Sporenie a investovanie pre budúcnosť: Ako to máte vy?
Ahojte, chcela by som si vypocut názor iných žien ako to máte so sporením a investovaním do budúcnosti a inspirovat sa. Ja mam klasika 2. a 3. Pilier. Do 3. mi zamestnavatel neprispieva nic, iba ja sama. Potom mam fondy. Zvazujem zlato alebo striebro. Muz to ma podobne. Rezervu mame na beznom ucte. Ako si odkladate vy? A dalo sa vam aj pocas materskej? A kolko priblizne si odkladate alebo si skor peniaze uzivate?
@anonym_autor rezervu si daj na FIO konto máš úrok 1.80% a účet bez poplatkov
@anonym_6a428e a to je terminovavy?
@anonym_autor načo máš 3. pilier ak ti zamestnávateľ neprispieva? Sú tam nízke výnosy.
@anonym_autor keďže nám príjem vyšiel ešte na jednu hypotéku na 1-izbový byt, všetky nasporené peniaze sme vložili na jeho kúpu + hypo a dali do prenájmu. Hypotéku spláca v podstate nájomník, a šetríme opäť. Hodnota nehnuteľnosti stúpa rýchlejšie ako úrok na fondoch.
@anonym_6a428e a to je terminovavy?
@anonym_autor bez limitu môžeš vybrať kedykoľvek, limit je iba že sa tam úročí len do 10 000€ ale to je ideál na okamžitú rezervu
@anonym_autor bez limitu môžeš vybrať kedykoľvek, limit je iba že sa tam úročí len do 10 000€ ale to je ideál na okamžitú rezervu
@anonym_6a428e ja mám 20 000 v SLSP. Vďaka tomu mám ten najvyšší účet zadarmo. Mám 1.3% na sporiacom účte. Asi sa mi Fio fým pádom neoplatí, že?
@anonym_autor načo máš 3. pilier ak ti zamestnávateľ neprispieva? Sú tam nízke výnosy.
@anonym_ec8669 v skratke, ked som si ho zakladala som nevedela, ze je tak nevyhodny a s kolegami sme skusali vybavit ,aby nam tam zamestnavatel prispieval. A ked uz ho mam ,tak si tam mesacne vkladam malu sumu.
@anonym_autor keďže nám príjem vyšiel ešte na jednu hypotéku na 1-izbový byt, všetky nasporené peniaze sme vložili na jeho kúpu + hypo a dali do prenájmu. Hypotéku spláca v podstate nájomník, a šetríme opäť. Hodnota nehnuteľnosti stúpa rýchlejšie ako úrok na fondoch.
@anonym_25f910 do tohto sa stale nejak tak bojime ist, zvlast ked teraz je situacia na pracovnom trhu taka aka je. Ale super,ze ste do toho isli.
@anonym_6a428e dakujem
@anonym_6a428e ja mám 20 000 v SLSP. Vďaka tomu mám ten najvyšší účet zadarmo. Mám 1.3% na sporiacom účte. Asi sa mi Fio fým pádom neoplatí, že?
@anonym_eb3de1 ja mam VUBku, tiez za ucet neplatim.
@anonym_autor 2.5 % uroky ma Rajfajsen a bez potreby zalozenia Osobneho uctu, toto je terminak
@anonym_eb3de1 1.3 % je vysmech
@anonym_eb3de1 SLSP máš mesačne úrok 21,66€ po zdanení čistých 17,55€ a bezplatný účet
FIO konto dáš tam 10 000 s úrokom 1,80%
FIO sporiaci dáš tam 10 000 s úrokom 1,50%
máš mesačne úrok 27,50€ po zdanení čistých 22,28€ a bezplatný účet
rozdiel okrem úrokov je ten že FIO konto vyberieš koľkokrát chceš a FIO sporiaci vyberieš maximálne 2× mesačne, ale úročí sa celá suma aj nad 10 000€.

@anonym_autor rezervu si daj na FIO konto máš úrok 1.80% a účet bez poplatkov