icon

Spoločný účet so svokrovcami

24. sep 2022

Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...

anicka182
25. sep 2022

@acrobaleno zacinam si mysliet, ze žiadne nepride...ale darmo je to najsledovanejši prispevok za poslednych 24h :D

veja6391
25. sep 2022

Ja nemám spoločný účet s mužom a nie so svokrovcami 😂 podľa mňa to teda v poriadku určite nie je. Ak by išlo o spoločný účet na výdavky domácnosti (voda,elektrika,plyn) kam by každá rodina posielala peniaze a z neho by išli výdavky,tak áno. Ale aby som nemohla rozhodovať o vlastných peniazoch a musela sa spovedať s každým nákupom,to určite nie. To sa vážne nespovedam ani vlastnému mužovi…

vero_29
25. sep 2022

Ako posielať peniaze na spoločný účet môžeš..ale určite nie celú výplatu..dopredu dohodnutú sumu s ktorej sa bude platiť réžia a náklady domacnosti..ale samozrejme aj obe ďalšie strany by mali posielať rovnakú sumu. Ale nech výplata ti chodí pekne na tvoj osobný účet a časť môžeš posielať na ten ich spoločný.. ale celkovo nerozumiem tomuto nápadu zrušiť si účet. Príde mi to, že sa možno zle vyjadrili..že chcú aby ste platili nájom a plus že aby ste si tie základné veci kupovali spolu aby ste ušetrili, ale rušiť vlastny účet a dávať celú sumu hmm..to človek so zdravým rozumom neurobi nikdy.

zuzanna33
25. sep 2022

Ani bývanie ani účet NIKDY

ali12377
25. sep 2022

Ak je clovek samostatna vyrovnana jednotka, na toto nepristupi, cele je to chore. Pokial priatel v tomto chorom narcistickom vzorci vyrastal, kotrolky mi nieze blikaju, ale ziaria.

vevapeto
25. sep 2022

@bobinka34 ešte ma napadlo ze autorka je rómka alebo možno si našla róma, lebo u nich to takto býva, že je tam “hlava rodiny” čo vydeľuje ostatných a nikomu to nevadí.

sofiia87
25. sep 2022

Aj obciansky potom rovno odovzdaj 🙈

selest
25. sep 2022

@vevapeto myslim ze pisala ze nie su romovia

filipka250
25. sep 2022

@vevapeto nie su romovia. Nikto z nich. To pisala v komentaroch.

euka210
25. sep 2022

To co je za hlupost! To koho toto napadne! To ze zijete v jednom dome neznamena ze ste jedna spolocna jednotka, budete mat predsa vlastne poschodie, cize asi aj kuchynu a pod. Budete tam 3 rodiny. Kazdy cca vlastny zivot, prijem, fungovanie.
My byvame so svokrou a kym nebol dom prepisany na manzela, tak sme prispievali na inkaso, varili sme si sami kym zil svokor. Svokra je v pohode, uz nam staci len "moja" kuchyna, vsetko platime uz my a svokra nam prispieva mesacne ako na inkaso a jedlo.

vevapeto
25. sep 2022

@selest
@filipka250 no tak to je prúser 😂

bielavila
25. sep 2022

Pride mi to taka sektarska praktika, za ziadnych okolnosti do toho nechod, zda sa mi to podozrive a u mna to hranici au s nejakou snahou totalne ta ovladnut,.., no ale zasa sranda by bolo keby si budes chciet kupit cez nez vibrator alebo sexy spodne pradlo hned im to pipne vo vypisoch😂 ci vy doma kupujete len potraviny a spotrebice? Detom oblecenie, sebe topanky, hracky, lieky, drogeriu nekupujes? To sa budes radit aj ci mozes ist na kavu alebo do kina?

solange7
25. sep 2022

😀 Nemam slov, ale som zvedava na finalnu info od autorky.

nikpa
25. sep 2022

Radšej do podnájmu do konca života. Toto nikdy, nikdy! Ani bývať so svokrovcami a ten spoločný účet to je čo?? To akože sa mám radiť s ďalšími XY ľuďmi keď si chcem niečo kúpiť. Keď takto niekto dobrovoľne býva tak asi je na hlavu.

lienka.7
25. sep 2022

@solange7 to sme asi viaceré.
Ako fungovali doteraz? To všetko platila ona? Napr.nejake nákupy a pod.? A muz potom pytal eura od svokry? Akoze potrebujem 56,70€ na nakup? Vratit žene Uhradiť? Ci ako? Potom uhradit najomne? A pod.? To mu ako ona vzdy potom vydelila peniaze? Mne toto proste hlava neberie🤯🤯🤯

any_soj
25. sep 2022

Ahoj. Drž sa ... Tvoj švagor posiela výplatu svojej svokre? Fu... Ja len pre všetky ženy - rozprávajte sa s mužom! O všetkom podstatnom. Hneď na začiatku vzťahu, ušetríte si čas aj nervy pre niekoho schopného skutočného vzťahu. Tento pán je očividne neodstrihnuty od matky, cize neschopný manželstva. Len dodám, že (keďže spomínaš, že sú veriaci, možno teda aj ty) - v prípade katolíckeho manželstva je toto manželská prekážka, čiže reálne by manželstvo nebolo vzniklo, a bolo by možné vyhlásiť anulaciu (keďže je to podstatná vec, ani nie tie peniaze ako také, ako to neodstrihnutie, manipulácia, ktorej manžel podlieha a je súčasťou, o ktorej si nevedela vopred). A druhá vec - odporúčam skvelý podcast Ako si nezobrať teľa zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Že proste hovorte, hovorte, veľa hovorte so svojimi partnermi ženy... Ako píše autorka - že teraz jej len dochádzajú isté veci... Že proste nejde o spoločný život, dvaja môžu spolu aj 10 rokov žiť pred svadbou, ale keď niekomunikuju o dôležitých veciach a nevšímajú si dôležité veci (čo je možné aj mimo spoločného bývania), skutočne sa navzájom nepoznajú. https://podcasts.apple.com/sk/podcast/10-spôsob...

lucka867
25. sep 2022

My bývame tiež u svokrovcov,už je to vyše "13"rokov. Manžel tvrdil,že je to dočasne ale žiaľ už tu trpím 13r a odísť sa manžel vôbec nechystá 😭😭. Účet máme s manželom každý osobitne lebo by som si nič nemohla dovolit kúpiť či už sebe alebo deťom. V žiadnom prípade nesúhlasiť so spoločným bývaním ani vchodom. My máme spoločný vchod a tie dennodenné kontroly cez vrátnicu "kde ideš", "čo si si kúpila", "načo si si to kúpila" . Hneď na začiatku som si vydobila vlastnú kúpeľňu a neskôr aj kuchyňu. Takže sme osobitne na podlaží ale vchod je spoločný. Musíme s deťmi zakaždým prejsť okolo "bacharov" a musím obhajovať každu položku nákupu. Zo začiatku som musela chodiť zobronit o každý kúsok chleba či už pre seba alebo manžela na raňajky alebo večeru. Neskôr som si vydupala tu kuchyňu, vykrikovali mi sporák, chladničku, práčku (lebo mohla prať len svokra,neraz som ju pristihla ako mi prezerá spodné prádlo či mám krámy alebo nie,či nie som náhodou tehotná). Žiaľ 2x som potratila vždy 2t pred Vianocami a celé sviatky som to mala vykrikovane,že som ku..a pi.a,že nedokážem ani decko vynosiť. Na štedrý deň som navarila večeru ja,zase bol problém,že chcem šalát a kapra, oni majú len zemiaky a filé plus hrachovu polievku (tu ja moc nemusím a po pár hádkach som zistila,že ani manžel ale že ju musí jesť u nich). Pritom kapra aj šalát som si platila ja( nenutila som ich to jesť, vedela som že oni to nejedavajú na štedrý deň a robila som alternatívu aj pre nich) , napiekla som koláče,radšej ich dali prasatu a jedli sa tie od svagriny,ktorá býva od nás 100m.
Najväčší bonus bol keď mal manžel 30tku(2 mes po svadbe). Surovo mi oznámila,že povolala celú rodinu na ten a ten dátum,ja mám navariť a napiecť ale ich kuchyňu som použiť nemohla. Tak mi obed varila moja mama so sestrou doma. Ja som objednala koláče u jednej známej a jedlo sa prihrievalo u nás v rozbombardovanej kuchyni. Sme sa s manželom vtedy riadne pohádali ale že on nebude mamičke protivit a so všetkými jej bludmi súhlasil,pričom sme sa my dohodli,že nič sa oslavovať nebude,že veď bola svadba a to nás vystavilo. Teraz to strašne ľutujem,že už vtedy som to nezatrhla v začiatkoch,že som sa radšej mohla hneď rozviesť a nemusíme s deťmi trpieť tu vo "väzeni". Keď si chceme niečo s manželom kúpiť tak to musia oni schváliť pritom si to financujem sama. Už som z toho tak psychicky zničená,že občas mám myšlienky na to,že nasadnem s deťmi do auta a slahnem to niekde do stĺpu alebo z mosta nech už máme od tohto teroru pokoj.
Keď bol manžel raz u psychologicky kvôli psychotestom k vodičáku tak mu psychologicka povedala,že mal by odísť od mami,že to je teror z ich strany voci mne a neskôr aj k deťom ako sa správajú. Fakt už ani na vlastné wcko nemôžeme chodiť bez toho aby sme nedostali povolenie na splachnutie. Pre niekoho je to vtipné keď to hovorím ale žiaľ je to smutná realita u nás.
Čerešnička na torte je aj to,že moje deti ( ich vnúčatá) neberú ako ich vnúčatá ale ako cudzích panghartov,ževraj som ku..a a deti mám z bohvie kým pritom obaja silne veriaci,chodiaci na kazdomesacnu spoveď a prijímanie. Potom ako odídu z kostola už robia peklo v rodine. Hlavne že na prijimanie sa ide dobre že nie po kolenách. Takyto farizeji su najhorší a pred ostatnými sa tvária ako mňa a deti majú strašne radi. Deťom kupujú darčeky alebo dávajú peniaze nech to ostatní vidia a keď prídeme domov ich pýtajú naspäť,lebo oni nebudú dávať peniaze cudzim panghartom. Manžel o tom vie ale žiaľ mamičke sa neodporuje 😭.

Takže moje odporúčanie po vlastných skúsenostiach, utekaj čo najďalej od nich, čo ti budú nohy stačiť či už sama alebo s manželom a žiadne spoločne bývanie.

0martina0
25. sep 2022

😲

gabussik
25. sep 2022

90% mojich kamaratov ani nema v MANZELSTVE spolocny ucet, nie to este spolocny ucet so svokrovcami 🤣 za mna ANI NAHODOU! Nehovoriac o tom, ze mame min.50 obratov mesacne a mam v tom chaos, neviem, ako by som v tom mala prehlad, keby ich bolo 150 (za 3 rodiny)

ropucha6
25. sep 2022

@lucka867 toto sa ani skoro docitat nedalo. Nemozes proste odist hocikam??

pieksamaki
25. sep 2022

@lucka867 ja by som nielen odisla, ale rozviedla sa...tam nepomoze nic..kde je pupocnikova krv neodtrhnuta.....

lucka867
25. sep 2022

@any_soj ja zareagujem z vlastnej skúsenosti,že ja sa snažím doteraz s manželom komunikovať o týchto veciach ale žiaľ s ním sa to nedá. Koľkokrát mlčí a aj za 3 hodiny mojich otázok mi neodpovedá alebo radšej ide preč. Najhoršie je na tom,že pred mojou rodinou je za chrumkavuckeho super manžela čo sa zaujíma o svoju rodinu a ja som tá sprostá 😭😭😭.

@pieksamaki ja by som sa s ním rozviedla už dávnejšie ale žiaľ tu je to kresťanská obec a manžel sa hrá na najlepšieho ocka a manžela ale nikto nevidí čo robí doma. Neraz som sa aj mojimi rodičmi kvôli tomu pohádala, skončila som ja ako blbá a že u nich sa nemám ukazovať ak sa chcem rozviesť. Keďže živím seba aj deti len s rodičaku tak si nemám ani ako našetriť,že by sme odišli niekde do bytu😭😭.

lucka867
25. sep 2022

@ropucha6 môj príbeh je hotový román. Dennodenné urážky od svokrovcov či už na mňa alebo aj deti. Manžel si nás nezastane lebo mamičke sa nesmie odporovať. Celý život nám len oni riadia. Ja keď idem nieco vybavovať alebo po doktoroch s deťmi tak idem za frajermi za ku..it.

pieksamaki
25. sep 2022

@lucka867 je totalne nedozrety, lebo je iba pri mamke....tam sa nic nezmeni...a preto vam to aj zabilo vztah...tu neber ohlad kto si co mysli....sud prideli vyzivne a vyzijes az z toho..na to su fabulky..uz to ze vobdc nedokaze sa 13 rokov odtrhnut do svojho svedci o jeho pupocnikovej krvi...ak teda nema zdeavotne problemy..ze by nemohol pracovat....lebo jasne ze nie kszdy ma.zdravie ako rybka.
Vyzila by si aj z rodicaku.....plus vyzivne..
.vies aka motivacia by prisla keby si bola zrazu od nich prec 🙂....

pieksamaki
25. sep 2022

@lucka867 preco sa na rozvod pozeraju negativne? Lebo krestanska obec....zacni od znova.....aj 50 km dalej....sak zcvoknes s nimi

lienka.7
25. sep 2022

@lucka867 prepac, nemyslím to teraz v zlom. Ale načo si si s nim robila pre boha 3 deti 😔

zuzina1988
25. sep 2022

@lucka867 suhlasim s pieskamaki. po rodicaku - chodte pracovat, zite svoj zivot nanovo, a vas manzel??? odist od neho, to je chudak ked si nevie zastat svoju zenu a deti, chcete aby vase deti videli Vas, ako trpite? aky vzor im to dava do zivota? mohli by ste byt stastna a slobodna inde… vase sebavedomie, sebaucta uz utrpeli dost…tak by som Vam chcela pomoct, skoda ze ste tak daleko… a svokrovcom uprimne do oci povedat co si myslite ( je to oslobudzujuce, verte mi) , ved vam len ublizuju , nezasluzi si Vas cela tato rodina… prec od nich

inana11
25. sep 2022

A to som chcela dočítať knihu a zaspat nad nou🤦‍♀️Toto je ako roman,pripadne tragikomédia a psychotriler v jednom… čo tam po vraždách v knihe keď tu sa zabíja osobná sloboda,vola,úcta…

pieksamaki
25. sep 2022

@lucka867 musim vam napisat jeden realny pribeh...ako sa znamy prizenil k zene, ktoru si zobral....sice nebyvalinu svokrovcov ale a za to ze mu dom postavil svokor....ho terorizoval....robil pre neho vo firme...tak mu neplatil. ...lebo postavil dom....cize cisty otrok.. .....otrok v 40 rokoch......chudacisko sa obesil na ihrisku( zo zufalstva - asi sa nechcel rozviest, mal syna a dotycnou)....nevedel ze je to tyrania....a to bol pritom clovek za mlady plny zivota....spolocensky ( platil celej dedine kolotoce ked bol mlady, taky zivotny elan mal, ludi miloval)....plny chuti do zivota..sikovny....nevedel rozoznat manipulaciu....lebo ak sa s tym clovek stretne a je konfrontovany ....nema sa ako branit....nie kazdy sme stavany na isty sposob zitia......

kulumulu123
25. sep 2022

navrhla by som svokre nech ona zrusi ucet a vyplatu/dochodok posiela na ten tvoj 👍👍👍👍