icon

Starým ľuďom peniaze cinknú, mamičkám nie

8. aug 2023

Je to vážne chorá táto doba. Starým ľuďom peniaze cinknu už tento mesiac a mamickam nie. Choré.

viestta
8. aug 2023

@deti95060810 s tymi jaslami a skolkami to vobec nebolo take ruzove, boli ale deti bolo viac ako miest. Mna mama nosila na druhy koniec mesta do jasli, lebo u nas na sidlisku nebola samca, do skolky tak isto. Dodnes spominam ako sme po tme spievali s bratom Snezik sa nam chumeli... a brodili sa snehom po kolena na autobusovu zastavku, pretoze pred nami este nikto nesiel. Museli sme stihnut autobus o 5:15 aby sme boli o 6:00 pred skolkou a mama stihla 7:20 poslednu elektricku do zeleziarni... A teraz sa najde nejaka truba, ktora sediac v pohodli domova zavidi majim rodicom, ktori odrobili 45 rokov, ze im cinkne zvyseny dochodok na ucet... Ma pravdu, je to vazne chora doba. Ona je jej ziarivym prikladom

0silvia0
8. aug 2023

A ja by som tým rozhýčkaným mamičkám ešte zobrala, nikdy nemali toľko príspevkov ako teraz, kto to kedy videl že tehotenský príspevok😍😝 (robím si prdel, aby ma tu nejaká mamička ešte náhodou nezbila)

mamina7070
8. aug 2023

a zvykaj si ze budu cinkat menej mať dieta je tvoje rozhodnutie tak sa postaraj

deti95060810
8. aug 2023

@viestta samozrejme že do jaslí som musela aj ja... mama o 6 ráno už bola vo fabrike... takže ma budili ráno o 4:30.... museli, aby stihli ešte jasle a to som mala vraj 13 m...
ale jasle neboli jedny - dvoje v celom meste ako teraz . Boli väčšinou pri každom závode - tzv. závodné jasle. teraz niečo také neexistuje.
teraz každý každému len závidí...

0silvia0
8. aug 2023

@deti95060810 ale nie v každom meste bol závod. U nás bolo dostatok jaslí tiež, ale nie každé mesto malo fabriky a závody a družstvá.

drobcek17
8. aug 2023

Moja zlata a načo ma tvoje dieta otecka? Urobím si toľko deti koľko viem uživiť! Alebo keď sa ti nepáči zdvihni riť a choď do práce. Starý ľudia takúto možnosť nemajú. A predtym než mi napíšeš nejakú hlúposť, predstav si moj syn z kapacitných dôvodov nechodí do škôlky, doma som bez jediného eura, (prídavky nerátam tie má každá) takže sa nespolieham na dávky ale domácnosť ťahá momentálne manžel,kým sa nevrátim do práce

kikushaa
8. aug 2023

Co ma cinkat, ake peniaze? Akosi nie som v obraze 🙂 ja som mamicka, cinkne mi aj vyplata, aj rodinne pridavky aj danovy bonus 💁‍♀️ o tom potom kolko sa to na tom ucte ohreje, ci skor neohreje 😭😂, to je uz ina story

veverickav
8. aug 2023

Autorka zalozi len uvodonu temu a potom jej uz niet..... no 3 strany odpovedi.... typicky konikovske ? Tema na rozduchanie vasni, zvysenie citatelnosti, klikanie na temu...? 😉

deti95060810
8. aug 2023

@drobcek17 neschválili e pre tie maminky ktorým deti nezobrali do mš?
pár týždňov dozadu sa tu niečo písalo...

majka35
8. aug 2023

typicky koníkovské točiť dookola o tom istom, 100 odpovedí s rovnakým posolstvom: závidíš starým, choď pracovať, chorá si ty" ... bez odpovede, bez reakcie, ale vám to nevadí 😀

doriiis
8. aug 2023

@majka35 ...a akú reakciu čakáš na toto?

viestta
8. aug 2023

@majka35 nuz autorka teraz cusi ako vos pod chrastou, zrejme ocakavala davy jej podobnych, ktore by si spolu s nou ponadavali na nespravodlivost. Je potesujuce, ze tych "ukrivdenych" je malo alebo si vsetky radsej prisadli paprce, lebo by tiez dostali nalozene...

renka30
8. aug 2023

Dôchodcovia už majú odpracované a celé roky prispievali do systému a cinkať by im malo podstatne viac ako im cinká. Ty môžeš ísť do prace a dostávať popri tom aj rodičovský, daňový bonus, detské prídavky. Nezáviď a rob niečo aby aj tebe cinkalo viac...

miskakyska
8. aug 2023

@majka35 čakali sme, že sa ozve niekto,komu sme stúpili na otlak.. už si tu... už budeme ticho 👋

mamusa123456789
8. aug 2023

Sa ti máli, to, co dávajú teraz? Keď som bola na RD s najstaršou, tak bol príspevok 200e a neplakala som, teraz je viac ako raz toľko a ešte to aj zas zvyšujú a tebe je málo... Uz neviem koľko dozadu to bolo, ale rozprávala som sa susedou, ktorá chodila celý život do prace, manžel jej zomrel veľmi mladý, vychovala 3 deti a dostávala vtedy aj s vdovským 380e a bolo zo možno 4 roky dozadu, keby jej deti nerobili nakúpi, tak by umrela asi hladom, lebo po zaplatení úctou a liekov jej veľa neostávalo a keď minulý rok, ci kedy to bolo posielali tých 100e navyše, tak povedala, ze nech dajú radšej mladým rodinám ako starým, ze oni už veľa nepotrebujú... Takže chúda ma veľké hovno a ešte aj, keď chcú dat navyše, tak jej netreba a ty zavidis všetko... Ak vás chlap nevie uživiť, tak šup dieťa do jaslí a môžeš priložiť ruku k dielu

mamusa123456789
8. aug 2023

@viestta inak mne sa zdá, ze aj rodičak by mal prísť už v auguste zvyseny

drobcek17
8. aug 2023

@deti95060810 myslim, že schválili. Malý bol doma tento školský rok, takže som nemala na nič nárok, od septembra už nastupuje do škôlky a ja späť do práce. 🙂🙂

petrahl
8. aug 2023

Mne dnes cinklo🤷‍♀️😅

viestta
8. aug 2023

@mamusa123456789 aj mne sa zda. Len este asi nie je ten spravny datum. Babicka mala dochodok zvyseny o smiesnych par eur a uz ju to hadze o zem

danielahamar
8. aug 2023

Však predsa zvýšili aj mamickam🙄, tento mesiac už príde viac

viestta
8. aug 2023

@petrahl apage satanas!!! Drazdis tu ubohe matky na rodicaku ( 😉 )

stellarstar
8. aug 2023

Hm 3 strana a autorka žiadna odozva
Autorka mňa ti je veľmi ľúto

cacianka
8. aug 2023

@0silvia0 veru, u nás na dedine a v okolií cca 30km neviem či boli až 2 jasle....
mamy po 6 mesiacoch do roboty na družstve a opatrovali nás babičky, ktoré už boli na penzii a čo asi s nami tak podnikali ?! že bejbyplávanie, herničky, montessory, učiace veže, kontaktné zoo, edukatívne kurzy, tanečky pre mini deti , no prdlajz. a tie platy, prídavky, kočíkovné, hahahaha, nás deti mama na chrbte nosila 3-4km pešo na kontrolu k lekárke, ked tam prišla 1 deň v týždni ordinovať. a k odborným lekárom ? 20km trvalo celý deň....

luccija
8. aug 2023

@deti95060810 áno boli jasle, lebo bolo treba budovať vlasť ženy mali makať vo fabrike a nie deti vychovávať.To tiež nebolo terno ako to bolo vymyslené dokonca týždňové jasle chore

cacianka
8. aug 2023

@mamusa123456789 moja mama má teraz nejakých 420, to po odpracovaní rokov , teda skôr driny na družstve a vdovské , chodí ku 3 lekárom často +2 menej, koľko dopláca v lekárni ani nechcem vidieť, a to jej pomôžeme nakúpiť vitamíny, čistiace a hygienické potreby, samozrejme nenápadne aby sa necítila ako úbožiak

ropucha6
8. aug 2023

@mamusa123456789 az v septembri

janinah
8. aug 2023

@cacianka mnohým dospelým deťom bohužial nedôjde,že také nenápadné dokúpenie potrieb je žiadúce a ešte čakaju dary pre vnúčatá na sviatky

majka35
8. aug 2023

@miskakyska keby si len tušila, ako si vedľa a ešte si aj zatlieskaš 😀 ticho byť nemusíš, píš ďalej dookola o tom istom, ja sa na tebe proste len smejem ... autorka napísala hlúposť a vy teraz budete hejtovať do zajtrajšieho rána a pritom ona už vôbec nereaguje ... a čo príspevok, to rovnaká odpoveď

valeria_h
8. aug 2023

Čo už len za duševného mrzaka môže závidieť seniorom dôchodok. Oni poväčšine celý život pracovali, majú ho zaslúžene. Mladý človek aby závidel dôchodcom, ja už toto nechápem 🤦‍♀️

veronicka1901
8. aug 2023

Myslím, že táto téma tu bola pridaná len za účelom rozdúchania vášní 😀