icon

Sporenie pre deti z rôznych manželstiev

4. aug 2025

Ahojte isto tu je veľa z vás kto si priniesol s prvého vzťahu dieťa a po čase založili rodinu z novým mužom
Ide oto sme spolu 6 rokov manželia, manžel chce založiť synovi sporiaci účet ktorý bude iba pre syna keď som sa spýtala co druhé dieťa tomu mam ja extra sporiť, rovno mohol povedať není moje
Ako to mate vy? Ako sporite deťom hlavne kde je prvé dieťa z prvého manželstvá a druhe z druhého.
Nechce sporiť pre nás, keby niečo, ani nič podobného. (malej otca sme nevideli 8 rokov natom sa prosím nepýtajte) mňa sa to osobne dotklo

Strana
z2
maximiliana
4. aug 2025

@anonym_autor celkom nechapem, kde je problem? Ved druhemu dietatu zaloz ty a hotovo...

anonym_90660f
4. aug 2025
@maximiliana

@anonym_autor celkom nechapem, kde je problem? Ved druhemu dietatu zaloz ty a hotovo...

@maximiliana podľa mna spoločnému dieťaťu majú šetriť spolu, obaja manželia a čo má dieťa z prvého manželstva tak má šetriť osobitne sama.

autor
4. aug 2025
@anonym_90660f

@maximiliana podľa mna spoločnému dieťaťu majú šetriť spolu, obaja manželia a čo má dieťa z prvého manželstva tak má šetriť osobitne sama.

@anonym_90660f Áno to mi je jasne, ale on chce synovi sporiť sam

autor
4. aug 2025
@maximiliana

@maximiliana Ja jednému a on druhému 🫣

cyberk
4. aug 2025

Vsak spor aj ty sama pre toho z prveho manzelstva… ci si robis len deti a nesporis? A aj tak.. ste manzelia, peniaze su spolocne… ina ze by nie 🙄

autor
4. aug 2025
@cyberk

Vsak spor aj ty sama pre toho z prveho manzelstva… ci si robis len deti a nesporis? A aj tak.. ste manzelia, peniaze su spolocne… ina ze by nie 🙄

@cyberk Není on ma svoje a ja svoje

biba_18
4. aug 2025

tak, áno, povedal že nie je jeho… čo je aj pravda, ale či je to správne to neviem posúdiť, pretože ste manželia, peniaze máte spoločné.
ale áno, aj mňa by sa to asi dotklo, len - ako sa k nemu správa okrem toho? tiež ho neberie ako svojho?

cyberk
4. aug 2025
@anonym_autor

@cyberk Není on ma svoje a ja svoje

@anonym_autor tak do tretice vsetko dobre a netreba premyslat tym, co mas medzi nohami, ale skus pouzit aj tam to hore 🫠

autor
4. aug 2025
@cyberk

@anonym_autor tak do tretice vsetko dobre a netreba premyslat tym, co mas medzi nohami, ale skus pouzit aj tam to hore 🫠

@cyberk Až tak?

matusa_153
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_90660f Áno to mi je jasne, ale on chce synovi sporiť sam

@anonym_autor aha, tak potom nech on sporí synovi sám a ty sama prvému dieťaťu

maximiliana
4. aug 2025
@anonym_autor

@maximiliana Ja jednému a on druhému 🫣

@anonym_autor pokial dceru neodstrkuje, nevykrikuje jej, ze nie je jeho, tak s tym neurobis nic... darmo sa ta to dotyka, v prvom rade sa ma starat bio otec... normalne ti povedal, ze jej mas sporit ty...tak to urob

huxy
4. aug 2025

Takže ty od neho očakávaš, aby on sporil dieťaťu, ktoré nie je jeho?? 🤔

autor
4. aug 2025
@huxy

@huxy Viete človek to berie sme spolu, sme manželia vždy povieme mame dve deti, človeka to kúsok zarazí

zmrzlinka8
4. aug 2025
@huxy

@huxy tak nie je dobre robit rozdiely

huxy
4. aug 2025
@anonym_autor

@huxy Viete človek to berie sme spolu, sme manželia vždy povieme mame dve deti, človeka to kúsok zarazí

@anonym_autor tak možno by som sa na sekundu zarazila. Ale skús si to zobrať z opačnej strany. Keby muž má dieťa z predošlého vzťahu, sporila by si jeho dieťaťu? No asi skôr nie 🤷🏼‍♀️

autor
4. aug 2025

Možno keby ze sporime spolu na jeden účet pre obe deti, alebo sporime aby sme mali my 4, keby sa niečo stalo, tak to není krajšie?

huxy
4. aug 2025
@zmrzlinka8

@huxy tak nie je dobre robit rozdiely

@zmrzlinka8 mne je hneď čudné, ze každý má "svoje" peniaze. A vtedy mi príde čudné chcieť, aby sporil on obom, aj nie jeho dieťaťu a autoka nič 🤷🏼‍♀️

zmrzlinka8
4. aug 2025
@anonym_autor

Možno keby ze sporime spolu na jeden účet pre obe deti, alebo sporime aby sme mali my 4, keby sa niečo stalo, tak to není krajšie?

@anonym_autor ste manželia, peniaze sú spoločné, patria aj tebe aj jemu, nevidím dôvod, prečo by ste z nich nemohli šetriť obom rovnako.

autor
4. aug 2025
@huxy

@zmrzlinka8 mne je hneď čudné, ze každý má "svoje" peniaze. A vtedy mi príde čudné chcieť, aby sporil on obom, aj nie jeho dieťaťu a autoka nič 🤷🏼‍♀️

@huxy Aby bolo jasné toto ze mame rozdielne účty, není z mojej hlavy

zmrzlinka8
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to je jedno koľko účtov a na ake meno mate, v manželstve aj keby iba on zarábal, peniaze co zarobi su rovnako aj tvoje a je jedno, na akom účte sú.

vladuska20
4. aug 2025

A pocitam,ze byvas u neho a nic ti tam tiez nepatri,ze???Preto iba na meno jeho dietata,aby si ty ako matka nemala k tomu pristup.

huxy
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja netvrdím, že je to z tvojej hlavy ale je to zvláštne 🤷🏼‍♀️proste nedobre nastavené. Ale práve preto by som sa na tvojom mieste nečudovala, že tvoj muž to povedal. Však vieš, aký je, nie?

huxy
4. aug 2025
@vladuska20

A pocitam,ze byvas u neho a nic ti tam tiez nepatri,ze???Preto iba na meno jeho dietata,aby si ty ako matka nemala k tomu pristup.

@vladuska20 obaja rodičia majú rovnaké dispozičné právo na účte, vedeného na meno dieťaťa.

anonym_a56e1a
4. aug 2025

Pre prvé dieťa nemáš sporiť sama, ale s otcom prvého dieťaťa

matusformanek
5. aug 2025

my investujeme deťom, sporiace účty s vykonom 1-2-3 % p.a. nie su vhodne pre deti. https://bluenumbers.sk/ako-investovat-detom.html

letfenixa
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor krajšie???

anonym_5bbd57
5. aug 2025

A otec tvojho dietata? Vsak nech mu spori jeho otec a ty mozes este odkladat jednu sumu a polku das spolocnemu a druhu polku tvojmu. To by bolo najspravodlivejsie

anonym_7d3871
5. aug 2025

@anonym_autor keď to nie je jeho dieťa prečo by mu mal sporiť? Ved nebude po ňom ani dediť 🤷‍♀️ nuž ako si si to zariadila tak máš, takéto pozlepovane rodiny sú už o ničom

autor
5. aug 2025
@anonym_a56e1a

Pre prvé dieťa nemáš sporiť sama, ale s otcom prvého dieťaťa

@anonym_a56e1a čítaš hore, ze otec dieťaťa už 8 rokov nevieme kde je

autor
5. aug 2025
@anonym_7d3871

@anonym_autor keď to nie je jeho dieťa prečo by mu mal sporiť? Ved nebude po ňom ani dediť 🤷‍♀️ nuž ako si si to zariadila tak máš, takéto pozlepovane rodiny sú už o ničom

@anonym_7d3871 Aby si časom nedopadla aj ty tak, nikdy nevieš

Strana
z2