icon

Spoločný účet so svokrovcami

24. sep 2022

Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...

monicka2912
25. sep 2022

Ja neveriiiim, po tomto príspevku ma asi už nič neprekvapí... už som čítala všetko možné aj nemožné, ale toto je top topov...

0silvia0
25. sep 2022

@lucka867 z takehoto dlhorocneho stresujuceho fungovania mozes mat casom zdravotne a psychicke problemy a nielen ty, ale aj deti. Robis chybu ze v tomto prostredi zostavas.
Kazda senzacia trva tyzden, aj tvoj rozvod by vsetci po tyzdni predychali. Pozeraj na seba a deti, nie na to, co si myslia druhi...

mamusa123456789
25. sep 2022

Ty utekaj co ti nohy stačia... Ved sa z nich zbláznil... Ja keby som mala bývať so svagrinou tak ma j*bne, stačí mi keď ju vidím raz do roka, ale ani z rodičmi alebo so svokrou by som to asi nedala aj keď tých mam rada... UTEKAAAAAAAAAAAJ a nezastavuj skôr ako budeš na opačnej strane zemegule

zuzka102
25. sep 2022

@lucka867 jeminenku, toto sa hrozne číta! Ešte horšie než autorkin problém.. Mne je u vás najviac ľúto tých detí, to aký obraz do života dostanú..? - ze mama je kto..? 😟 Nechápem ako tomu tvojmu magorovi netrkne.. Ale príde mi to, že ste vy dvaja tiež nemali kopec veci, najmä tých finančných vydiskutovane pred svadbou.. ked píšeš ako fungujes.. 🤨 Na kieho frasa si si takého magora brala, a ešte žiť u tých pridrb..ych svokrovcov.. prastit ich po hlave. 🥺 Och, držím palce, aby si mala silu odísť, aj s detmi. ❤️
(Dokelu, normálne sa mi tlak zdvihol takto pred spaním, že ako sa hentaki ľudia dokážu správať k vlastnej rodine.)

mamusa123456789
25. sep 2022

@lucka867 ach... Strašne zle sa číta tvoj príbeh.... Si silná žena, keď toto zvládaš trpieť, držím ti palce v živote 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

kompi111
26. sep 2022

@lucka867 preboha zena ty utekaj kade lahsie toto je ukazkové týranie. k autorke vobec to nemusi byt falosná tema.... veriaci ludia najma na dedinach ziju aj dnes v roku 2022 ako v 19 storočí radím odist od takehoto muza a rodiny to su sektárske praktiky a je otázka času kedy sa s toho človek zblázni... radsej byvat po mostom a robit prostitutku ako toto to nieje život to je peklo. Z ktorého sa nikdy človek nema sancu dostat

simca06022011
26. sep 2022

@lucka867 zapni nahravanie na mobile a pusti rodičom ci je to podla nich ok... Ak ano, neurobíš s tym nic. Vydrzat kym ti skonci rodičak alebo deti pôjdu smer škôlka a zacat pracovať a ist.

Inak neviem prečo blbcov a tyraniv označovať za veriacich ludi. Resp tuto ich vlastnosť. Som z krestanskej rodiny a toto nepoznám (a to ja dokonca ani nie som veriaca), aj kopec ludi okoll mna je veriacich, aj mladé rodiny. Toto su proste primitivni ludia, ktori svoje zle vlastnosti skryvaju za vieru, alebo to tym okolie nejak ospravedlnuje.

elenita
26. sep 2022

@lucka867 Ahoj, ja tiez citam a presla som si aj Tvoj profil...ved Ty si dlhe roky tyrana zena 🥺😭 Ja chapem, zrejme sa pohybujes v silne katolickom prostredi, kde sa hladi predovsetkym na to, "co by ludia povedali" a rodicia a svokrovci su maximalna autorita a nemoze sa im odporovat. Zena musi byt poslusna manzelka a nevesta, zrejme preto tie 3 deti...toto ale nie je zivot. Ja chapem, ze je tazke zmenit to, ked okolo Teba tak zije mnozstvo ludi a nemas ziadnu pomoc a oporu. Co by si potrebovala, co by Ti pomohlo? Kludne mi napis spravu.

antonia1209
26. sep 2022

Co? 😂😂😂😂😂😂

andreatytler
26. sep 2022

Nerozumiem preco je potrebne mat ten spolocny ucet. Ak by bol na to aby sa z neho hradili spolocne vydaje na dom tak chapem, ale preco si zivot takto komplikovat a vyhlasovat referendum koli nejakemu vacsiemu nakupu... ved medzi 3 rodinami, by sa robil velky nakup kazdy tyzden.

zu2za3na
26. sep 2022

Urcite nie

gopika
26. sep 2022

No, po tomto navrhu, by nepripadalo do uvahy ani byvanie a po odpovedi muza, ze je to normalne, by uz nepripadal do uvahy ani on. Zabudni na to, absolutne nie je co preberat. Taky zivot nechces.

gabu_lienka
26. sep 2022

@lucka867 tvoj pribeh je hotova tragedia, zijes so psychopatmi, ktori nicia zivot tebe a tvojim detom.

mirka414
26. sep 2022

My sme byvali u svokra a keď som začínala vo Švajčiarsku pracovať a mala som dostať prvú výplatu tak mi svokor povedal jednu vec sprav si svoj účet vlastný a výplatu si nechaj posielať tam.nikdy od nás nič nechcel a ešte nám aj dokonca pomahal .

zuzina1988
26. sep 2022

@mirka414
Pridam aj ja jednu dobru skusenost, existuju aj dobre svokry. ale to je takmer ako jednorozec. malokto ti videl, a aj tym co videli nikto neveri. takze radsej to neriskovat.

a aj u nas trvalo trosku skrotit toho divokeho tvora. musela som ukazat ze aj ja som divoka…. dlhy pribeh 🤣🤣

jaskolka
26. sep 2022

@lucka867 preboha, toto je ešte horšie, ako príspevok od autorky 😵😥

cecilia29
26. sep 2022

@lucka867 kvoli sebe a detom prosim utekaj od nich prec. Drž sa

mily7
26. sep 2022

Máš muža,za ktorého si vydatá a ideš bývať k svokrovcom a ty netušis,že aký má účet,či sám,či spoločný v akej banke,či do ponožky odkladá???? Veď to je normálne základná vec ako to,či verí v Boha,či mimozemšťanov. Prepáč,ale nechápem. Mám pocit,že toto je vtip.

gionella
26. sep 2022

Ojojoj! Autorka vyzeráš ako milý človek o to viac má aj za teba hnevá ta situácia. Fakt by jeden neveril že toto je možné v dnešnom svete. Mne to odpálilo dekel. Manžel aj švagriná sú asi zvyknutí že rodicia majú od mala nad nimi plnú kontrolu - chorobnu kontrolu. Mal by im niekto otvoriť oči napovedať že už nemajú 10 rokov a že ty nie si finančne negramotna, aby si si nemohla riadiť svoje financie sama. Len sipim že tam musí byt v rodine tych nenormálnych zvykov viac a že čo to si už akceptovala keďže je to tvoj muž a nie priateľ. Jednoznačne NIE, ani účet, ani bývanie lebo budes zvyšok života nešťastný a neslobodný človek.

zuzina1988
26. sep 2022

@jaskolka ano, aj podla mna horsie. lebo autorka do toho pekla este nevstupila, ( ma sancu sa mu vyhnut) , kdezto Lucka867 v no uz je. a nevie odist. aspon ma autorka nahlad do buducnosti, co ju caka vdaka Lucke867

tinka48
26. sep 2022

@lucka867 🙏ta nie sadnut do auta a mamierit to do stlpa, ale skus pohladat vo svojom okoli obcianske zdruzenie, neziskovku, Centrum pre deti a rodiny, charitu atd. zver sa nim so svojim pribehom urcite ti pomozu a je to lepsie riesenie

nancy171
26. sep 2022

@lucka867 Luci, tvojej situacie mi je velmi luto. Nemohla by si s detmi odist k vasim, kym muz neurobi razny krok?
Tvoji svokrovci nie su veriaci ludia. Viera cloveka je laska v srdci voci ludom (ako nam ukazal vzor Pan Jezis) a nie je to status ako to vyzera byt pripad tvojich svokrovcov. TOTO SPRAVANIE s vierou v Boha nema spolocne vobec nic.
To je prave opak. Mna viera v Boha robi lepsim clovekom (dufam) a nie taketo gestapo... :( pre dobro svojho zdravia a zdravia deti chod radsej k rodicom alebo podnajom hoc aj do 1izbaka. alebo byhladaj pomoc v krizovom centre. nie je hanba poziadat o pomoc...

elzika
26. sep 2022

Povedala by som, ze nie, dakujem, vefenie uctu mas zadarmo a platis vsetko kartou, tak sa dohodnete, ze kolko budete za energie platit vy im. Ale popravde, pouvazovala by som nad inym byvanim. Toto asi nebude robit dobrotu.

babatko17
26. sep 2022

Teraz rozmýšľam, kde je prvotný pruser. Buď ťa svokra má za blbú, že niečo takéto navrhla, alebo je to mega drahé bývanie,,keď je to podmienené týmto. Ďalšia vec, toľko ľudí v jednom dome nikdy nerobí dobrotu. A k tým nákupom.... Ak by ste chceli niečo väčšie, poradili by ste sa. Ak teda budete s mužom chcieť ísť na wellness, dovolenku, večeru ( títo sú v dnešnej dobe už väčšie sumy), zásadne rodinná rada, ktorá to schváli, alebo neschvali? Fu, tak to je sen. Ako sa k tímu stavia manžel?

katyd
26. sep 2022

@lucka867 ahoj, po precitani tvojho prispevku mi prislo velmi luto teba aj deti. Este stale je cas odist. Ten cas je kazdy den a nikdy to nebudes lutovat podla toho, co pises. Jedno, co raz budes lutovat je, ze si to neurobila. A ak si veriaca, vies, ze Boh sa o vas postara. Vela stastia v "novom, krajsom, lepsom a hlavne slobodnejsom" zivote. Viem, ze sa rozhodnes spravne a drzim palce 🙂💛

janezz
26. sep 2022

@nancy171 čítala si to aj ďalej? Rodičia s niečím takým nesúhlasia a majú ho za najlepšieho zaťa a otca. Takže asi ťažko by ju prichylili. Toto ale ja nikdy nepochopím, aj ja som veriaca, aj moji rodičia. Ale akonáhle by som za nimi prišla, že potrebujem pomôcť, určite by mi pomohli bez pýtania.

veronika2405
26. sep 2022

Pre boha, len to nie,.. My ani s manželom nemáme spoločný účet, každí sám, aj deti tie staršie majú svoje účty, a to majú 16 a 12 rokov .. Všetko funguje ako má..
Za účet platíte 3e mesačne, deti nič.

kvetinka75
26. sep 2022

ani bývať by som nešla so svokrovcami ale mať spoločný účet to už je cez

atinkaa
26. sep 2022

@autorka necitala som cele, ani neviem, ci si natolko potrebujem dvihnut tlak ale zaujala ma veta/vety...."predpokladala som, ze aj on ma svoj. Netusila som,ze on ma stale s nimi spolocny. Normalne mi teraz dochadza tolko veci." ....ako, mi povedz ako moja sa stane cloveku dospelemu, ze si vlastne vezme cudzieho pana, o ktorom nic nevie. Ja chapem, pretoze si pamatam moje spoluziacky, co chodili denne do kostola, ze mi prisli nie ako z ineho sveta ale ako uplne z inej galaxie, pretoze im prisla uplne ok skodoradost a potrebovali den rozjimania na to, aby zistili, ze je to "hriech", neviem ci im doslo aj to, ze je to nezrele, nevporiadku spravanie uplne nevsulade s tym, co studovali.....ale tomu, co pises ty nerozumiem este viac. Ze je zakazany predmanzelsky sex beriem, ale je zakazane sa spolu rozpravat? ....Vy dvaja ste sa vzali a az teraz po svadbe idete riesit, ze kde budete byvat, ze kto to bude platit, ze ako to cele vlastne budete procesne riadit? Pretoze manzelstvo je aj o tom, ze ti dvaja ak hovoria ano, by mali tieto veci vediet...teda ze si si nevzala manzela ale predovsetkym svokru so svokrom a popri tom aj zvysnych....alebo to si sa vazne dozvedela az dnes, toto vsetko? Pises, ze si asi potrebovala prefackat, odpovedami, ze v ziadnom pripade spolocny ucet a ze od nich utekaj, co ti radia spravne holky tu, ale mna v takych chvilach vzdy napadne Bohdalova, ktora hovorila, ze toho dalsieho partnera si "vemou ty stejny oci", teda ze to nie je len o nich - o svokrovcoch, ale vela to hovori o tebe, o tom ako mas nastavene hodnoty a hranice. Skus si zavolat na linku pre zeny, ktore riesia podobne situacie ako ty, pripadne su aj "dalej v pribehu ako ty", pretoze su bite, zatvarane, izolovane a ...https://www.zastavmenasilie.gov.sk/news/linka-p... . Nic z toho co si napisala sa necita dobre a nie je to vporiadku. Za seba som si uprimne myslela, ze krestansky posvatena svadba pred Bohom znamena este vacsi zavazok pre obe strany, ze o to zodpovednejsi je vstup, kde ti dvaja maju premyslene veci, ktore pri blaznivo zalubenej svadbe v rychlosti po mesiaci a v letu, len vo dvojici so svedkami kdesi na Maledivach, ze tam to moze clovek preskocit a "vyfuci" mu to...ale tu to zas ja necakam a preto by som riesila najprv seba, neostan pritom, ze svokrovci su divni, pretoze to ako funguju, ze manzel ta asi len tak na vikend niekam nepozve, pretoze to musi mat schvalene veducimi, to uz si predsa mala davno pred ANO vediet, nie ze netusit.
Drz sa!
Uff, idem to rozzehlit, lebo uz ani kavu nepotrebujem po tomto. A asi ani nechcem vediet, kolko smutnych podobnych pribehov je po stranu 12 a pripadne co si tam este dotukla ty. Neber to ako utok na seba, skor ako podklady k premyslaniu, sama so sebou, sama s manzelom - cudzincom, kedze zjavne netusis koho si si vzala, sama s Bohom ci niekym kto ta prevadza, s knazom, sama so svojou mamou, ktora ti toho asi tiez mnohe nepovedala...sama na linke kde by si sa mohla dozvediet viac. No je dlha cesta pred tebou, nie len povedat nie svokre k uctu, aj ked to by mal byt prvy krok.

cacianka
26. sep 2022

@anicka182 nebuďte také, zistila šokujúce info, je vykoľajená, tak určite sa jej chce písať sem cudzím ženám. Pochopte že musí prekonať šok.

nancy171
26. sep 2022

@atinkaa ahoj, ja len k tomu co pises - vydavala som sa v 2018 a knazi mali nariadenie pytat sa na nauke nas dvoch, ci sa pozname aj ohladom financii a ci nemame pred sebou tajnosti, inak by to mohlo byt na anulaciu manzelstva