icon

Štát nebude pracujúcim matkám platiť dôchodkové poistenie

pingu717
18. feb 2013

Mamičky pozor, ak pracujete, štát za vás nebude platiť dôchodkové poistenie!

Za pracujúce matky na rodičovskej dovolenke nebude štát platiť dôchodkové poistenie. Poslanci Národnej rady (NR) SR totiž neschválili návrh novely zákona o sociálnom poistení, v ktorej opozičný poslanec za SaS Jozef Mihál navrhoval, aby štát aj naďalej platil tieto odvody.

cecil36
19. feb 2013

@zuzkat1 nie je to porusenie zakona a deje sa to bezne. Vypoved pre nedbytocnost (upss ake prekvapenie ked uz tri roky na tvojom mieste robi niekto iny, napriklad mlady muz co nepojde na matersku) nie je v rozpore zo zakonom 😉

irriss
19. feb 2013

@cecil36
Nestresovalo, ver mi 😉 , byla bys rada, ze muzes koupit aspon tu pulku.. 😉 😔 🤐

zuzkat1
19. feb 2013

@cecil36 Ved aj ju ale rozhodla sa tak kvoli malemu a nikdy mu nic nechybalo a casom nasla robotu. Prac.doba nanic ale maly je vacsi a samostatnejsi

cecil36
19. feb 2013

@irriss stresovalo, poznam sa, sla by som do prace, napriklad aj po veceroch, ked mi bude dieta spat a muz sa vrati z prace 😉

amouramour
19. feb 2013

@zuzkat1 no vidis, tak sa asi zhodneme, ze ty to povazujes za nenormalne, pre mna je zas tvoj pristup nepochopitelny🙂
@zuzkat1a k tej otazke ci to zakonne je alebo nie - netreba byt naivny, bohuzial pre zametnavatela nie je zaujimavy zamestnanec kt. sa po troch rokoch vrati a je mimo, bude vypadavat z prace, chciet robit max do stvrtej, bohuzial toto je realita, ze sice podrzia miesto aby to bolo koser ale najdu si cestu ako poslat nezelaneho zamestnanca prec

@cecil36 mna tiez, podla mna by nemala ostavat matka doma na ukor toho, ze ledva preziju je to nezodpovedne

zuzkat1
19. feb 2013

@cecil36 tak ja som tak vedela ze ta musia zobrat. Za mna tiez 3roky robila ina a v den mojho navratu dostala padaka.aj za tu kamosku niekto robil a keby nedala vypoved tak vyhodia jeho.

cecil36
19. feb 2013

@zuzkat1 u mna su na prvom mieste deti a rodina, ale za deti som zodpovedna nielen po vyvojovej a duchovnej stranke, ale i po materialnej (aby som nemusela rozmyslat ci mozem kupit dve jablka a ci sa nemusim znizit ku kupovaniu polskych potravin len preto, ze na ine mi nezostanu peniaze). Preto je podla mna ten pomer vyvazenosti aj byt s dietatom aj ho uzivit dost dolezity.

zuzkat1
19. feb 2013

@amouramour nebolo to nezodpovedne. Maly by ju ani nevidel cez den. Na jej mieste by som urobila to iste. Mali co jest aj kde bytat mozno si nemohla dovolit nieco navyse ale zaklad mali. A hlavne maly mal matku.

irriss
19. feb 2013

@cecil36
priklad:
Prace neni...

nejsi ve meste,kde jsou pracovni mista..
skola pouze do 12te hodiny..
neexistuji krouzky,druzina NIC..
Nemuzes nechat doma deti samotne (proti zakonu)..deti nesmi do skoly ani ze skoly samotne...
najdes si praci na par hodin..
ale stejne zustanes doma, protoze "pani na hlidani" (10eur na hodinu)stoji vice nez by sis pripadne vydelala..(6euro)

Co udelas?...zustanes se svyma detma - zena v domacnosti.. a koupis pulku chleba.. 😉a budes stastna, ze je pracovni misto aspon pro tveho manzela a tim padem aspon na tu pulku chleba . 😉

zuzkat1
19. feb 2013

@amouramour
@cecil36 teraz bez urazky nepoznam majetkove pomery ale zo skusenosti viem ze taketo vyjadrenia davaju ti co maju dost. A nevedia si to inak ani predstavit

cecil36
19. feb 2013

@zuzkat1 porovnavas neporovnatelne, statna a verejna sprava je nieco ine ako sukromna sfera. Ako som pisala, zvycajne dostanes vypoved pre nadbytocnost, lebo realita je taka, ze kazdy zamestnavatel si mysli, ze zena po RD bude stale na OCR a je pre neho nevyhodna. Tak sa jej zvycajne zbavia tym, ze zoberu ineho, najlepsie chlapa, ak to teda praca umoznuje. A napriklad u mna je to este horsie ako v tej sukromnej sfere, ja pracujem podla autorskeho zakona.

zuzkat1
19. feb 2013

@cecil36 Ved som pisala ze ta kamoska u sukromnika mala drzane miesto.ale nehadam sa. Aj toto je dovod preco som rada ze som ostala na skole. Bol to hlupy napad chciet odtial odist. Som to zvazovala kvoli peniazom. A nebyt manzela urobim hroznu chybu.

cecil36
19. feb 2013

@irriss takze po prve ak by som zila v takej oblasti predpokladam, ze by to bolo preto, ze tam mam rodinne zazemie, cize rodicov, svokrovcov, kamaratov, lebo co uz ine by ma malo drzat na mieste kde je vsetko naprd 😀 a ani praca nie je? Cize v tom pripade by mi pravdepodobne pomahali blizki a ja by som sla pomahat do jedinych potravin, ktore tam su, pripadne do kostola robit kostolnicku alebo v skole umyvat podlahy, pripadne by som si prucnymi pracami a predavala ich cez net (predpokladam, ze net by tam uz asi bol 😀 ), doucovala by som deti, chodila upratovat starsim ludom, opatrovala deti...... milion veci.... Po druhe, ak by som v takejto oblasti nemala rodinu, tak by ma tam nic nedrzalo a isla by som niekde, kde tu pracu zozeniem 😉

cecil36
19. feb 2013

@zuzkat1 pozeram, ze si z BA Petrzalka, aj tam ucis?

mimuska1115
19. feb 2013

@zuzkat1 A teraz mi povedz jednu vec, keby si slobodná mamička, by si zostala pri svojej dcére? Alebo keby tvoj muž nezarába dostatok aby Vás zabezpečil, keby dostal výpoveď? Keby má niekto nedaj boch zdravotné problémy a peniažky Ti nevychádzajú? Mysli aj na ostatné mamičky, nielen na seba!!!!!!!!!!

zuzkat1
19. feb 2013

@cecil36 a ked rodina robi? a po ich praci maju narok na oddych.je ine obcas mat dieta na varovanie a pravidelne kazdy den.

amouramour
19. feb 2013

@cecil36 kto chce najde ako sa da, kto nechce tvrdi len neda sa🙂

tilly
19. feb 2013

ach jaj, zas jedna sprostost od tejto vlady, v poslednej dobe, co zakon, to des bes stres... tu sa za posledny rok neurobilo jedno normalne nariadenie...

nastastie sa ma to uz netyka, ale toto ma dokaze vzdy vytocit... tak ked je niekto aktivny, zarobi si na seba, tak ho treba len potrestat 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

ja netvrdim, ze si netreba uzit doma na materskej, tie tri roky su fakt krasna dovolenka, je to super cas straveny s dietatom, ale preco ma byt potrestana matka, ktora si nemoze dovolit (alebo nechce) byt tri roky doma?

mam fakt pocit, ze tu musia ti sikovni platit na tych lenivych... 😠 😠 😠 😠 😠 😠

quaxi
19. feb 2013

Co takto spat k teme? Vedeli by ste mi niekto poradit, ci sa to tyka aj zivnostnicok? Rozmyslam, ze si zalozim zivnost, ale tam sa platia socialne odvody az od 1.7. dalsieho roka po zalozeni zivnosti, ak mi dovtedy nebude stat platit socialne odvody, lebo mam zivnost, tak je to dost dlha doba...

zuzkat1
19. feb 2013

@mimuska1115 treba citat celu diskusiu kym zacnes utocit. Pisala som ze existuju opodstatnene dovody.

irriss
19. feb 2013

@cecil36

Rodina neni to, co popisujes..ale rodina je: manzel, TY a deti...
a TOTO je RODINA,ktera by Te mela drzet VSUDE v dobrem i zlem.. 😉

p.s. Milion veci o kterych pises..tu delaji Polky,Albanky, Ukrajinky, Filipinky...za 2 Eura na hodinu...zaverem: radeji koupim pulku chleba nez umyvat cizi pokakanou prdelku za listek na autobus..
penize-vydelek jde prehodnotit i jinak..cas straveny se svymi detmi je totiz k nezaplaceni!! 😉

amouramour
19. feb 2013

@mimuska1115 presne, aj moja sestra ostala sama s dvoma detmi a mala to tazke, prace musela mat dve....niekedy aj ina moznost nie je a niekedy proste matka jednoducho pracovat chce aby mohla aj pre svoje dieta vytvorit lepsie podmienky...zeny casto zabudaju mat vlastny zivot, navzdy matkami nebudu a deti ich raz potrebovat nebudu ale vtedy je vacsinou neskoro nieco zacinat

zuzkat1
19. feb 2013

@cecil36 nie

cecil36
19. feb 2013

@quaxi spravna otazka, mna zaujima ci sa to tyka aj osob pracujucich podla autorskeho zakona. Nikde som to nenasla 😒

amouramour
19. feb 2013

@tilly bohuzial tak to je v nasom state niektori sa snazia a robia na druhych ini nerobia nic...a sikovnych treba trestat🙂kocurkovo

zuzkat1
19. feb 2013

@amouramour navzdy matkami nebudu?? Kedy prestanes byt matkou? lebo ja nikdy

cecil36
19. feb 2013

@irriss pisala som rodinne zazemie a rodinne zazemie je pre mna okrem manzela a deti aj rodicia a svokrovci 😉

vierkasteffi
19. feb 2013

a týka sa to aj brigády?

tilly
19. feb 2013

@quaxi ja mam tiez zivnost, urcite sa ti vyjadri niekto kompetentnejsi, ale u mna to bolo tak, ze prvy rok som odvody neplatila, potom som rok platila, potom som mala pozastavenu zivnost (prvy rok na materskej) a potom som zas rok neplatila odvody (lebo ved som nemala danove priznanie) a teraz cakam na dalsie danove priznanie a z toho budem platit odvody... ale mozno to nemam spravne a budem to musiet cele doplacat... kazdopadne nie som vedena ako dlznik soc poist... a zdravotne poistenie som si platila a to mi cele vratili... dost dobre tomu nerozumiem, ale takto to mam...

irriss
19. feb 2013

@cecil36
No ale to je rodina (zazemi), o ktere pises, ze je treba se o ni oprit, a kdyz neni, tak pryc..Pokud jsem to dobre pochopila.. 😉
proto si mysllim, o koho se oprit?,je nejlepe o samu sebe a svoji vybudovanou rodinu.. 😉
Svokrovci a rodicia??? podle meho jejich exxistence vnasi blizkosti neni-nemela by byt jako podminka "nam pomahat"..je to jejich vule..nebudu u nich jen proto, protoze neumim-nedokazu byt bez nich..radeji sama se naucit it s pulkou chleba nez druhou pulku od nich 😉
p.s. V rodinnem zazemi v urcitych zemich neni mozne udrzet na stejnem miste...Vsak i vy poznate, co to znamena do skoly dojizdet nekolik kilometru..a skolku nemit pred barakem..a za praci denne dojizdet i 80km a vice..😉
Cas je potvora,ale je ke vsem spravedlivy..