icon

Spoločný účet so svokrovcami

24. sep 2022

Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...

ciernana
25. sep 2022

Nikdy bývanie a už vôbec nie účet.Mam sa rada a v živote by som na seba neuplietla taký bič.

sparkling
25. sep 2022

Nech sa páči, nech svokra povie kolko si prosí príspevok za nájom a energie, pripadny akože “fond opráv” a to by som jej posielala. Ostatné, varenie, pranie, nákupy by som si riesila sama. I ked ja by som tam byvat neostala. Niekto zarobi viac, iny menej, kazdy nech sa prikryva takou perinou na aku ma a hlavne, svojou perinou. Jednoznacne by som nesuhlasila. Ak to svagrine nevadi, nech sa paci. Mne by to vadilo.

ouwecka
25. sep 2022

Cosi, absolútne nie

acsa
25. sep 2022

Nie nie nie a trilion krát nie.

vilinecko
25. sep 2022

Dobrý večer ľubte svojho nanžela ako len chcete, ale skúste bývať spolu iba vy dvaja žiadny svokrovci žiadny viac generačný dom. Ja som sa vydala za jedináčika, svokor vlastnil troj generačný dom ktorý bolo treba doupravovať. Môj manžel mal pracovný úraz 37 operácii po 2 rokoch sa narodil náš jediný syn ktorý nerozprával do 5 veku, môj muž ležal viac rokov starala som sa o neho a zároveň o syna ďalej som prenajímala keďže bol dom ohromný a postupne sme prerabali cely dom podľa našich predstáv . Vstávala som často o 3.00 ráno až kým ma nesprekvapila choroba ktorú nik nechce zažiť . Keď sa manžel postavil na nohy po 15 rokoch a ja som ledva žila ale dostala som sa z toho začala zábava , zrazu sa svokrovcom dom páčil začali čím ďalej tým viac chodiť a urážať pripomínam keď ich syn ležal nechodili. Že by bolo dobre dať do kopy peniaze ooooo a ja že nie prečo za moju prácu moju nie ich, až nas tak rozoštvali že bol rozvod a ich syn sa priklonil k ním tak som zobrala svoje dieťa a odišla ziadne BSM dom bol svokrov ,súdnou cestou som si po 2 rokoch vysúdila polovične peniaze z prerábania a teraz znova po troch rokoch výživné na jediného syna ktorého môj muž má . Jaaa som si tiež myslela že jedináčik veď raz to bude naše respektíve nas troch , nieee žite samy verte právnik povedal do cudzieho domu ste nemala dať ani cent. Každý sa čudoval všetci známy sa odvrátili od môjho muža veľmi dobre vedeli čo všetko mňa stáli jeho nohy mňa iba mňa . A poviem Vám dnes sa máme so synom úžasne úžasne . Dávajte di pozor na spoločne viac členne bývanie naozaj dávajte. Ak vás Váš manžel miluje počúvne Vás .

rik01lulaka
25. sep 2022

Ako ešte to bývanie áno pokiaľ vlastné bývanie s vlastným vchodom...tiež žijeme so svokrou a ak by bol viacgeneračny dom verím, že aj so švagrinou 😁, ale ty kokso spoločný účet 😱😱😱😱 kurv. a ja, že som už hocičo počula 😱😱😱😱
Ja nemám spoločný účet ani len s mužom, ktorého milujem, verím mu a naopak.

lukasinko
25. sep 2022

Ja neodporúčam ani bývanie takto a nieto ešte spoločný účet,hľadajte si vlastné bývanie aj na úkor hypotéky,lebo takto bývať je jedna katastrofa a to presne takto bývame preto ti radím čím skôr preč.

juliac
25. sep 2022

Vsetko uz bolo napisane ... Autorke prajem uz len spravne rozhodnutie a sama som zvedava ake perly sa este dozvedela.

veronikasarkanyova
25. sep 2022

😂😂😂

dada0902
25. sep 2022

Odpadávam

sticker
kukuk29
25. sep 2022

@vilinecko jeej vy musite byt uzasne silna zena - moj obdiv - vsetko dobre vam zelam 😘💪

aurorastone
25. sep 2022

Maximálne by som im posielala na akýkoľvek ich účet mesačne zálohy na nájom, energie, iné nič, ani omylom aby mi niekto siahal na celu moju výplatu 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

cacianka
25. sep 2022

@vilinecko takýto príbeh by mal byť v čítanke, ako povinné čítanie v predmete finančná gramotnosť. Taktiež tu na koni ako príklad investovania do cudzieho majetku. 15rokov si mužovi riť zasratu umývala a oni takto s tebou ojebabrali. Hnus

zdenka1975
25. sep 2022

nikdy!

pleja
25. sep 2022

Tak to som ešte nepočula, že spoločný účet so svokrou. Už si to asi vyriešila - a nie, nikdy. Bývanie sa dá, keď sú obe strany rozmumné, aj keď trenice tam isto vzniknú.

natashkaa
25. sep 2022

Už jej nepíšte výsmechy sama napísala že je vyklepaná a dá vedieť že zistila veci viac Ak je to reálna téma treba podporu všeličo sa ľudia dozvedia o svojich blízkych a ani netušili

katlil
25. sep 2022

Ahoj. Ja bývam u svokrovcov už 7 rokov. Poschodie síce máme samy, ale kuchyňu a zatiaľ aj WC mame spoločne, aj vchod. Účet mame každý sám, to znamená svokrovci svoj a my s manželom svoj. Platíme im mesačný ako keby nájom, plus keď sa vyskytnú zvýšené výdavky tak také veci idú napoly, dajme tomu aj keď sa kúpi niečo väčšie a budeme to užívať všetci, napríklad práčka, kotol tak to ide napoly. Varíme si každý samy, takže tam problém nieje. Spoločný účet so svokrovcami by som nemala.

daeen
25. sep 2022

@kaktusik007 Ja svoju situáciu nechcem rozoberať verejne. Ale môžem potvrdiť, že dodnes existujú rodiny, kde svokrovci majú svoje predstavy o vymedzovaní trávenia času ostatných za každú cenu, o rozdeľovaní, zlučovaní a vymedzovaní majetkov - ako sa voľakedy robilo na dedinách. Ani si neuvedomujú či nepripúšťajú, že tak to nemá byť, že je iná doba. Pritom to môže byť len jedna z osôb, ktorá môže byť narcis/manipulátor a okolo ktorej zvyšok rodiny skáče ako povie a robí preňho/ pre ňu prvé posledné. Čím viacej sa pre toho človeka urobí, tým viac sa mu máli, nikdy nemá dosť.
Je to celé veľmi únavný boj, najmä keď si chce človek obhájiť vlastnú autonómiu a svoj životný a osobný priestor a keď ostatní súhlasia zásadne len s manipulátorom, ktorý uznáva len svoje riešenia.
Autorke:
Teraz sa o týchto témach hovorí dosť.. možno by som autorke poradila vypočuť nejaké podcasty o manipulátoroch, ci tam niečo povedomého nezazneje a podľa toho sa následne zariadiť.

dudart
25. sep 2022

🤦 😂 súhlasím spoločný účet kde každý prispeje rovnakým dielom a hradí sa spoločná domácnosť ale nič viac... Plus najom sa dá rozrastať podľa m⁴ a plyn.. existujú merače do izieb ... Nikdy by som im nedala všetko
Moja babka spravovala otcovi účet za slobodna(s mamou si mohli dovoliť kúpiť dom a auto) ale ona jeho sestre zaplatila vysokú školu, svadbu a výdavky na svoju domácnosť a otec dostal po svadbe práčku (vysokú školu nemá)

vevapeto
25. sep 2022

😂😂😂 čo je dnes malá návštevnosť koníka, že sem musel admin hodiť túto blbosť na rozpútanie vášne? Lebo toto je u normálnych ľudí abolútne vylúčené.

vevapeto
25. sep 2022

@pribinak nasraté? To by musela byť celá latrína!!!

elisebah91
25. sep 2022

Určite nie spoločný účet, aj my bývame u testinej na poschodí, ale každý má svoje....drž sa, asi to musí byť ,,vážnejšie,, keď predychavas...prosím ťa taká osobná otázka, koľko ste spolu s mužom keď ste neriešili takéto veci, ako ste bývali za slobodna ty u rodičov on u rodičov, aké ste mali zvyky a také tie veci ...

pajdab
25. sep 2022

Pride mi to ako uvod zapletky z nejakeho psychothrillleru

hruska91
25. sep 2022

Och len citat to a mám dosť, som zvedavá aký vzťah ma manžel so svokrovcami…cele to vyzerá byt veľmi naviazané, neviem či by si tam (ty alebo ina samostatne zmýšľajúca osoba ) bola šťastná.

jankak055
25. sep 2022

Svokrovci na com ficia???

nurielka
25. sep 2022

Zasmiala som sa😂😂😂 poviem polopate - ucekaj dzifce zlate😂😂

canas
25. sep 2022

Och toto nie ,nerob to 🙏🙏

marika05
25. sep 2022

No toto vôbec 😁🙏 ak máte všetkých 10 pohromade tak nesúhlasiť, nič by ste si nemohli časom, úplná kontrola, výčitky ze moc minate aj keby len kávu s kamarátkou. Vzťahy sú vrtkave, teraz sa môže zdat ze je všetko v poriadku ale s odstupom času sa môžu veci zmeniť..

modraslamka
25. sep 2022

to co je toto🤣🤣🤣🤣 dufam ze to je len vtip🙏

maja22
25. sep 2022

Rozmyslam, ake silne vztahy ta rodina ma, ked takto dokazu zit... Najhaklivejsia tema - peniaze a oni maju spolocny ucet... Ked tak vedia zit bez konfliktov, klobuk dole...