Som zrazu v mínuse 141 EUR
Som zrazu v -141€ neviem prečo
@katuskaveronika27 ale ja mám väčšie manko ako ty… Pre upokojenie.
@katuskaveronika27 ani ja neviem,prečo si v mínuse
Nick katuskaverinika27 nieje môj, ani som nikdy taký nemal, takže niesom to ja. Dám do profilu všetky čo som mal aby ste vedeli kedy píšem ja. Ja som najchudobnejší človek na tomto fóre (myslím majetkom, nie príjmom a situáciou).
Takže takto: Ak je to vyslovene kreditná karta s revolvingovým úverom, len takú som mal od Tesca, ajtak to nejde do mínusu lebo tam je 500€ akoby nula a z toho sa odčítavajú nákupy. A potom to zase nabíjam naspať. Vždy musí byť vyrovnaná. Ešte sa mi nestalo že by sa z toho strácali peniaze.
Druhá vec čo som zažil je povolené prečerpanie v banke na bežnom účte, ale to bolo že ukazovalo o tolko viac ako je prečerpanie. Takže mínus ani neukázalo. To ja som musel vedieť že už som dole.
Zažil som nepovolené prečerpanie, a to sa stane tak že mám síce nastavené že ma nepustí pod nulu, aj ak banka strhne poplatok a ja tam nemám žiadne peniaze, tak ma dalo do mínusu.
Inák Fio banka robí to že dá len rezervácia ale neukáže reálne minutie. Stále tam svieti že mám peniaze aj po zaplatení. Ale 365 to odrátava hneď. To sa mi tam lúbi. Ale ajtak mám radšej Fio banku ako 365 banku.
@petamich * vacsina bezkontaktnych platieb prebieha offline = bez toho, aby sa POS terminal spajal s bankou *
U mňa sa to ešte nestalo každá platba prebiehala online, pár sekúnd po bezkontaktom zaplatení prišla notifikácia na mobil od bankovej aplikácie.
Slovensko nie je rozvojová krajina kde majú výpadky internetu, žeby terminál fungoval často oflline, nie je dôvod na slovensku fungovať offline.
Bezkontaktne môžeš platiť koľko len chceš, len pri väčšej sume alebo po niekoľkých platbách požiada zadať PIN, nemusíš nikde strkať kartu. Čo by robili tí čo nemajú fyzickú kartu len uloženú v mobile?
Máš divne nastavenú banku ak ti bezkontaktné platby nezobrazuje online v aplikácii.
@unbeholfen * Inák Fio banka robí to že dá len rezervácia ale neukáže reálne minutie. Stále tam svieti že mám peniaze aj po zaplatení. *
To je hlúposť, vidíš v pohyboch na účte nezaúčtovanú transakciu - názov obchodníka a sumu.
Pri názve účtu zobrazuje
- zostatok väčším čiernym písmom menšiu sumu to je po odrátaní rezervácií
- zostatok malé sivé písmo väčšia suma je zostatok bez rezervácií
@katuskaveronika27 moja známa bola takto v mínuse 271€ keď jej prišlo vyúčtovanie za vklady do kasína. Muž si dával cez kartu do online kasína a na konci mesiaca jej to zrátali a dali do mínusu.
@katuskaveronika27 moja známa bola takto v mínuse 271€ keď jej prišlo vyúčtovanie za vklady do kasína. Muž si dával cez kartu do online kasína a na konci mesiaca jej to zrátali a dali do mínusu.
@anonym_e91f8e dala svoju kartu mužovi? (porušila podmienky banky)
nemala nastavené notifikácie o platbách kartou? (v dnešnej dobe nezodpovedné)
mohla si aj nastaviť limity na internetové platby aby ju nič veľké neprekvapilo (deti si tajne vezmú kartu a nakúpia si blbosti do hry)
@katuskaveronika27 na info linku si volala? oni vsetko vidia ak zadas potrebne udaje
ja som zas na ucte 25 euro v pluse vsetko som obuchala tento mesiac ani riadne neviem kde.Toto sa mi nestava nikdy.Ale nastastie doma mam normalne hotovost.Ani som si to nekontrolovala len som platila a platila a peniazky fuc
Mne sa to bežne stáva v tatre pri wolte.. v Raiffeisen každá jedna platba kartou online-zúčtovali rezerváciu a potom este raz..o par dni platbu vrátili spať automaticky , nemala som na to nervy..takúto banálnu vec ked nemá banka osefovanu tak tam odmietam byt..cez tatru tie Wolt neplatím (robievam nákupy potravín cez Wolt takze sú to často sumy nad 50€) a vela krát sa stalo ze som bola v nepovolenom debete lebo Tatra nedokáže zúčtovať rovnaký sumu ktorá sa zmenila počas rezervácie-zúčtujú oboje 😏
No a kedze autorka na nic nezareagovala doteraz, tak nas chcela zrejme o tom len informovat😄🤷♀️
@sevrin nemyslim si ze on pouziva nakupovanie cez internet a pouziva platobnu kartu
@anonym_02e397 tam kde míňa väčšinou ani nieje možnosť platby kartou alebo len nad určitú sumu, takže funguje len hotovosťou. Takže správne.
No a kedze autorka na nic nezareagovala doteraz, tak nas chcela zrejme o tom len informovat😄🤷♀️
@motylik2559 však tam nemá ani text. Takže nevidím vysvetlenie o čo šlo… Ale aspoň vidíme že blbnú tie elektronické platby.
@motylik2559 však tam nemá ani text. Takže nevidím vysvetlenie o čo šlo… Ale aspoň vidíme že blbnú tie elektronické platby.
@unbeholfen nič nenapísala... Sám píšeš, že nevidíme o čo šlo... Ale záver si si už urobil 👍 čísla do lota nemáš náhodou! 🤔
@katuskaveronika27 ja nie a viem prečo.
@sissy27 exekútor môže siahať iba na financie, ktoré existujú a sú vo vlastníctve povinného, nie mu vytvárať "úver"
@anonym_e7a2ab to nie je úplne pravda, ked exekútor posle exekučný príkaz, tak v bankách zablokuje sumu vo výške exekúcie, vize aj keby mala na účte 10 centov, tak môže mať exekúciu na účte v tisicoch a všetky peniaze, ktore na účet pride jej bloknu. Je povinný uvoľniť len nedotknutelnu zložku ak ju ma na účte
@katuskaveronika27 stačí mi pozrieť si tvoj profil a viem prečo🙄
Počkaj, kým sa zobudia kočky s vešteckymi guľami.
@aurelia2000 mna fascinuje ako da autorka do temy jednoduchu vetu a vyvola to bohatu reakciu, samozrejme bez jej zapojenia sa 🤣
🍿
Nekupovala si v minulosti z temu, alebo ineho pochybneho obchodu? Tam sa ludom stavalo, ze im stahovalo z uctu.
@cimage nakupujem cez temu každé dva až tri týždne už tri roky a nestalo sa mi to ani raz
Ani by som nespala,keby sa mi toto stane,ze -140eur.Ihned by som volala do banky,kde zmizli peniaze ak by som to nevidela v in.b.
teraz je kopec fiktivnych e schopov a podobne, treba byt obozretny
Mne sa to stalo v minulosti v UniCredit banke, v žiadnej inej. Keď som platila v ČR viac platieb kartou, ktoré boli aj niekoľko dní rezervované. Pričom má stále púšťalo platiť, preto som bola v tom, že zostatok ráta s tými rezervovanými platbami a je to v poriadku. Nebolo to tak. Postupne boli rezervované platby odpočítane zo zostatku a ja som prakticky išla do mínusu napriek tomu, že som ho oficiálne nemala. V iných bankách to mám tak, že má nepustí platiť, pokiaľ mám rezervované platby a zostatok s nimi ráta.
@anonym_e7a2ab nám sa toto dialo každý mesiac .. len tak odišlo 150€ a na konci mesiaca sa zrazu zjavili ale hlavne po volaní na infolinku . A tiež UniCredit
@katuskaveronika27 skus ist do plusu. to je moja naj rada a ver ze zabera.
Mne tiež v UniCredit zduplovalo platby za celý mesiac. Trvalo týždeň,kým to opravili
@cimage nakupujem cez temu každé dva až tri týždne už tri roky a nestalo sa mi to ani raz
@renesance80 ok, to je v poriadku, ale su pripady kedy ludom strhavalo z uctu aj ked nic nekupili. Pisali si o tom aj tu na MK. Napisala som to ako jednu z moznosti.
@katuskaveronika27 a ja som dnes v pluse 2500€ za jeden kšeft a viem prečo 👍😂
@katuskaveronika27 a co si sa dozvedela konecne
@katuskaveronika27 a co si sa dozvedela konecne
@anonym_02e397 autor uz neodpoveda,zalozi temu a ticho tma,mate sa zabavat hadanim.
No tak podme hadat,ze by exekutor???
@anonym_02e397 autor uz neodpoveda,zalozi temu a ticho tma,mate sa zabavat hadanim.
No tak podme hadat,ze by exekutor???
@anonym_503003 OMG

Aj to povolené prečerpanie som mal len v časoch keď som mal stabilnejšie zamestnanie a na základe príjmov mi to povolili, teraz ako mám len brigády, alebo striedam zamestnania každý mesiac, tak nedajú. Nespĺňam ich podmienky.