Spoločný účet so svokrovcami
Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...
No toto budes mat este tazke, zit s takto uvazujucim muzom. Nevsimla si si doteraz nic divne? Jednoznacne sa treba osamostatnit, zit spolu len vy dvaja, nieco si prenajat, kupit. Ak nie je schopny mat svoj ucet tak majte spolocny, vy dvaja, to mu navrhni. S detmi by som rozhodne pockala, aj s celozivotnymi zavazkami, treba s nim skusit zit , ci to vobec pojde, ci bude ,,pouzitelny,, do zivota. Lebo komplet familia zije pokope, jeden spolocny ucet a tam odovzdat vyplatu, rodicia to tam riadia asi komplet ...zvlastna rodinka.
Určite účet nie.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣to vobeeeeec. To by mi musel k***t na hlavu padnúť (sorry za výraz) 🤣🤣🤣
🍿🍿🍿
Prvá téma kde majú všetci rovnaký názor 🥳🥳
No ty kokos 😳😳😳😳ani za svet takúto p.covinu spraviť🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Asi v žiadnej diskusii sa ženy tak nezhodli ako tu.
Za mňa rovnako : Nikdy! No ale s nimi by som ani bývať nešla.
To by ma rovno mohli zbavit svojpravnosti 🤦♀️ sorry ale zamna isto nie. Uz len ta predstava byvat so vsetkymi v jednom dome by ma desila. A urcite by som nesla do ziadneho spolocneho uctu. Kazdy nech si s peniazmi robi co chce. A ked odmietnes tak co sa stane ?
😂😂 to ako fak nie to nemôže byť pravda 😂
strašne by ma zaujímalo ako to funguje, lebo mne to hlava neberie
no dajme si príklad dajme tomu ty a muž príjem trepnem 2000, svokrovci dajme tomu, že dôchodci 1000, švaginá rodina dajme tomu, že tiež 2000, ale píšeš, že rodina, takže kľudne môžu byť 4 a menší príjem ak je na materskej....
ako to funguje totok? no hororím hlava mi to neberie a ani to, že nevieš o tom, že muž nemá svoj účet, čo dostáva vreckové?
k tomu bývaniu, aj my tak bývame, s tým rozdielom, že sú to moji rodičia, vychádzame výborne, som im za veľa vďačná a vždy aj budem, ale mať znova 20 idem do vlastného bývanie, pretože takto je to vždy o kompromisoch a prispôsobovaní, opakujem vychádzame super....ale keď si vo svojom, ako a kedy si urobíš tak máš ...a už vôbec by som tam nešla, keď už tam je švagriná
Ja by som sa chcela opýtať ako potom rodina financuje nákup napr. oblečenia, hračky pre deti, dovolenku, reštaurácie, kino atď.
Vy asi nie ste manzelia, vsak?
Povedz im ze nemôžeš lebo ty už svoju výplatu posielaš tvojim rodicom. 🙂 samozrejme myslím to ako vtip...ale chcela by som vidieť ako by sa zatvarili
jemine domine 🙂 rodinka k pohledání ;) a svokra velitelka 🤣🤗😇
Niiikdy 😀😀😀😀 ani byvat tam
Vy ste manželia a on posiela svoju výplatu svokre na ucet???? Svokre???? A ked treba niečo kúpiť ako fungujete??? Svokra mu akoze da peniaze ci ako??? Kks toto je moooooc🙈🙈🙈🙈
Ja sa tu normalne na drzovku pripnem,ebo ma to desne zaujima.. dufam, ze autorka nam to vysvetli a da vediet, ze ako to dopadlo...
no svokrovci mi neprídu normálni........
@alenka58 aj manzel bude dost mimo
Dnes je tu veselo. Autorka a vy tam už idete bývať?
odo dňa manželstva sú peniaze a majetok spoločný, manžel si mal spraviť účet bud samostatný alebo posielať peniaze na tvoj. Akože nechápem, keby si chcete kúpiť auto, tak by musela zasadnúť rodinná rada a rozhodnúť, či vaše/spoločné úspory rozhodnú obetovať na auto, alebo pôjde švagriná z mužom na dovolenku do thajska? Chápem to správne? Muž tým pádom nevie koľko si za život zarobil a ušetril, alebo neušetril.
Vedenie účtu je po splnení podmienok vo väčšine bánk zadarmo, alebo za minimálny poplatok, tak neviem uviesť žiadny rozumný dôvod pre ktorý by som sa mala vzdať svojej finančnej svojprávnosti.
Ja by som k nim ani nešla bývať nie to mať ešte spoločný účet.A na tvojom mieste si ešte rozmyslím či chcem s nimi bývať .O dva tri roky budeš tu písať že sa s nimi zle býva lebo svokra
Ufff 🧐😳🤨 (stačí taká odpoveď? 😂)
V žiadnom prípade, maximálne by som posielala čiastku na energie na ten spoločný účet, ale svoje peniaze by som nikdy neposlala na iný účet ako na svoj a určite by som sa neradila o tom, či si môžem alebo nemôžem niečo za svoje peniaze kúpiť.
mna by este zaujimalo, ze ked spolocny ucet ma dajme tomu 6 ludi, tak to si daju vyrobit 6 kariet bankomatovych? 🤣 alebo ako to funguje? toto je megasuper, fakt som sa pobavila. ak je to pravda, tak teda v zivote by mi nenapadlo, ze taketo nieco moze niekomu napadnut a realne, ze dospeli ludia s vlastnymi rodinami na to pristupia. ale aj to, ze autorka o tom doteraz nevedela. ako dlho ste manzelia?
A majitel uctu je kto, svokra? Cize ak sa jej nedajboh nieco stane,kym neprebehne dedicske konanie (co netrva tyzden), sa ucet zablokuje.. a budu tri rodiny bez penazi.. to tlieskam tomu kto vymyslel takuto ftakovinu 🤦
Panecku, tak toto som ešte nepočula... Nemohla by si nám o tom napísať viac? Čo na to muž, ako si to bližšie predstavuju? Ja by som ti teda poradila neísť ani do toho spoločného bývania, nie to ešte účet, ale to len budem opakovať čo sa píše vyššie...

A teraz byvate kde? Ako to platite? A po kolkych rokoch manzelstva si zistila, ze manzel nema vlastny ucet? Toto je prilis divna story… utekaj tak rychlo ako sa da