icon

Sporiť cez poistku sa neoplatí

sibare
7. mar 2013

Sporit dietatu, ci sebe cez poistku je cista strata. Ak vam niekto hovori opak a slubuje uzasne vynosy, tak klame. Bud nevie o com hovori, alebo sa na vas snazi zarobit. Z mojej skusenosti odlisit tieto dva motivy je prakticky nemozne 😀 Pred tym, nez uzavriete akukolvek poistku, skuste si najprv vyhladat informacie. pre zaciatok, mozte zacat tu:
http://cmorej.blog.sme.sk/c/288988/Poistenie-de...
http://ako-investovat.sk/index.php/financna-gra...
http://ako-investovat.sk/clanok/217/zivotne-poi...
http://infip.cz/clanek/290/zivotni-pojisteni-co...
http://ako-investovat.sk/index.php/fondy/53-pod...
http://cmorej.blog.sme.sk/c/287931/Kapitalove-z...
http://cmorej.blog.sme.sk/c/278174/Vsetko-o-IZP...

hanulienka82
7. mar 2013

@andy03 Poviem len svoj osobný názor, nechcem, aby to niekto bral ako odporúčanie. S poistkami som robila roky a napriek tomu som poistenie hospitalizácie nemala. Mala som pocit, že ktorákoľvek poisťovňa si za to "účtuje" veľa. A môj sedliacky rozum mi povedal............Načo? veď po amputáciách, úrazoch, dokonca napríklad vyoperovaní maternice,vaječníkov a pod......... idete domov na 3-5deň. Veľa spoločností rozlišuje dokonca hospitalizáciu z choroby a zvlášť z úrazu, ale sú aj také, ktoré napríklad hradia hospitalizáciu v prípade rizikového tehotenstva. Len sa treba pýtať, pýtať a zisťovať, zisťovať 🙂

tatrankamoja
7. mar 2013

@cenculinka super napísané. chválim a súhlasím - každý len počíta zisk, ale čo ak sa niečo stane, s tým nepočíta nik. preto si myslím, že je od každej, každej ženy max. nezodpovedné, ak napíše - že živiteľovi rodiny poistku netreba...so sprostou otázkou - načo ???

zuzulica
7. mar 2013

@hanulienka82 presne súhlasím 🙂 Ja som si zase povedala,že načo za hospitalizáciu,veď mám denné odškodné práceneschopnosti a pri pobyte v nemocnici asi budem PN...

cenculinka
7. mar 2013

@tatrankamoja kazda mamina chce pre svoje dieta to najlepsie a myslia si, ze ved decko potrebuje poistku!!! ale v prvom rade dieta potrebuje zabezpecenie, ked sa nieco stane mamine alebo ocovi, cize poistka pre rodicov je to najlepsie pre dieta, co moze byt 🙂 a ruku na srdce, dnes sa da aj za malo penazi spravit vela muziky, zial je len malo dobrych poradcov, ktori vedia naozaj poradit a preto je strasne vela ludi nespokojnych ☹

andy03
7. mar 2013

@hanulienka82 kukam na to a zle som napisala..je tu ze doba liecenia telesneho poskodenia sposobeneho urazom..takto presne..no neviem ci to plati aj pre rizikove tehotenstvo 😖

jarhal
7. mar 2013

@tatrankamoja vies mm nema postku ziadnu a nemyslim ze je to nezodpovedne...radsej tie peniaze vyuzijem inac... je to rizikovy zamestnanec a dokonca horolezec a v jeho pripade bol uz viac krat poisteny ale nikdy nedostal plnenie..a podotykam bolo to poistenia aj na sporty a prace vo vyskach..vzdy ak doslo k urazu..nic nedostal -.-zakon schvalnosti... tak sa zrusili poistky..dokonca si spominam na jednu cisto urazovu..kde sa nic nesporilo bolo to len urazove kazdy mesiac 600 sk... a mal uraz na stavbe.... nie neboli ste poskodeny na 20% casti tela...nemate narok na plnenie..
to fakt mame smolu? poistkam je koniec...
jedinu poistku ma ako cen klubu skialpinistov a to v rakusku tam su lepsie podmienky na zachranu vo vysokohorskom terene..aj lacnejsie ako slovensky vrtulnik ktory by siel na zasah...
nie nespolieham sa uz na poistky...
nema to vyznam...
niektori stastlivci to vyuziju ale tak ja aj ked ma lanarili robit poistovacku.... nakolko som sa velmi zaujimala o vsetky podmienky..a ich tahy...nedala som im pokoj v poistoni ze taku vraj ako ja huzevnatu by potrebovali...alebolo to mozno myslene ironicky... tak som slusne odmietla....nemozem ponukat niekomu nieci comu sama ja neverim bohuzial nemam na to povahu...

renatka100
7. mar 2013

@andy03 sklamem ta ale je to na uraz teda celkom isto nie na rizikove tehotenstvo 😒

tatrankamoja
7. mar 2013

@jarhal k celej tvojej správe - že tvoj muž, ty, alebo neviem kto ešte - nikdy nič nedostali - neviem, v čom bol problém, ale v konečnom dôsledku zmluvu k poistke podpisuješ ty, tvoj muž....- teda podpisom potvrdíte, že súhlasíte s podmienkami a boli ste oboznámení so všetkým - ak si mala pochybnosti - načo si to podpísala - a platila?
na pozíciu agenta dnes lanária kde-koho - záleží, či na to ten človek má 😉 😉 😉 😉 a nakoniec, ak si sa zaujímala o všetky podmienky, prečo ste nikdy nič nedostali? to si trošku odporuje - nakoľko vyzerá, že sa ozaj o všetko zaujímaš....
inak, klobúk dole pred tebou - tvoj muž je horolezec - niečo sa mu stane a ty ostaneš s tromi deťmi sama??? to neverím, že sa nebojíš 😒 😒 😒 ja by som mala ukrutný strach - ale preto mám vybratú dobrú a kvalitnú poistku, kde som bola oboznámená so všetkým 😉

renatka100
7. mar 2013

@tatrankamoja poistenie ta zbavuje strachu o svojho muza? To je pekne... To by mali dat do nejakej reklamy 😎

hanulienka82
7. mar 2013

@tatrankamoja Súhlasím aj ja, živiteľ rodiny je vlastne ako stroj na výrobu peňazí. Ak by ste takýto stroj mali doma, tiež by ste si ho dali opraviť. ak by sa vám v prípade poruchy , pokazenia alebo "ak by bol neopraviteľný" ...... Takýmto strojom je vlastne živiteľ rodiny, či je to muž alebo žena......

tatrankamoja
7. mar 2013

@renatka100 nie, nezbavuje....ale viem, že ak sa čokoľvek stane tak nezostanem s deťmi na ulici a navyše bez peňazí

renatka100
7. mar 2013

@tatrankamoja ak sa stane to co je napisane v poistnych podmienkach! A to je rozdiel od skutocneho zivota a to velmi velky!

andy03
7. mar 2013

@renatka100 a ked som na pn koli krvaciu??nemoze mi to lekar spavit tak ze to je nasledok nejakeho urazu??

renab
7. mar 2013

súhlasím s @cenculinka. deťom žiadnu poistku netreba. keď už poistku, tak zabezpečiť by sa mali v prvom rade rodičia. keď sa stane niečo živiteľovi rodiny, tak potom je naozaj problém. a úrazové poistenie naozaj neriešim. v životnej poistke mám "veľké" úrazy poistené a keď si zlomím hnáty, tak tých pár eur, čo mi vyplatia, ma z biedy nevytrhne.

renatka100
7. mar 2013

@andy03 pozor to uz ale ide o poistny podvod za to je uz nejaka vymera aj z trestneho zakona a pochybujem ze nejaky lekar sa za par penazi na to da. Ked tam je uraz tak skutocne ani rizikove tehotenstvo do toho nespada. Mrzi ma to

andreah25
7. mar 2013

@zuzulica V tehotenstve dostávať iba preto, že Ti to plynie z ,,poistenia dennej dávky nevyhnutného liečenia (choroby, alebo úrazu). Neplynie Ti to z poistenia PN-ky. Prosím nemýľte si tu pojmy, potom zbytočne dochádza k dezinformáciám. Totiž z PN-ky Ti to plynúť nemôže z dôvodu, že tehotenstvo je v tomto vo výluke. Nepoznám poisťovňu, ktorá by to vo výluke nemala. A ak si pozrieš ročnú platbu na poistenie PN-ky a ročnú platbu na poistenie dávky nevyhnutného liečenia, tak táto dávka sa isto stojí aspoň raz toľko, čo poistenie PN-ky. Alebo ak to máš skutočne z PN, tak v PN Ti lekár určite nevypísal ako dôvod tejto PN rizikové tehotenstvo, ale je uvedená iná diagnóza. Taktiež, štandardne sa poistné plnenie z PN nevypláca každý mesiac, ako tvrdíš. Štandardne sa či PN, alebo dávka za liečenie vyplatia naraz po ukončení PN, alebo liečenia. A poistenie chirurgického zákroku je podľa mňa úplne zbytočné a drahé poistenie, ale každý si rozumie sám...
Čiže by ma veľmi zaujímalo, v ktorej poisťovni máš toto poistenie uzatvorené?

renatka100
7. mar 2013

@andreah25 dobry postreh

jarhal
7. mar 2013

@tatrankamoja vies nedostali sme fakt nic okrem rozbitych okien po burke.... ale to je ina postka.... atak po zlych skusenostiach naozaj len sebe verim..viem ze o poist.agentov bol zaujem al e neviem ako teraz ..mna chceli v case ked som sa o poistne plnenie zaujimala a to bolo davno terz im do kapusty neleziem a radesj sa im vyhybam..dokonca dokazem povedat ...NIE co som vtedy mlada ahlupa nevedla..ak mi niekto poveda ved co ak sa mu nieco stane tak som hned podpisovala..
ale teraz mam vek aj rozum.. lanaria kde koho....tak ale ja niesom vhodna ..nedokazem nukat comu neverim...a urcite by ma to nebavilo..ponukat sa.. 😀
jasne ze niekedy mam o muza strcah to je prirodzene..
ale ak by si zila z horolerzcom cely zivot... a s takym skusenym ktory zbytocne neriskuje zmenila by si nazzor... neda sa zit len v strachu...
to by nebol zivot musis mu aj verit..
..zvykla som si ..ale to tazko podhopi ten co nezazil- kazdy viken na horach ... 😝
aj pred tromi tyzdnami ked padol lad z horolrzcom v bielovodskej doline tak tam bol....
anic sa mu nestalo .on ten lad liezol zospodu nie ako sani po vrchu ked videl ze hore je tenky..ale tak mal vsetku vystroj al istenia daval dobre a tak bolo to o stasti...aj ten ho mal lebo ak by tie 5 tony ladu padli nanho?....
o tyzden v tatrach na GRozsovy padla lavinka..taka samovolna pohybovat sa tam iba horolezci mozu maju preukazy..tak mu tam ostala vystroj a ,mam pokij.. ..do jari ak sa sneh roztopi mozno nieco z vystroja najdu..a stastne dosli domov aj ked trosku doskriabany..no nemala som strach... iba tusak ale to mam vzdy..
co s tyka podpisovania ako vzdy poistky sa robili tak ze krytie je take a onake.. aj som si vzala nastudovala co som si citala 5x aby som pochopila ..vyznam ale tak tych20% poskodenia nebolo!!!!!!!!!!
a prosim ta nerob zo mna naivku..
poistovaka spoznam hned podla reci ak mi povie co ak? tak nestras ☹ ☹ nieco sa mu stalo viackrat
a prezili sme aj ked sme nic nedostali
a vzdy sme si museli pomoct sami....
a ziadnu poistku nechceme..
ak by si bola na mojom mieste pochopila by si...

zuzulica
7. mar 2013

@andreah25 No tak ako píšem Pripoistenie dennej dávky v prípade práceneschopnosti 144e ročne-takto presne to mám v poistke.Diagn.mám (Z35.2) Dohľad nad ťarchavosťou s inou patologickou pôrodníckou anamnézou a tie peniaze dostávam mesačne preto, lebo som si požiadala(resp.môj poisťovák požiadal) o zálohové poistné plnenie,každý mesiac im posielam potvrdenie o trvaní dočasnej pracovnej neschopnosti.

andreah25
7. mar 2013

@zuzulica Aha, tak áno, po požiadaní sa dá zálohovou platbou, bežne sa to ale nerobí. A v ktorej poisťovni to máš, že na tehotenstvo nemáš výluku????? Totiž, aby náhodou po ukončení PN a vyúčtovaní poisťovňou nedošlo náhodou k problému a bude poisťovňa žiadať peniaze späť. Skús si ešte pozrieť v poistných podmienkach v časti tej PN, či tam náhodou tá výluka nie je, lebo ak je, tak sa mohlo stať, že pracovník poisťovne urobil chybu, keď dovolil výplatu poistného plnenia a hneď ako sa to zistí, budeš to musieť vrátiť. Určite si to prever.

zuzulica
7. mar 2013

@andreah25 ešte som zabudla v kooperative a také drahé je,preto,že som ho tak chcela,mám ho nadstavené podľa toho čo ja potrebujem.

zuzulica
7. mar 2013

@andreah25 Práveže mne to vybavuje chalanisko,čo nám všetkým robí poistky a ten to zisťoval a prišlo mi aj oficiálne rozhodnutie z poisťovna,že koľko dní mi zatiaľ uznávajú a že pre ďalšie zálohové poistenie musím posielať to potvrdenie+lekárske správy. Inak som si písala tu na koníku ešte z jednou a tá má v inej poisťovni a tiež jej peniažky prišli.

andreah25
7. mar 2013

@zuzulica Ja sa nehádam, že by peniaze nemohli prísť, ja len že sa mi to nezdá, že by to mohlo byť z poistenia PN-ky, preto by bolo zaujímavé vidieť tie poistné podmienky.
A ešte jedna vec, rizikové pripoistenia sa dajú urobiť aj mimo základného poistenia (investičné, alebo kapitálové). Dá sa poistiť iba kvôli rizikám bez šetriacej časti, len to už nie je pre poradcu také výhodné, než komplexný balík 😀 .

tinushka13
7. mar 2013

Kočky tak j ja som uzavrela poistku.. pre mňa bez sporenia a pre Zaru so sporením.. neplatíme veľa.. nuž uvidíme, čo z toho bude.. 😀 ale pre pokoj na duši.. máme to.. 😀

munu
Odpoveď bola odstránená
zuzulica
7. mar 2013

@andreah25 V pohode 😉 Ja len píšem ako to mám.Môže byť, že to ide,ja som chcela aj to normálne základné poistenie,tak som neriešila či to ide,dík,aspoň budú baby vedieť.Inak pozerala som tie podmienky a je tam, že sa nevzťahuje sa na rizikové tehu,ak nebolo dôsledkom závažných zdravotných dôvodov.Takže môže byť,že baby ktoré nemajú komplikácie a sú doma "preventívne"tak tým to neuznajú.Napr.pri tej mojej poistke tiež normálne nemusím mať PN-ku vystavenú v soc.poisť.stačí potvrdenie od lekára,aby mi vyplatili plnenie,ale pri tehotenstve musím,lebo,to by každý využíval a dával si potvrdzovať,že nemôže pracovať na 100% a chodil by do práce...Ja som na začiatku problémy mala a ani blbé vychádzky nemám,takže asi preto nepochybovali.

vikina215
7. mar 2013

@munu
investičko je o tom že klient sám nesie riziko vývoja a výnostnosti jeho úspor, ak sa tomu nerozumie môže aj prerobiť, to je na zváženie.

andreah25
7. mar 2013

@munu investičné poistenie je to, čo môže, ale nemusí zarobiť peniaze. A je to poistenie, nie je to produkt určený na zarábanie peňazí 😀 . A keď chce niekto investovať, tak určite nie cez poistku, kde sú fondy pevne určené, zväčša sú to aj fondy patriace priamo poisťovni, alebo pod správou je patriacej spoločnosti, alebo.... Ak chce niekto zarábať, tak nie poistku, ale priamo cez investovanie, či už formou podielových fondov jednorázovo, alebo formou sporenia a tak, že má možnosť vyberať si fondy, do ktorých chce, alebo nechce investovať - často je i táto investícia lacnejšia ako keď prechádza cez poistku. Alebo najlepšie je investovanie priamo cez burzu, napr. vyberieš si spoločnosť, alebo komoditu, alebo niečo iné, čo si myslíš alebo máš info, že sa očakáva pozitívny vývoj a do toho zainvestuješ a áno, zarábaš, alebo i prerábaš.... Takisto môžeš riadne prerobiť aj na investičnom poistení - všetko je len o zložení fondov a rozložení rizika a najmä o správe týchto fondov....
A poistka je na zabezpečenie sa, na poistenie, nie na zarábanie peňazí....

sibare
autor
7. mar 2013

@munu Duska, prosim ta neblbni.

Citujem: ... Ak Vám Váš finančný poradca odporučil sporiť si na dôchodok v nejakej poistke, pošlite ho niekam. Dnes Vám ukážem, prečo je Investičné životné poistenie (IŽP) nazývané niekedy aj zbraňou hromadného ničenia. Všetko je o poplatkoch.

Cely clanok: http://ako-investovat.sk/index.php/financna-gra...

jarhal
7. mar 2013

@zuzulica to je tak trodhu diskutabilne...
ak mas vyluku pocas tehotenstva tak si ta poddaju...vztahuje sa to aj na rizikove tehotenstvo podla diagnozy...
hospitalizacia aj potrat aj krvacanie ..proste vsetko ak si pocas PN tehotna...
a vobec nestaci pn od lekara pretoze musis mat vsetku zdravotnu dokumentaciu ...to by bolo velmi jednoduche pnenie a neverim ze poistovna to nepreklepne.... su to ich peniaze ..a neradi vracaju