat ma, prevadzka ho nezaujima..Potom to babractvo je na vsetkych urovnich štatu - deje sa niečo zle, a tym, kt.maju moc, to nijak nevadi, neprekaža a nevidia dôvod, prečo by mali zasiahnut..Cela spoločnost tak funguje, preto nikdy nebudeme ako Švajčiari..Nizke vyplaty, drahe ceny a s tym suvisiace uplatkarstvo a zakryvanie si oči a povolovanie zlych projektov..Na toto všetci " dojedeme"
Pre mna, za mna nech je cely stat automobilka, Google, Apple, Huawei a vsetci nech pracujeme v kancelariach. Ked to bude tak super fungovat, budis. 😊 dufam, ze chleba, lieky, zemiaky, zeleninu a ovocie a dalsie veci budeme dovazat z Talianska, Francúzska atd. 😊 O inych odvetviach ani hovorit netreba.
pozri sa na to takto, súhlasím, je rozdiel krajina "mozgovňa" a krajina "montovňa" To, že naše politické zriadenie nepodporovalo nikdy vzdelanie, vedu, výskum, vývoj, nepočúva autority z odbornej komunity, nemotivuje sa overenými pozitívnymi vzormi zo sveta... = spravilo z našej krajiny nesamostatnú "montovňu" = odliv mozgov. Ja tiež nesúhlasím so všeličím, strádam v každej oblasti, napriek tomu sa nevyvršujem na automobilkách...
Apropó, Lidl, Kaufland, Pepco, Tesco a podobne (mohla by som tu vypisovať firmy do vianoc) ti neprekážajú? Toť slávna komunistická Jednota (nie Coop Jednota) čo dokázala? S Prima Zdroj boli kedysi dvaja a jediný hráči na trhu, s vlastnými nehnuteľnosťami. Kde sú dnes? Slovenka? Kedysi mali aj vlastnú bavlnu... Kupujem si tam nohavičky na menzes, sem tam legíny👆 Ostatné modely, výklad štýl a lá rok 1978. Ani len ten plagát s modelkami a deťmi nevedia dať pekne nafotiť. Stačí si pozrieť web Next, Lindex... a vieme kde Slovenka zaspala. Neuveríš, raz som sa predavačky opýtala: Preboha, prosím vás, to kto tam navrhuje tie kombinácie farieb a vzorov? Predavačka: Majú v BB vlastnú módnu návrhárku...👆 Ja som si pomyslela, no tak to asi takú, čo skončila školu v roku 1970 a tam aj zamrzla...Napr. už na internete nájdeš mnohé šikovné ženy, ktoré šijú krásne, vkusné veci pre deti.
Nuž, tak sa potom nemôžeš čudovať, že nás tu vo veľkom valcujú nadnárodné firmy 🤔
@pribinak vsak pise, ze dostatočne- to je 4 nie?
@jamimo ano ja uplne suhlasim. Stale verim ale tomu, ze my by sme mohli ako stat byt niekde uplne inde keby to bolo inak. Keby sme my vedeli vsetko vyvazat, vyrabat kvalitne, pestovat kvalitne atd.. a my by sme boli samostatni.
@zuzinka888 neni sa na kom realizovat, co? 😂😂 treba napisat celu stupnicu alebo to ovladas? 😂
Že živiš autonobilky🤣🤣oni živia teba ty tupelo🤣🤣keď tomu nechapeš nerieš
@zuzinka888 jaj 😁😁😁
@nikolca tupelo ti rano umyva zuby akurat tak 😃😃 uplne som sprosta, nechapem vobec, skoda, ze tieto mudre zenusky nie su v parlamente ale stracaju svoj cas a vedomosti tu s nami. Prevelika skoda 😃
@pribinak mne je to jasné. Netvárim sa však, že je to nemožné. Money talk, a tam kde to bude výhodnejšie pre investora, tam ho vietor zaveje.
Tak napr. Amazon je u nás (samozrejme, že + iné faktory) hlavne kvôli legislatíve. Sme zberňa "odpadu" vráteného tovaru, likvidácia... stále lacnejšie ako vo Francúzsku.
Napr. Objednáš si kapsule kávy do kávovaru. Zistíš, že si sa pomýlila, alebo ich už nechceš... legislatíva v rôznych krajinách nedovoľuje tento tovar (aj keď je nepoškodený, neotvorený) vziať späť a dať opäť do obehu predaja. Likvidácia tohto tovaru je finančne náročnejšia. Stále však lacnejšia alternatíva na Slovensku s čistým štítom top firmy a tou správnou legislatívou 😉
Kaufland centrálny sklad Ilava detto! Buchnutá paleta aviváže, možno 4 fľaše poškodené =komplet celá do kontajnera, spolu s vínom, čokoládou, opaľovacím krémom. Keď som kontaktovala Potravinovú pomoc, nech skúsia nadviazať spoluprácu, zároveň by firma mala vynikajúce PR, zhrozený sa mi posťažoval, že o tom vie a nemá šancu... Prečo? Lebo lacnejšie to je skládkovať, zahrabať do zeme, a samozrejme bezpečnejšie nepúšťať nikoho na pôdu skladov, aby verejnosť ani len netušila...
Kludne mozes ak ti to urobi radost. Nedbam. Len som prepisala tvoje slova + dodatok.
@jamimo ja viem, v mnohom je to zle. Ale nadávať na automobilky a nemať pre ľudí náhradnú prácu je nanič
Tie automobilky nie je len montážna linka, ale aj management a to je priestor pre šikovných Slovákov niečo sa naučiť a posúvať to ďalej
Kopec subdodávateľov ktorí sú ba väčšine živnostníci a to nie je vždy len manuálna praca. Fakt treba to vidieť komplexne
keby bolo keby, boli by sme v nebi... Určite sú oblasti a odvetvia, ktoré boli veľmi kvalitné, ale... V Amerike už mali ženy umývačku riadov, u nás deti behali bosé po lúkach a lesoch. Dodnes niektoré obce nemajú kanalizáciu, ľudia si kadia pod domy, do trativodov, latrín. V roku 1920 odišlo cca 750. tisíc ľudí do zahraničia. Koľkí zahynuli počas vojny v konc. táboroch... Tá inteligencia a šikovnosť niekde musí chýbať. Potom komunizmus, boľševizmus... opäť odliv mozgov, v minulosti, aj dnes, aj zajtra... Ak sa nad tým zamyslíš, slováci, čechoslováci, boli aj sú šikovní ľudia. Bohužiaľ a na našu škodu, veľké veci dokázali skôr v zahraničí, v podnetnom prostredí. Po vojne, aj teraz... Prečo? Odpovedz si sama..
PS nápoveda: Babeta nikdy nemohla konkurovať Honde, KTM a podobne...
Škoda dnes už konkuruje Seatu, VW...
@dagmarovita ej veru, kúpiť slovenskú šošovicu je umenie👆 keď som kúpila na jar 300 gramov za 3, 60 v bio kvalite, doma po otvorení vrecka som skoro skolabovala. Odpad, ako pozametané štrkovisko. Zatelefonovala do firmy na etikete. Pekne, slušne vysvetlila o čo ide. Slečna na telefóne : Jasné, pošlite mail, fotky, blok... Vykonané. Je 16. októbra, DODNES mi nikto neodpísal 🤔 Tak som si doniesla z dovolenky 5 kg z inej krajiny...
Slovenské syry? Paródia... a tak sa tu hrdíme salašníctvom...
Jogurty detto.
Táto romantická predstava o sebestačnosti Slovenska mi vytvára smutný úsmev klauna na tvári 🤷♀️

Vsak ale na keru rit vytunelovali vsetky podniky? Ako to, ze to ludia dovolili? My sme boli jednicka v strojarskom priemysle, keramika, brusene sklo, mincovňa, hlinikarsky priemysel, sebestačny v poĺnohospodarstve, odevny priemysel, zahradnictvo - vsetko malo cveng ...@Teraz sa budeme upinat k automobilkam a zavisiet od nich cela naša existencia