icon

Spotreba vody v domácnosti bez detí

30. jan 2026

Ahojte. Vie mi niekto poradit, ci je v poriadku táto spotreba vody pri 2 os (bez detí)? V domácnosti je len umývačka, práčka napojená na vodu a potom sprcha (bez vane). Byt je 5r. po kompletnej rekonštrukcii.
Prvé dva roky sa umývačka riadu používala málo, ďalšie roky už viac. Lenže to by malo za následok skôr nárast studenej vody, nie teplej, však?
Je bežný takýto stav, aký ukazuje tabuľka?
Nezdá sa mi to a nemám žiadne skúsenosti.

Spotreba vody v domácnosti bez detí
anonym_7aa672
30. jan 2026

@anonym_autor my tiež sme 2. Mame vanu. Studenú minieme 63 a teplú 34 za rok. Teraz nám menili stúpačky a ide veľmi ľadová voda, čiže púšťame viac teplú. Aj konvica, práčka, myčka musí ohrievat nie 20 stupnovu vodu ale 10 stupnovu. Čiže čakám, že elektrina mi pôjde hore spotreba. Nemenili vám stúpačky? Alebo nevyhrievate sa v sprche? Ešte je otázne, ci máš mycku napojenu na studenú vodu, lebo napr. kolegyňa ju mala napojenu na teplú.

autor
Včera o 11:35
@anonym_7aa672

@anonym_autor my tiež sme 2. Mame vanu. Studenú minieme 63 a teplú 34 za rok. Teraz nám menili stúpačky a ide veľmi ľadová voda, čiže púšťame viac teplú. Aj konvica, práčka, myčka musí ohrievat nie 20 stupnovu vodu ale 10 stupnovu. Čiže čakám, že elektrina mi pôjde hore spotreba. Nemenili vám stúpačky? Alebo nevyhrievate sa v sprche? Ešte je otázne, ci máš mycku napojenu na studenú vodu, lebo napr. kolegyňa ju mala napojenu na teplú.

@anonym_7aa672 ano toto aj mna napadlo, ci nahodou nie je umyvacka napojena na teplu vodu, ale predpokladala som, ze nie, kedze automaticky sa davaju na studenu vodu. No ked mi pises, ze uz niekto mal napojenu mycku aj na teplu, tak to pre istotu musim skontrolovat, je to vsak byt kde su najomnici, cize najblizsie ked tam pojdem preverim to. Stupacky menene neboli, tie boli davnejsie. Naozaj nic sa nemenilo. Ani v spravaci najomcov, dokonca na vikendy, sviatky chodia domov, nie su tam cely tyzden.