icon

Spoločný účet so svokrovcami

24. sep 2022

Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...

lubkavargova1
25. sep 2022

to bude ina sranda pri dedicskom konani u notara...toto by som chcela vidiet

lauxx3
25. sep 2022

🤯

linki90
25. sep 2022

toto je len žart však 🙈

nitranka03
25. sep 2022

Ak by som nebola v nočnej, rovno sa nahúlim 🤦🤦🤦🤦🤦 toto neverím....

sissi07
25. sep 2022

S týmto by som nikdy nesúhlasila, to je cesta do pekla.
Ja len rozmýšľam ako to reálne funguje 🤷, to svokra vydeľuje peniaze na každú rodinu zo spoločného účtu?
Fakt si to neviem predstaviť, niekto zarobí viac, niekto menej, takisto pri nákupoch, to kontroluje každý bloček, čo kto kúpi?
Veľmi som zvedavá na odpovede autorky.

eva7780
25. sep 2022

Teraz bývate vo svojom ? Účet by som ja osobne nikdy nechcela zo svokrou,jej sa náhodou niečo stane a vy sa nedostanete k svojim peniazom hneď. Samozrejme dávať na inkaso atď treba . Ak sa môžem opýtať koľko rokov má svokra ?

kakawah
25. sep 2022

No ja so svojou povahou ani spoločné bývanie. Mam rada slobodu, vo všetkom, aj vo financiách aj neznášam, keď mi niekto hovorí čo mam a nemam robiť. Asi tak. Toto mi pride ako vtip roka🤣 Takže tvojmu mužovi toto pride normálne? V tomto prípade by som sa s mužom odsťahovala čo ďalej od jeho rodičov, aby na vás nemali dosah. Vy ste už sami rodina a mate gazdovať sami.

som_ponorka
25. sep 2022

Nikdy. Ešte ako vyššie písali ze nejaký spoločný účet, na ktorý by ste posielali peniaze na energie a spoločne výdavky. Každopádne som zvedavá, co všetko sa autorka dozvedela po rozhovore s manzelom. Beriem si 🍿🪑 a čakám

denie111
25. sep 2022

Nesúhlasila by som.... Vôbec

bykaterina
25. sep 2022

To budeš bývať u matovica? 😂😂😂 Ten tiež nemá kartu a Pavlína mu nadeluje vreckové

veroni111
25. sep 2022

Tak toto som ešte nepočula

vafinka
25. sep 2022

Milá autorka,mám dojem že tam nosí trenky jeho mama ,že?ona generál ,montuje sa do všetkého a ovsetkom ona rozhoduje že?to nikdy nikdy ,si svojpravna a nepotrebuješ aby ťa niekto vo všetkom dirigoval .

bykaterina
25. sep 2022

Inák má napadlo do teraz ako kde bývate? Bývate spolu? Že nevieš že tvoj muž odvádza výpalné matke?

chiluk
25. sep 2022

Ad.1 precitala som to mužovi, tak pozeral jak puk, ad.2. moju svokru velky...do toho kolko zarabam, ok aj maju spolocny ucet tak tam poslem inkaso - voda, plyn, elektrika, pripadne net a tv, a ani o cent viac, a vyuctovania chcem vidiet vsetky a ci je navyse tak bud si zalozit fond oprav alebo späť.

tinka48
25. sep 2022

Dnes ma napadla myslienka, ze som dlho necitala knihu aaaaz na tento prispevok😂👌 tak to je ina kava, v 21. storoci😅🙏 este aj moj muz sa pobavil😃👏 len mi tu chybaju blizsie info ako dopadla debata s muzom, vsak ja by som nemohla zit ani len so svojou mamou nie to este svokrou a este k tomu bonus spolocny ucet, vsak moja svokra v zivote tolko penazi pokope nevidela aky mame spolocny prijem s muzom😆

monuska112
25. sep 2022

uaaaaaau tak toto je psycho sila! a este ti to povedia predpokladam pri kolaciku akokeby nic... ano ak chces byt totalne pod svokrinou kontrolou...javi sa ti ona inak vpohode? nezaznamenala si nejake sekta varovne signaly, manipulativne, uplatnovanie si moci a pod? to ak by ste chceli ist potom napriklad na dovolenku, tiez si budete musiet pytat povolenie ci vas pustia? j

alex1212
25. sep 2022

V žiadnom prípade.. väzenie

mivalik
25. sep 2022

Toto nie je normálny nápad, mať spoločný účet so svokrovcami, resp.s hocikým okrem manžela. Neviem si predstaviť to fungovanie.

januelik
25. sep 2022

Fúha tak toto je iná sila. Pripínam sa🍿

diablikovci
25. sep 2022

Nakoniec to dopadne tak, že Ešte ti bude hovoriť kedy sa môžte milovať !!

betulinka1
25. sep 2022

Nazory väčšiny poznas. Pises, ze nevies ako to chodi. Tvoj manzel nech pekne peniaze posiela na tvoj ucet a nie mamičke. Nech svokra povie ake su naklady a pekne jej prispej iba taku sumu ako su naklady. Ak teda chcete byvat s nimi. Ak sa bude nieco kupovat ako umývačka, tak nu prispejes. Za mna, ja by som nesla byvat do domu ak by som nemala vlastnu kuchynu, kúpeľku, aspon dve-tri izby. Idealne vlastny vchod. Si zober, ze 3 zeny na jednu kuchynu, by ma drblo. 🙈🙈🙈 uz na chate som nervozna, ked ideme 4 rodiny a je iba jedna kuchyna, mam toho dost po 3 dnoch 🤣🤣🤣.

simonaniky
25. sep 2022

🤣🤣🤣🤣
Dúfam že to je vtip, lebo inak voláme žandare 😀😀
Ale vážne, to bývanie je pohroma a to o tom spoločnom účte, tak to je riadne psycho.
Ak by muž na tom trval, tak to je na rozvod.
Pre mna sú takýto chlapi úplne antisexualne stvorenia, mamickari, fuj…
Zubnú kefku by si mohla mat svoju, či aj tu budete mat spoločnú ?

mvagusta
25. sep 2022

Uff…uz som pocula vsetko ale toto nie:D ja osobne mam skvely vztah so svokrovcami,dokonca s nimi byvame v jednom dome (oni na prizemi vlastny vchod a my v podkrovi s komplet vlastnym pristupom/vchodom do domu) no aj napriek tomu neexist spolocny ucet. Posielame im peniaze na plyn vodu elektroku co sa plati za dom a svokra ma nastavene inkasa. Hocico je treba poplatit neni problem ale ucet spolocny? Hlava mi to neberie naco je to dobre..

judar
25. sep 2022

Takze ty s chlapom, muzova sestra s rodinou a svokrovci vsetci v jednom dome a vsetci vyplaty na jeden ucet 🤦🤦🤦🤦🤦🤦 jasne a este navrhli aby si si zrusila ucet ....normalne rozmyslam co je toto za bacovanie a z akeho storocia...sme naozaj v 21.storoci??? ...lebo po takomto niecom by ine isto skor utekali podat o rozvod nez do banky rusit vlastny ucet 😁😁😁😁😁😁

anabela159
25. sep 2022

Prepáč, mne to pripadá ako nejaká sekta! 😱

palomka
25. sep 2022

Neverím, že niekto tak žije dobrovoľne 😳... Toto by som si napr. v telke pozrela radšej ako reality show miesto farmy a ostatných priblblych programov...

mufka1
25. sep 2022

Bože žieňa nedaj sa .Ja osobne by som bežala kade ľahšie. Už len to ze chcete bývať u svokrovci je moc a to ze tam býva ešte aj muzova sestra s rodimou tak to uz je upne strašne to by som nedala. Keby chceli spoločný účet tak rovno beriem.nohy na plecia a idem kade ľahšie. Toto by si fakt nezvládla psychicky by si zložila. Ak zarábať a oni budu cimet na tvoju výplatu tak ako ty si budeš pýtať vreckové, nič si kúpiť ty sa budeš o nákupe radiť ci sa to kúpi alebo nije no vieš co mňa by jeb..o 🙂držím päste

katies0410
25. sep 2022

Držím palce,aby si to predychala všetko.

nikdenikto
25. sep 2022

Inak mňa by aj zaujímalo aký je ten sestrin (švagrinej) muž, to je nejaký ťuťko? Že na toto prikývol 🙈

oblecenie99
25. sep 2022

No tu sa ja pripnem, lebo ma naozaj zaujíma, ako to napokon dopadlo..