icon

Starým ľuďom peniaze cinknú, mamičkám nie

8. aug 2023

Je to vážne chorá táto doba. Starým ľuďom peniaze cinknu už tento mesiac a mamickam nie. Choré.

Strana
z6
milanemila
8. aug 2023

@lonely66 mam 30 rokov, ale to je uplne irelevantne dokonca aj vysoku skolu ekonomickeho zamerania, takze o financnej gramotnosti mi pisat naozaj nemusis 🤦🏼‍♀️ moja mama robi cely zivot v bankovnictve. Ja tvrdim, ze moja babka si odkladala pocas komunizmu z vyplaty, aby mala rezervu a ano ako deti rastli a boli sebestacne, tak jej ostavalo viac penazi na minanie aj na odkladanie. Samozrejme ze za konkretnych 100 korun co si odlozila v roku 1960 si nesla v roku 2010 kupit mlieko, ak uz to mam teda hyperbolizovat.

milanemila
8. aug 2023

@zuzanockamt no tak ja hovorim, ze to mozne je a v tom sa nezhodneme a to je vsetko 🤷🏼‍♀️ ved ale to som chcela tym komentarom povedat, ze ja nejdem posudzovat tvojich rodicov a tvrdit aki boli a ako zili/ziju, lebo o tom nic neviem a preto by som si nedovolila tvrdit ako tuto pani, ze si kvoli vnucatam urcite odtrhali od ust a ako ona lutuje moju babku, lebo chudatko sa uskromnovala na svoj ukor 🤦🏼‍♀️ takze prepac ak som to nezrozumitelne napisala a toto z toho nebolo pochopitelne, samozrejme by som nedovolila tvrdit, ze boli tvoji rodicia neschopni. Uviedla som to ako priklad konstatovania o zivote niekoho, koho dotycna ani nepzna, takze vie o tom akurat tak prd.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
milanemila
8. aug 2023

@zuzanockamt aku das taku dostanes ;)

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
sejjby
8. aug 2023

Ja by som ti cinkla po hlave😃

lonely66
Odpoveď bola odstránená
avonladyba
8. aug 2023

Dúfam že keď budeš ty stará, už cinkat nič nebude. 😅

milanemila
8. aug 2023

@zuzanockamt to ze si me naoznacila, ale reagovala si na veci co som pisala s niekym tretim je to iste

milanemila
8. aug 2023

@lonely66 tych 100 korun bolo uvedene ako priklad, nie ako presna suma kt odkladala 🤦🏼‍♀️ Odkladala si priebezne peniaze, kt neminala v danom case, tak ja neviem ako inak to chces nazvat ako odkladanie si na starobu/dochodok.
Skus sa spatne pozriet ake boli napriklad urokove sadzby na terminovanych vkladoch (este za meciara aj 20%). Ano ak mam pouzit tvoje slova aby sme sa konecne pochopili, tak “odkladala si v priebehu zivota par korun” a tymi peniazmi si prilepsila k dochodku, kedze ich neminala pocas produktivneho zivota kym pracovala, ale siahla na usetrene peniaze az pocas dochodku na prilepsenie.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
vorkola
8. aug 2023

@milanemila A ty si myslis,ze kazdej rodine sa dalo odlozit, Moji rodicia, si este aj na televizor museli brat pozicku,a splacali rok , trochu sa im dalo odlozit,ked ,uz sme mali aj my svoje rodiny teda ja dcera vydata zarabajuca, syn zenaty zarabajuci,a este oni pracovali.moja mama pred cca11 rokmi brala aj vdovskym nejakych 310 eur, a toho lieky,Kebyze vtedy , nebyvame spolu,neviem ako by vyzila ,A cely zivot robila velmi tazko na poliach ,Ked som isla za nou len tak pozriet,,tak rychlo pretrhavali ,teda jednotili repu,ze skrcene si aspon oddychovali asi po 100 metroch pol minuty, to nebola robota ,to bola otrocina.

milanemila
9. aug 2023

@vorkola nie nezaujima ma kazda rodina a ani som nehovorila o kazdej rodine, ale o SVOJEJ rodine. To, ze si niekto neodklada peniaze do buducna alebo si nerobi rezervu je jeho vec, ja som naucena to robit a hotovo.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
yanni
9. aug 2023

@guudy keby len jasle takto. Ale aj skolka, Moja mama este Husakovi pisala, lebo skolka na 2 kroky od domu a miesto mi dali takmer 20 km od mesta v zapadakove, kde chodil autobu 2x za den. Nakoniec moja mama bola doma na neplatenej dovolenke a do skolky som isla az ako predskolacka. Od troch rokov som bola obcas na dedine u starkej v ich dedinskej skolke na "hospitaciI". A aj to len preto, ze v tej dedine 40 rokov dozadu, boli takmer vsetci nejak rodinne prepojeni.

yanni
9. aug 2023

@viestta podrazdime trosku viac, mne cinka 2x do mesiaca 😉 Ano, som mamicka niekolkych deti.

bylinka25
9. aug 2023

Autorka, ja som invalidná dôchodkyňa aj s manželom. To aj nám závidíš, že nám "cinkne" pár eur? Vieš čo? Hanba ti. To sa nesťažujem, len konštatujem.
My sme bezdetný pár, nedostali sme ani príspevky na dieťa, logicky, keďže žiadne nemáme, ani pomoc pri inflácii, čo sa týka ľudí so ZTP, pretože nám prevyšuje životné minimum ako manželom.
Len si spočítaj, koľko bezdetných párov je, ktorým necinkne, lebo nemajú detičky.
A keď už tým starkým tak závidíš, pýtam sa ťa, máš starých rodičov? Poslala si svojim rodičom, ktorý už možno majú vek na rodičovský príspevok?
Aj invalidom ideš závidieť, že im zdvihli o pár šupov? Ale keďže majú zdravotné problémy, seniori tiež, tie pridané peniažky im idú na lieky, stravu, energie. Niektorí si zarobiť nemôžu, lebo už nevládzu, alebo im to už ich zdravotný stav nedovoľuje. A len tak pre tvoju informáciu, vyše pol milióna dôchodcov je pod hranicou chudoby. Zamysli sa, čo tu napíšeš.
A rozmýšľam, či nie tá istá osoba, ktorá tu už raz písala príspevky namierené voči seniorom. Ty ich musíš ale brutálne nenávidieť.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
ekira1
9. aug 2023

Zakladateľka ak ti necinkne materská alebo rodičovský, máš už dieťa väčšie a môžeš do práce. Bude cinkať i tebe. A buď rada, že žiješ tu, v inom štáte by ti cinkalo za sedenie doma len pár týždňov alebo mesiacov, v niektorých vôbec.. tu máš cinkanie luxusné tri roky.

cacianka
9. aug 2023

@vorkola repu som zažila aj ja, Lv, 15-20 radov, kilometre otrociny a to nebolo že cez pracovnú dobu, ale po nej, do večera alebo víkendy makali celé rodiny ! Hodiny a dni otrociny, čo ani nedostali KČS ale pár vriec obilia...

kristinapetronela
12. aug 2023

Choď si zarobiť a nájdi si prácu kde cinke výplata prvého v mesiaci ... Pekný deň želám

Strana
z6