Spoločný účet so svokrovcami
Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...
@babovka2321 presne
Ten dom...nebude náhodou nejaká liečebňa? Psychiatrická? 💁😅
No ale dlho som sa tak dobre nepobavila. 😅 🍿🍺
a ty si teda jeho manzelka alebo je to iba frajer zatial? ked vlastne nic nevies......
@mandzula tak pri tvojom príspevku som sa pobavila ešte viac, ako keď som čítala co tu autorka pise
@petulda333 tam je mimo celá rodinka
@evaachesa nad tou liečebnou som uvažovala aj ja... Toto nie je normalne
Toto keby mi svokra/mama navrhla tak ju dám asi do blázinca zatvoriť... V živote nikdy by som na to nepristupila... Toto je čistá psychiatria... 3 rodiny v jednom dome + všetci jeden účet... To musí byť vtip... Tvoj manžel je inak svojpravny?ja nemam ani s manželom spolocny účet, iba prístup mame obaja na oba účty, keby sa jednému z nás niečo stalo, tak ten druhy neostane bez peňazí... Manžel by si zaslúžil prefackat, aby sa trosku spamätal... Od takej rodiny je najlepšie sa odsťahovať na opačnú stranu zemegule... Ach jaj normálne sa mi rozum pozastavuje, ale aspoň sa tu všetci zhodli... Za ma NIEEEEEEEEEEEEEEEE
@zmrzlinka2021 prečo by potom mala podľa svokry rušiť svoj účet? A "poradiť sa, keď budu chcieť kúpiť niečo väčšie, ako napríklad umývačku?"
Autorka, a doteraz ste ako fungovali? To skutočne veľa žien zaujíma. Bývali ste spolu v podnájme, alebo ešte nie ste ani zobrati, len proste voláš "svokrovci a muž?"
Lebo potom akože ako sa financovala vaša domácnosť? Nákupy, účty, to akože svokra dávala vreckové synovi? Alebo ste spolu len chodili a nežili ešte v spoločnej domácnosti?
A svadba, ak bola, ako sa hradila?
Neviem skutočne si predstaviť take fungovanie, to je 6 platobných kariet, a rodinná rada zasada, aby schválili, že jeden chce topánky a druhý novú skrinku?
Skrátka je to úplný nezmysel,za takých okolností by som nepristupila ani na sťahovanie.
dufam, ze nemate vsetci aj jeden spolocny facebookovy ucet 😂.
To čo je ...preboha ani byvať a ešte aj druhá rodina čistá pohroma
Muž je potom jedno veľké nesamostatné dieťa🤦♀️
ako dlho ste manželia? kde bývate teraz?
Po tejto otázke by som sa pozrela z okna a rozmýšľala, kde mám kufre na zbalenie
Väčšinou spoločné bývanie nie je dobrá voľba a spoločný účet tak to je teda gool v žiadnom prípade. Za mňa nie!
Neprístupila by som k tomu, veď oblečenie kozmetika to aj o tom by ste sa dohadovali? Ja potrebujem mať peniaze na svojom účte keďže ja som ten typ že s jednej minúty na minútu sa rozhodnem že chcem novú posteľ alebo umývačku nesúhlasila by som stým vôbec!!! Aby som sa pýtala svokry čo si môžem kúpiť nemôžem každý mesiac by som zaplatila elektriku atď a tým to zhaslo
@anabel2341 presne tiež mám manžela ale účty sme si nechali každý svoje. Na väčších položkách sa vždy dohodneme ale aby som sa mala niekomu spovedať, ze načo mi je krém za 50€ tak dovidenia.
No, asi kazda jedna uvážuje ze dospelý chlap ma samostatný účet aj ked byva u rodičov. Toto by sa asi nepýtala ani jedna z nas. Ci je to vymyslene, ci nie, takúto absurdnu otazku som tu este necitala. Predpokladam ze muzova sestra je rozvedená lebo nájsť este takeho chlapa, ktorý by s takýmto cimsi suhlasil, to je fakt ihla v kope sena. Vy ste manželia ci ani nie? Ak nie zdrhaj rychlostou blesku ak je naučený na podobne absurdnosti.
@aurora33 samozrejmé že na väčších položkách sa dohodneme ale aby som si ja nemohla kúpiť za moje peniaze nič no tak to nie ja nechodím zbytočne do pràce to akože si ako predstavuje ? Dobrý svokra potrebujem určitú sumu na niečo ako ste sa rozhodli dáte mi nedáte?🤣 utekala by som a keby môj manžel alebo priateľ ešte sa namňa hneval no ďakujem pekne neprosím si😁
“klasicky veriaci”??? ako pardon, ale ja som veriaca, aj moj muz, aj nase rodiny, ale take blaznovstvo by nikdy nikomu nenapadlo, naopak odkedy sme so surodencami skoncili gymko a postupne aj vš, nas rodicia viedli k tomu, co najskor sa osamostatnit, s partnermi sa zobrat a ist do svojho, postavit sa na vlastne nohy…
toto s vierou nema nic spolocne, naopak! - keby boli taki veriaci, tak by vedeli, ze sa dokonca v Biblii pise : Preto muž opustí otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele. A tak už nie sú dvaja, ale jedno telo. Čo teda Boh spojil, nech človek nerozlučuje." Od rodicov sa odputat a zit spolu s manzelom/manzelkou, sami…
Spolocny ucet so svokrovcami 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ uz ti davno mali vsetky kontrolky blikat
@jajanka31 👌👌👌👌👌👌👌pekfekné
@zuzuliennka1 pekne si to napísala toto s vierou nič nemá ☝️☝️☝️🦌
Mna by ešte zaujímalo či ma kuchyňu každá rodina svoju, alebo je jedna spoločná? A ako to je s varením? Aj kebyže chcem tak si takéto bývanie neviem absolútne predstaviť.
Keď to bývanie nevieš inak vyriešiť tak v banke si urob podúčet a preveď tam peniaze na bývanie a stravu. Ale z môjho hľadiska viac rodín na kope znamená viac problémov.
@aurora33 co krem ale vezmi si také vložky! Aby mi svokra "schvalovala" ci si môžem kúpiť always za 5€ alebo mi stačia z lidla za 2€... no proste toto koniec 🙈
@autorka a to chodia všetci naraz na nákup ako hujerovci? A potom, strážia si výdavky kto koľko "prispel" do kasy a kto koľko minul? Maju to rozratane? Aby každý zil za svoje.
Este napis, ze tvoj manzel ma staleucet s nimi a ty vlastne sama... Ja toto jedine tak, ze kazdy by prispieval rovnym dielom na plyn, elektriku a vodu.
To je vsetko ale oddelene kuchyne, kupelne, poschodia. Inak nikdy.
Ja mam niekedy dni, ze neznesiem ani seba, nie to este svokrocov😁😁😁

Ak sa to muzovi nezda dvne, naco sa vobec potom zenil. Aby dalej daval svokre plat a zobral od nej na cigarety?