Spoločný účet so svokrovcami
Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...
@simca06022011 iste, že ho banka reálne zablokuje až keď sa to dozvie, ale ak sa s účtom manipuluje až po smrti, tak sa stav účtu čo sa týka dedičského konania posudzuje k okamihu smrti, tak ako sama píšeš. A keď je viacero dedičov, tak peniažky pekne krásne musíš vrátiť ak sa nechceš ťahať po súdoch s ostatnými pozostalými. Ako by to bolo, kebyže je napr. na účte 20 000€, sú 3 dediči. Ten jeden, ktorý stihol vybrať napr. 5 000€ v čase, keď ešte nebol reálne účet zablokovaný, ale smrť už nastala, by získal tým pádom viac (10 000€), keďže tých 5 000€ už mal a zdedil by ďalších 5 000€, keďže do dedičstva by išlo už len 15 000€. Takto som to myslela. Práve teraz to riešime my, resp. môj manžel po smrti svojho otca. Preto viem ako to je.
@evlyb sľúbila, že sa neskôr vyjadrí, keď to trošku spracuje. Asi rozhovor s jej manželom nedopadol tak ako myslela.
@jankakuvinkova hmmmm aj mne to tak veru príde. ale ten samotný nápad sa mi teda videl ako poriadny nezmysel. nedala by som sa na niečo také nahovoriť ani za nič
@jankakuvinkova tak to uz je na vas ako co riesite 😂 u nas nikdy problém nebol, ved ak sa vyberalo tak na potrebne veci a vzdy to bol tento pripad: spoločný ucet. Tak asi nezostane matka bez financií napríklad po smrti manzela, pohreb a pod veci plati. To ci si brat vyberie jeden druhy tretí ns dovolenku je uz potom medzi nimi 😂 u nas sa také nedeje
@simca06022011 nie, nie, chvalabohu ani u nás konkrétne to tak nie je s peniazmi. To bolo myslené ako príklad, pretože v banke svokre nepovolili vybrať z ich spoločného účtu peniaze na pohreb. Odôvodnili to tým, čo som písala vyššie. Tiež sa nám to nezdalo, ale nakoniec sme si prečítali zmluvné podmienky k účtu a bohužiaľ, mala pani v banke pravdu. Svokra si musela založiť vlastný účet, keďže zo svokrovho účtu išli aj všetky poplatky, plyn, voda, elekrina atď. Svokra ale mala nejakú hotovosť doma, tak to vložila na nový účet, aby išli platby ďalej. A ak by nemala, tak sme tu ešte my s manželom 🙂 Len tak napospas by sme ju nenechali 🙂
@evlyb Aj mna to zaujima... hlavne aka bola reakcia manzela ked sa dozvedel ze spolocny ucet s rodicmi povazuje 100% osadenstva konika za nepredstavitelny. Castokrat zijeme v niecom co povazujeme za normu a az neskor sa dovieme ze je to inac.
Ste svojprávny tak sa musíte naučiť gazdovať sami, ste samostatná rodina. Ako sa naučíte hospodáriť sami?
Na ten ich "spoločný účet" si nastaviť trvalý príkaz na dohodnutú sumu za energie, a opravy domu a nákupy na spoločné zariadenie kotol/bojler.
Svoje telefóny a nákupy si plaťte zo svojho účtu.
Hádam tam neplánujete spoločnú kuchyňu, chladničku...
@kaktusik007 stihla si vybrať všetko a nebol problém, ze si vybrala v deň úmrtia, inak sikulka
@ahhola nevybrala som vsetko - iba tolko kolko maximalne mozes vybrat bez ohlasenia dopredu... Notarovi nahlasili stav uctu k polnoci. A problem ohladom vyberu mohla robit akurat mama alebo brat na dedicskom - nik iny.
@jankakuvinkova ano lebo svokra pravdepodobne povedala, ze je mrtvy, preto sa hra divadlo a nepovie sa, vyberu sa peniaze na "nieco" a potom sa ten ucet necha tak.
Aj moja svokra chcela mať len jeden účet aj ho mala a môj ex jej dával celú výplatu tak boli zvyknutý vydržala som dva roky a zdrhla som aj s deťmi .
@prihlassa o môj bože 😱 to ozaj jej dával celú výplatu?
@jankakuvinkova áno tak bol zvyknutý pekne jej dal výplatu on mal strechu nad hlavou ,vreckové či ako to nazýval ,teplé jedlo ,cigarety a chlastali spolu ,ale to som sa dozvedela až keď som sa k nim po svadbe nasťahovala ,dovtedy výlety ,víkendy hocikde hmmm nič nenasvedčovalo tomu ako blbo žili doma ,dokonalá pretvárka a to čo som prežívala potom úplná katastrofa
@jankakuvinkova a žije tak do dnes ,teraz rozmýšľam či si autorka príspevku nevzala môjho ex,tiež má doma sestru s chlapom a deťmi a on má nejakú priateľku možno manželku 🤣🤣🤣🤣
@prihlassa by si nám mohla povedať viac o takom živote, keď sa autorka na nás vykaslala
@prihlassa u teba co hladali? - jeden prijem do spolocnej kasy aby bolo na chlast a cigy? Preto mu povolovali extra vydavky pocas chodenia???😅😅😰😰😰😰
@prasiatko30 tak to ja neviem , peniaze od mňa očakávali nech im prispievam za mňa aj hmmm už vtedy naše deti nazývali mojimi ,do práce som išla od polročného dieťaťa ,deti som posulovala a hmmm nikam to neviedlo o osamostatnení sa ani počuť ,ale ja som mala aký taký základ keď som od nich utiekla s igelitov veci ,najskôr k mojim rodičom ,ale to bolo nanič môj ex bol v ich očiach dokonalý a mňa vinili z rozpadu nášho vzťahu oni navonok vyzerajú aj teraz dokonalo ,ale žiť u nich s nimi bola katastrofa
@prihlassa to je ina sila. Blahozelam ti, ze si sa odtial dostala i ked to muselo byt pekne tazke 👍🏼👍🏼👍🏼Vela stastia
@prihlassa ozaj s tebou súcitím, mne to hlava neberie, že niektorí muži sú takí poserovia (sorry za výraz), že aj keď už majú vlastné rodiny, boja sa mamičky a tancujú ako ona píska.
Akože sorry, prečítala som len príspevok ale napadlo mi jediné - čistí Hujerovci 🤣🤣🤣
Dnes sa tento "úvodný príspevok" zjavil vo fcb skupine muži a ženy držia spolu.
Tak buď sa niekto dobre baví alebo je tak jednoduchý, že mu tu nestačí 19 strán - NIE!!!!!

Autorka prosím, ako to dopadlo? Snáď nie nejak "katastroficky" že rozvod 🙈 našli ste schodné riešenie? Pevne verím že áno ✊✊❤️❤️
Sme tu asi viacerí zvedaví, takýto prípad som ešte nepočula, že takto niekto chce fungovať...
Ak si to chcete nechať pre seba, pochopím..
Ale prosím aspoň tu dajte správu že sa nevyjdrite...
Moc ďakujem ❤️🙏