Som na rodičovskej a bez peňazí
Ahojte chcem sa opýtať ako by ste riešili moju situáciu, som na predlženej rodičovskej bez peňazí, dcérka je stále doma, lebo je skoro stále chorá. V školke bola 2 dni potom tri týždne chorá, tak som ju od decembra už nikam nedávala s tým že aj tak bola chorľavá. Ja chodím do školy, na zdravotnú. Ak chcem peniaze tak musím si od manžela stále pýtať, neviem ako mu mam vysvetliť, že mi to je trápne že mi vydeľuje peniaze ako dieťatu. Najradšej by som nechala školu a šla do práce, ale kvôli malej a škole sa to nedá. Všetko platí manžel kedže som už pol roka bez príjmu, ale niekedy potrebujem kúpim veci do domácnosti, alebo dcére do školy a nemám peniaze čo by ste robili vy ? Kartu mi manžel nedá, učet nemáme spoločný.
Skus pôda žiadosť kvôli dlhodobo nepriaznivému zdrav.stavu dieťaťa...
A šla by som do roboty...
@dilino iba jedno dieťa mám nie dve
@deti95060810 ženy ja mám iba jedno dieta
@elizabet173 a ty sa na tom dobre bavia ...
To, ze ti bude vydelovat peniaze si vedela pred svadbou, tehotenstvom, neskoro ta to zacalo trapit. Preco si takyto ludia zakladaju rodiny, nechapem.
Autorka, si na strednej? Alebo dorabas nejake nadstavbove?
@nikyball nie nevedela som to.
@drahomirrra je to večerné štúdium, ale v škole som stredu, štvrtok. A potom máme prax takže som niekedy v škole aj 4x do týždna.
@danica2711 nie som stredoškoláčka...
@orangiiina nie nemala som najnižší rodičák, mala som ten vyšší a pred tým som pracovala. Ale je pravda, že muž teraz ťahá všetko sám, ale ak idem niekam do mesta a malá niečo chce tak v peňaženke nemám ani 1 euro ...
@orangiiina akú strednú ? mám 32 rokov, mám vysokú školu, ale teraz si dorábam zdravotnú odkial ste nabrali že strednú školu ?
Nemôžem si nájsť prácu kvôli malej, lebo je často domá a nemá mi kto s nou ostať doma, je 3 dni v škôlke a 3 týždne chorá a takto sa to opakuje, mám vysokú školu a teraz si dorábam zdravotnú aby som sa vedela lahšie zamestnať. Pred otehotnením som pracovala a prispievala som do domácnosti. Mám iba jedno dieťa.
Tak nabudúce treba písať spisovnejsie. Keď sa totiž povie zdravotná, automaticky sa berie stredná. Skús si napísať do google “zdravotnícka” a vyhodí ti všetky stredné zdravotnícke školy v okoli. Ak je to vysoká, treba dopísať vysoká zdravotnícka. Moja chyba to bohužiaľ nie je, treba pisat jasnejšie.
@nikyball Už to ľutujem, ale čo mám robiť? Psychicky ma to nici, každý deň drankat aspoň o 5 eur, je to choré.
Autorka, ale ja netusim aku radu chces pocut. My vsetky co pracujeme a mame deti v skolke to mame ako ty. Neustale OCR, ktore striedame s muzom, sem tam pomoze babka, alebo dedko. Nemas o nic inu situaciu.
Musis sa vazne porozpravat s manzelom, ved nie je normalne ze nemas hotovost. Ukaz mu pripadne tuto diskusiu, a pytaj kartu od uctu ako disponent. Kym neukoncis skolu, moc sa robit neda, prax sa neda odrbat…kollo ti zostsva?
To Co mas za vysoku skolu ze sa nevies zamestnat....ked sa zamestmas zaplatis si opatrovatelku.. Ako ozaj nechapem ze si doma min 4 roky a nevies si najst pracu a vsetko taha manzel.. Ja ho naopak lutujem,, taha celu domaxnost, tvoju skolu, hypo potraviny atc ako sa trosku uvedom..ak potrebujes popri vysokej dorabat zdravotnickeho asistenta asi nic moc ta tvoja vysoka🤔a este ocakavas ze dalsich 100r ti Bude prispievat, ale z coho.. Ty nepozeras ceny v obchode? Nikdy si sa nezzamyslela kolko stoji domaxnost mesacne? Zivit 3ch ludi? A anicka je este nesppkojna... Nech sa paci mas vysoku skolu tak pekne do prace, a mozte si dovolit opatrovatelku..
A kedy zacal mat takyto problem dopriat ti?
ma dostatocny prijem? ked je dieta stale chore sko pises, podaj si ziadost o platenu predlzenu rodicovsku dovolenku, ak neschvalia tak praca, zvysuj dietatu iminuti vitaminmi atd., aby si bola samostatna
Baby kde vy na tych expertov chodite 🫣
My nie sme manzelia, mame dokonca rozdielne ucty, ale teda potraviny na 90% kupuje muz, plati energie. Jedine co mame napolovicu je hypo (to som chcela tak ja). Ja sice aj pracujem na dohodu, ale kazdy mesiac sa ma pyta kolko mi ma poslat. Alebo mi povie, ze ked nebudem mat, treba povedat… pripadne mame jeden ucet, kde kazdy mesiac odkladame a karta je v sufliku k dispozicii (ale to som tusim ani nevyuzila)… neviem si predstavit, zeby ma muz vydeloval ako male decko 🤨
@anonymous87 sú také typy. "Ja Ťa živim". Stúpa mu ego, keď je on pánom situácie .... Doma fuul servise, o dieťa má postarané.
To všetko je "naša" povinnosť. A zadarmo. Ešte keď chceš ísť do obchodu si musíš pýtať.
S dôvodu nepriaznivého zdr.stavu dieťaťa máš nárok na predĺženie.... Skús zistiť. Treba vydokladovať.
Moja dcéra bola stále chorá, alergologicka jej dala nejaké vitamíny na podporu imunity a veľmi jej to pomohlo.

@aurora33 áno, to je ďalší level.