icon

Spoločné peniaze a aj tak každý míňa "svoje"

29. okt 2021

Ahojte,
Ja si tak klepem na čelo, že som hlúpa. Najväčšia chýba v mojom živote asi. Žijem s priateľom pár rokov, donedávna sme mali každý svoj účet, no ja som ho presviedčala, že majme jeden, keď sme rodina. Máme deti.
Zarábal dobré, no má aj veľa výdavkov (šeky, výživné, jeden dlh). Ja mám materskú, výživné od ex, rodinné prídavky, čiže sme sa mohli mať ako v bavlnke...
Aj sme si vytvorili teda jeden účet, z neho mu platím všetky pohľadávky, a pekne sme vedeli odložiť. No on je chronicky míňač peňazí.
Kým mal účet sám, dal polku do nájmu, zaplatil si šeky a zvyšné som sa nestarala. Pred mesiacom dal výpoveď v práci
Teraz len kupuje, vždy mu niečo treba, nový mobil, novú navigáciu, pílu na stromy, kosačku, do auta stále niečo. Nie malé položky. Pominal všetko, aj moje úspory, lebo nestíham sledovať koľko vyberá z karty, koľko kde čo platí kartou, čo všetko objednal. Zobrala som mu kartu, zrazu začal chodiť na brigádu, vraj mi všetko vráti. No už mesiac chodí a nič mi nedal, vraj mu ešte nevyplatila. Včera som mu našla v nohaviciach keď som dávala prať 100€. Nič som mu nepovedala, ráno mi volal, či som nenašla peniaze, lebo vraj pýtal zálohu, aby ho neoklamala, no chcel zatajiť, minúť a keď som sa ho opýtala, tak sa smial, že preháňam. Keby bol férový, dal by mi ju, nech odložím, či už jemu, alebo keď už všetko vzal deťom, nech im niečo kúpim. Ja už nevládzem. Mám chuť mu zrušiť prístup na účet a nech sa stará sám. A koľko toho poje, ani nepíšem aj 400€ mesačne len on Všetko všetko som mu platila.

Strana
z4
apostolko
29. okt 2021

fuu ty kks tak toto mate zaujimavy vztah ze ukaze blocek atd :O :O

simca06022011
29. okt 2021

A hlavne takéto uspory sa nedrzia na bežnom ucte... Mala si si uspory dat na poducet na šetrenie, z tade kartou nezaplatis, musíš najskor peniaze poslay na bezny účet.

zmrzlinka2021
29. okt 2021

Autorka,
z toho co si napisala, mne vychadzaju 2 veci:

1. Tvoj sucasny priatel ta sprosto okradol - minut 15 litrov za 3 mesiace a minut peniaze cudzieho cloveka (ano, ty si pre neho cudzia, vy dvaja nie ste rodina) je vyslovne KRADEZ a ja mam z toho pocit, ze to on vyslovne sleduje - nasiel si priatelku, z ktorej ma znacny financny benefit. Nechcem ta strasit, ale ked sa s tebou rozide, ako mu budes dokazovat, ze tie veci kupil z tvojich penazi?

2. peniaze na ruku - je to odrbavac, odrbava teba a zaroven asi aj kvoli alimentom odrbava svoju prvu manzelku ci priatelku

Stale si tu vsak nenapisala, aka bola jeho reakcia na to co spravil a ako to chce napravit.
Alebo to riesis iba ty?
Lebo realne gaunera neprevychovas!!!

autor
29. okt 2021

@zmrzlinka2021 povedal že on si neuvedomuje koľko míňa, lebo nevie koľko je na účte. A že mi to všetko vráti, že mu nemám dávať už kartu ani peniaze a mám ja hospodáriť sama a čo uznam za potrebné, kúpiť. A že bude so mnou preberať keď niečo bude potrebovať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
30. okt 2021

autorka,
chodte za notarom a spiste 15tisicovy dlh voci tebe a tiez splatkovy kalendar. Toto su vazne veci.
OK, je financne negramotny, mozes zastresovat vsetko ty, aj to je cesta, ale druhy problem je, ze on ti klame, zatajuje pred tebou svoje prijmy. Darmo budes mat pod kontrolou "oficialne" peniaze, ked on bude zarabat "na ruku" a tvarit sa, ze nema.

simoncik
30. okt 2021

15 000 za 3 mesiace je strasne vela. Ved to je 5000 na mesiac.neviem si ani predstavit co nakupil. Co si ty popisala sa k tomu ani nepriblizuje. Ty s nim nebyvas? Bemas nastaveny ucet na pohyby kartou cez sms? Ved si si musrla vsimnut, ze sa toho doma akosi kopi a muz mina. Uz po prvych 2 tyzdnoch by som spozornela, ak nie skor. Co on ma za rozum, ze kupuje, objednava a ani netusi ci na to ma prostriedky.ved asu musel vediet kolko penazi mate na ucte ked ste ho mali spolocne. Mne keby toto muz urobil tak to nerozchodim najprv ja a tak on

Strana
z4