Štát nebude pracujúcim matkám platiť dôchodkové poistenie
Mamičky pozor, ak pracujete, štát za vás nebude platiť dôchodkové poistenie!
Za pracujúce matky na rodičovskej dovolenke nebude štát platiť dôchodkové poistenie. Poslanci Národnej rady (NR) SR totiž neschválili návrh novely zákona o sociálnom poistení, v ktorej opozičný poslanec za SaS Jozef Mihál navrhoval, aby štát aj naďalej platil tieto odvody.
@billam vsetko je lepsie, aj posledny podnikatel vo vlade ako niekto taky ako Fico.. podnikatelia v tejto krajite tvoria vacsinu a tvoria hodnoty... ked sa oni nebudu podporovat a bude ich niekto brzdit (byrokracia, dane, odovody, obmedzenia a pod) bude tu iba horsie.. a ci je vo vlade podnikatel alebo ficovec, je to jedno.. obaja budu kradnut rovnako, len s tym rozielom ze podnikatel bude robit zmeny na podporu podnikatelskeho prostredia a tym podmienky pre pracu... najhorsie je ze vela ludi nevidi co sa deje a znovu pojdu volit to co doteraz... :(
@simca06022011 s tym plne suhlasim ze vacsina ludi vymysla ako nerobit a vladne opatrenia tykajuce sa tej skupiny poburuju aj mna. Rp je skutocne smiesny. A
le baby ja som nezila z 200eur.mam muza.opakujem nie sme bohati ale dalo sa.
@zuzkat1 ja mam tiez priatela, ale nie som zvyknuta si od neho pytat povolenie na to aby som nieco kupila a zariadila. Robime spolu a zarabame dost, a nechcem zit ani tak "da sa" 🙂 nerobila som na to tolko rokov a nesetrila... ja nechodim do prace lebo musim zarabat, ale pretoz ze su tam ludia co odo mna zavisia, ktorym platim kazdy mesiac vsetko, firma je zivy organizmus a nemoze z tade jeden organ proste vypadnut, ani cez matersku... da sa pomoct, kolegyne vybavia, nachystaju... nemusim tam byt denne.. ale pracu si urobit musim a vsetko skontrolovat, lebo som za to zodpovedna. ´Tiez by som rada bola cely den doma a chodila s dcerou po kruzkoch, po kadernickach, detskych centrach a nakupoch ale to sa neda...
ale baby ja fakt nechapem to sme taka drbnuta krajina ze az 40% ludi nevidi co sa tu deje a nema problem ist znova volit tuto vladu, a viete preco nam je takto zle, lebo nestrajkujeme, nestazujeme sa len nadavame ale aj tak sa prisposobime bez akehokolvek odporu. Mali by sme vyst do ulic, ved ta zberba zije z nasich dani, oni nic netvoria, my tvorime peniaze pre tento stat oni ich minaju a mali by sme im povedat na co ich minut, nie len sa nemo pozerat ako nas okradaju a zbedacuju
@simca06022011 Ved v pohode. Kolko ludi tolko nazorov.ja by som od nej odisla len ak by sme hladovali 😉 ale to som ja a toto zas ty. A niekto treti by urobil zas inak. Na tom nie je nic zle
U nas sa dalo byt doma a som za to vdacna.
@mimikas zacali gorilou... ale najvacsi problem opickovych strajkov bol ze to bolo v zime, ludia frflali frflu ale islo ich tam malo... proste vela ludi by islo... ale v tej zime v novembri-decembri vyliezt :P a strajk nie je riesenie, problem je najst riesenie a presadit ho... to moze len vlada ktora ma zaujem nieco riesit..ale tu mi to pride ze niekto nechame suvislosti... a robi uplne nezmysli... aspon Forbes by si mohli sem tam precitat :P
@simca06022011 to oni ani nevedia co to je ak vobec vedia citat 😀 😀
Co za sprosta dyskusia. Mam dojem za daktori su tu uplne mimo. Ako pise billam, Fico berie nam istoty. A mamicka Zuzkat1 asi nikdy nepochopite zeny co maju ambicie a nechcu vypadnut z pracovneho behu. Skuste si sama starat sa cely den o deti a po nociach pracovat a potom sa vyjadrujte. Nie je to len o peniazoch, ale o samorealizacii, a pokracovani v pracovnej kariere. Ked mate 2-3 deti po sebe a cez materske nerobite nic tak sa mozte vratit akurat za pas do tovarne ale nie na vysoku poziciu. Ked si mamicka privyrobi viac ako RP tak sa moze natu novelu vykaslat, ale ked je to menej, tak sme na tom horsie ako nasi romsky spoluobcania. Mamicky sedme doma, starajme sa o deti a majme ich vela vela vela a bude nam fajn. Aj dochodok dostaneme lepsi, lebo ich vypocitava sa z priemernej mzdy a dakto kto robil cely zivot za min mzdu, dostane z toho dochodok. Hamba tomu statu.
@edyta to tu nevysvetlis, zena co nema ambicie to nemoze svojim uzkoprsym pohladom pochopit🙂tak ako vela inych na MK
@zuzkat1 a este nieco, ani ja nezijem z 200 eciek, moj muz nas dokaze uzivit slusne aj bez tohoto "prispevku", ale napriek tomu pracujem- po veceroch, ked maly spi, ked je s mm na prechadzke atd. A predstav si mam aj upratane aj o dieta sa staram riadne. A to moj maly je naozaj zly spac. A preco to robim? Hlavnym cielom nie su peniaze, i ked samozrejme som rada, ze zarobim. Hlavnym dovodom je to, ze sa raz chcem vratit na rovnake alebo podobne pracovne miesto a nie do tesca za pokladnu. A dalsim nemenej podstatnym dovodom je to, ze ma to nuti na sebe pracovat, vzdelavat sa. Lebo povedzme si uprimne po 3 a viac rokoch na materskej ma zena problem povedat aj suvislu zmysluplnu vetu 😀
@cecil36 ja nerobim vo firme som ucitelka a nemam pocit ze sa mi vynuloval mozog pocas rd. Len sa zmenili moje priority. A teda ked vam tak vadi ze ked robite musite platit odvody tak nech stat plati odvody vsetkym matkam aj po rd. Nevidim rozdiel. Ked robim tak robim a teda platim odvody. Ja osobne chapem zeny ktore su odkazane na ten zarobok. Ostatne nie. Mojou pracou pocas rd je starostlivost o dieta a rodinu a nie karierny rast.
@cecil36 PS:pred tym nez som mala dieta som zvazovala zmenu zamestnania. Priznajme si skolstvo nie je raj. A uz vobec nie platovy. Manzel mi to vyhovoril kvoli dietatu ze mam vela dovolenky. A som mu vdacna. Keby som robila niekde od 8mej do 4tej ci aj dlhsie bola by som nestastna kvoli malej aj keby som mal hviezdnu karieru.
@edyta pravopis nula bodov. No ide o to ze kazdy ma ine hodnoty.keby som chcela budovat karieru nerodim deti a uplne uzasne je ked niekto vyjadri opacny nazor nez mate vy tak je mimo reality a je uzkoprsy.
@amouramour
Inak mam kamaratku ktora miluje deti ale radsej buduje karieru. A sama vravi ze dieta nechce kym s nim nemoze byt 3 roky doma.
@zuzkat1 ale aj mojou prvoradou povinnostou je na rd starostlivost o dieta. Nechapem, preco si maminy, ktore na rd nepracuju myslia, ze tie co pracuju ochidobnuju dieta. Omyl! Väcsina to robi v case ked dieta spi. Cize ty si pustis telku, upratujes alebo citas knihu ja vtedy pracujem. Kde tym ochudobnujem moje dieta o starostlivost? Ja nie som karieristka, ani omylom, ja len nechcem po rodicovskej skoncit na urade prace. Ja totiz nemam istu pracu ako ucitelka, ktora sa do nej moze bez problemov vratit 😉
@cecil36 ja varim atd ked spi lebo ked je hore som 90% casu s nou. Ale tu celkovo nastal omyl,lebo mne je jedno ci robite. Ja som sa vyjadrila k uvodnej otazke tykajucej sa odvodov. Tu zacali utoky na mna kvoli odlisnemu nazoru. Ze nemam ambicie atd. Mozno z pohladu niektorych nemam. Ale to je ich nazor. Ja ambicie mam len ine. Jasne ze chcem byt dobra aj v robote Ked uz musim robit ale u mna je uz mala zaklad. A nechcem povedat ze u vas nie,len proste robota,kariera atd.pre mna neznamena nic. Keby sa dalo tak sa do roboty od malej nevratim. A Teraz ocakavam reakcie typu "stredoveke nazory".nezaujima ma to lebo nie o tomto je tato tema.
@zuzkat1 len je troska ine zmyslanie zien robiacich na tepluckych miestockach vo verejnej a statnej sprave ako pracujucich v sukromnej sfere🙂ja svoje dieta rozhodne neochudobnujem tym, ze pracujem...proste nie kazdy je nastaveny byt tri predlhe roky doma, tym ze je zena matkou neprestava byt aj zenou a x dalsich veci🙂 navyse to, ze byt tri roky doma je jedine spravne je len dogma slovenska a par dalsich podobnych krajin...aj inde su deti s ktorymi matky vobec nie su tak dlho doma a spolocnost funguje normalne a skor za nenormalne povazuju zriadenie u nas
@amouramour to je iny uhol pohladu. Neviem si predstavit odist od 6tyzdnoveho alebo par mesacneho dietata. Preto v mnohych statoch napr. USA matky ostavaju v domacnosti. Ja som naopak vdacna za to ze 3 roky mozem byt s dietatom. A napr.moja kamoska ostala doma robila u sukromnika boli by ju vzali spat ale dala vypoved kvoli pracovnemu casu a takmer 2roky zvazovala ci kupi polku alebo cely chlieb.a nelutuje rozhodnutie.maly ju potreboval.

@billam ja som ho nevolila a ni nikdy volit nebudem, len berie pracujucim a pch peniaze tym ktory ho volit budu, vid akoze neprisposobivy 😠