Stavebné sporenie pre synčeka

noeminka
16. aug 2016

Ahojte! Pred 2 dňami som založila stavebné sporenie pre synčeka. Vlastne moja mamina vybavovala a ja bez toho aby som sa dohodla s manželom a popytala na podrobnosti som všetko doradu podpísala. 😞 chcela by som to zrušiť! Neviete náhodou poradiť, či sa to da a za aké podmienky? Ďakujem pekne za vaše odpovede!!!

etel1
17. aug 2016

Obchodný zákonník hovorí,že do 60 dní môže hociktorá zo strán odstúpiť od zmluvy. Myslím,že to platí aj v tomto prípade. Treba ísť čo najskôr do stavebnej sporiteľne.

nadhja
17. aug 2016

Ahojte ;) Od poistnej zmluvy je možné odstúpiť do 30. dní, myslím, že aj v tomto prípade, by to tak malo byť, ale určite je lepšie čo najskôr. Za všetko hovorí tento obrázok...ako sa to za ten čas zmenilo. Niekedy bolo stavebné super, ale je to čím ďalej tým horšie, teraz už nemá zmysel mať stavebné sporenie.

modrofuzik11
21. aug 2016

velmi spravne si sa rozhodla, ze to chces zrusit, ale bola by skoda nesporit, lebo inac sa tie peniaze prejedia.

noeminka
autor
23. aug 2016

Dakujem pekne za odpovede! 😉

scaramelka
24. aug 2016

@noeminka Jasne treba to do konca augusta zrušiť. Stavebné sporenie je v tomto čase nevýhodné. Na internete si nájdete výpoveď. Ak chce mamka šetriť vnúčikovi tak je veľmi výhodný produkt investovania. Ak by ste mali záujem ozvite sa.

mijo53
24. aug 2016

@noeminka Pozor na investovanie, ak to nevieš sama ale mala by si to robiť cez nejakú banku a pod.

@nadhja stále je to okolo 5% zhodnotenie, povedz mi produkt v dnešnej dobe, ktorý má viac

janjochmann
24. aug 2016

@mijo53 Reálne zhodnotenie ak dnes uzavrieš zmluvu, je niekde na úrovni 2% a aj to za predpokladu, že by sa štátna prémia a podmienky ďalších 6 rokov nemenili. Čo sa určite nestane 🙂
Okrem toho, plánujú sa zmeny v stavebnom sporení, tak uvidíme ako to dopadne... http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/399058...

Stavebné sporenie je skôr vhodné pre tých, ktorí uvažujú o hypotéke a potrebujú zdroje na dofinancovanie, keďže 100% hypotéky sú (a budú) čoraz menej poskytované. Na sporenie, hlavne to dlhodobé, stavebko vhodné nie je.