Splním podmienky na podporu v nezamestnanosti?

alalala11
21. sep 2015

Ahojte,pracovala som 4,5 roka v UK nepretržite.Tento mesiac (september) som zaevidovaná na UP v SR, ale o podporu v nezamestnanosti som si nepožiadala. Od 1.10.2015 mám možnosť zamestnať sa na Slovensku.Ak ma zamestnávatel prepustí v skúšobnej dobe príp. mi zmluvu nepredlži,zaevidujem sa opätovne na UP.Mám potom nárok na dávku v nezamestnanosti? Rozhodujúcu dobu poistenia v nezamestnanosti splňať budem,teda ovšem ak sa mi budú rátať aj tie roky odpracované v UK?A výška podpory sa mi bude počítať len z toho posledného zamestnania v SR?Nevadí,že po príchode z UK som bola už na UP evidovaná? Má s týmto niekto nejaké aktuálne skúsenosti??? 🙂 dakujem 😉

loginexistuje
22. sep 2015

A máš potvrdenia z UK o tom ze si tam tolko odpracovala /resp. E tusim 301?/ preco si nepoziadala o podporu tam?

mala si poziadat o davky tam a potom o transport davok .. Co ja viem tak uz nie je mozne zaratavat dobu poistenia v zahranici .. u nas ..

Narok na podporu mat nebudes.

nynyky
22. sep 2015

My sme boli v uk s mm 7rokov a po navrate na svk sme si vybavili podpory tu. Dali sme si ich vyplatit vsetky naraz za 6 mesiacov a po mesiaci muz zacal pracovat. Takze ak mate vsetky potrebne papiere tak nevidim v tom problem aby si ju nedostala. Poziadaj o nu uz teraz a daj si ju vyplatit naraz a mas pokoj.