Spoločný účet so svokrovcami
Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...
Bývať u svokrovcov...nikdy!!!! Nieto ešte keď tam už býva švagriná, to ani toľko a ten spoločný účet to je top topov..... 😲 Btw. keby ste náhodou chceli ísť na dovolenku, tak musí schváliť svokra a švagriná? 😨 Len to nie. Maj rozum preboha.
Preboha. Ani stahovanie, ani spoločný účet. Určite nie!!!
Nejake velmi divne tato familia..ty KOKOS...si taka submisivna povaha ze o tom vobec uvazujes??? Tak to sa ti cudujem, ale tvoja vec.
JA: Zijem v manzelovom dome, mame svoj vchod, svoje vsetko, akurat dvor je spolocny. a kde svokra ma svoju cast. Velmi dlho som si tu nastavovala hranice, podarilo sa, a to mam dobru svokru, myslim, ze keby ze tu nebyvame, mame ovela lepsie vztahy.
Pokial sa da, akokolvek!! , nezostavajte tam byvat, alebo nie dlho!!!, setrite si na vlastne. Vlastne je vzdy vlastne. JA som sa zariadila dokonca tak, ze mam vlastny byt, ale hoviem si v manzelovom dome 🙂 super pocit byť zabezpečena, keby čokolvek, odporucam 🙂
Ucet si nerus, co si nesvojpravna???? to je moc, fuuuu to by u mna nepreslo vobec.
Mysli vždy hlavne na seba. Aby si sa v 40tke nerozvadzala a nevracala k rodicom do detskej izby.
@ana82 toto je dobre napisane :D :D vdaka, pobavilo
priznám sa, ja už 5 strán čítam s otvorenou hubou čo neverím že to fakt niekto takto žije a ešte si myslí, že to je v poriadku!
Mna az striaslo ze by som takto co i len 1 tyzden mala zit. Ze v jednom dome 3 rodiny.... a spolocny ucet. Psycho.
N I K D Y ! ! !
Moja svokra ani nevie, kolko zarabame. Dnes sa opýtala na návšteve svojho syna (môj muž) koľko vlastne zarába, tak povedal. A to už pracuje 22 rokov a nemala šajnu. A majú krásny vzťah.
To co si ty tu napísala je úplne choré 🙂
Držím palce..
@kandelabra nápodobne, som to dala aj dcére prečitať, že či náhodou nemám nejaký výpadok, som si dala asi deci vareného vína, tak som tak usúdila, že asi ma zmohlo, ale aj dcéra to tak pochopila....ale tiež tomu nechápe a okomentovala to what 😀
autorka prosim ta, zamysli sa, a poriadne, skor nez si znicis manzelstvo alebo cely zivot...vela rozvodov sposobili svokrovci...:/ prosim ta , setrite na vlastne.
Preboha.... aspon 30 km dalekoooo
Podla mna dalsia tema na rozprudenie diskusie, treba trochu zvysit navstevnost
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 lol, ani s muzom nemame spolocny ucet
Baby,ja toho moc o fungovani neviem.To mi len teraz prvykrat povedali. Na vela veci som sa nepytala. Bola som dost prekvapena. Vzdy som mala vlastne peniaze, ucet...
Zajtra sa pozhovaram s chlapom.
No jednoznacne suhlasit nebudem.
Konecne diskusia, kde sa vsetky zeny na niecom zhodli😂😂😂😂😂
Kolko mate rokov, ak smiem vediet??
velky pozor si dajte na Vase rozhodnutie, nechajte si aj dost casu,taketo rozhodnutia mozu ovplyvnit cely Vas zivot. nenechajte sa do nicoho natlacit.
Ak Vas manzel alebo priatel nema problem posielať peniaze rodičom, v tom vidim OBR problem do manzelstva. lebo nikdy, nikdy nebudete v manzelstve sami rozhodovať. a to je velmi zle.
A kde ste byvali doteraz? V ziadnom pripade by som sa nestahovala do domu svokrovcov, uz to znie ako nocna mora, nieto posielat peniaze na spolocny ucet. Ak sa toto zda normalne tvojmu muzovi, tak si v peknej kasi... Neviem, ci je to tvoj pravoplatny, alebo ho len nazyvas muzom a je to tvoj partner. Ale ak este nie ste zosobaseni, v ziadnom pripade na to ani nepristupuj, pokial si nevyriesi toto. Ved to jak nesvojpravny 😵💫 boze, v dnesnej dobe uz aj deti maju svoje ucty..
Nevstupujes do rodiny, ale do sekty... Vyssrať sa im na viac generačný 🏡
A pochopila si to spravne?
Nie je ten spolocny ucet uctom, kde kazdy prispieva na spolocne vydavky? Cize energie, smeti atd? Proste len sa to nezbiera formou cashu ale na ucet a z tade to niekto "hromadne" uhradi?
A proste manzel ma aj svoj vlastny ucet, aj svokrovci, a toto ten spolocny je len taky pre zjednodusenie platieb?
Urcite by som stym nesuhlasila
Nerozumiem tomu, ako s tym mohol suhlasit ten manzel tvojej svagrinej
@zmrzlinka2021 Píše, že jej navrhli, aby si zrušila účet. Ak by mali jeden spoločný na povinné platby, načo by mala rušiť svoj?
Uz som citala asi vsetkk😂😂😂
A inak ste všetci v pohode ? 😱😳 s manželom mame spoločný účet ale s rodičmi? 🤦♀️ to potom čo ešte všetko máte spoločne? Tam asi rodicia(teda svokrovci) dosť lipnu na deťoch. Ak máš čo i len troška rozumu utekaj s muzom preč. To vám stačí jedného gemblera a ste 3 rodiny na ulici
No počkať !? To ste sa počas spoznávania, chodenia , príprav na svadbu, plánovania, rozhovoroch o budúcnosti, nerozprávali o príjmoch a výdavkoch? Vás oboch ? Nikdy, fakt nikdy ste nehovorili o práci, platoch, nejaké úvery, pôžičky, ani slovo ? To mi hlava neberie !!! V tejto fáze sme s mojím chlapom spomenuli všeličo, vyslovene sme si neukazovali platové výmery, výpisy z banky, ani vkladnej knižky, ale aspoň z bežných rozhovorov sme sa otukali aj vo finančnej sfére, debatili sme o pomere príjem: výdaj, takže určite sme mali predstavu o finančnej gramotnosti toho druhého.
To ti za tie mesiace nič nepovedal, nespomenul, nič ti nebolo podozrivé ?
Na rande platil ako gentleman alebo trval 1:1 ?
Svadbu ste ako platili !
Výlety, dovolenky, darčeky , preboha veď to sa muselo nejako prejaviť!
Takisto návštevy u svokrovcov ti muselo blikať časom že niečo je iné,inak, neveriiiim že nie.
Prosím ťa napíš ako to prebiehalo, hádam to nevybalili na teba mírnyx dírnyx 3 dni po svadbe. Či aj nejaká vôbec bola , či ?
Si tu anonymne, tak ťa to nemusí trápiť.
Za mňa NIE, nebyvat, nedávať € na účet a chlapa riadne vyobracat.
Pfuuu, toto není vôbec, ale ze vôbec dobrý nápad 👀
Ja si neviem predstaviť mať jeden účet s manželom, nie to ešte som svokrovcami 🤦♀️
Veď sa dohodnite, koľko ako rodina budete prispievať do domácnosti.. Ale účet si nechaj 🙏

To je hodné uz aj reality show