Ste finančne na dne?
Ste tu niekto kto ste chudobní?
A neviete pokryť ani tie najnutnejšie potreby ?
@weleda123 veď to je v poriadku, keď vidia, že majú veľa nadčasov tak im dajú potom volno to je zle?
@kavasmliekom v našom tak pracujú, ale všade sú asi iné podmienky.U nás v Ba sú stále tí istí ľudia plus brigádnici asi tak zle tam nebude
@anonym_76aa0e nie je to v poriadku za mňa. Lebo keď už človeka X týždňov derú z kože, nech to aspoň zaplatia. A nie že človek má stále tu istú smiešnu výplatu. Keby dali na výber, tak ok, lenže oni to vyslovene robili, aby nemuseli preplatiť nadčasy (čo viem od manažérky, bolo to nariadenie zhora) a nikoho nezaujímalo, či to náhradné voľno chceš, nechceš, poprípade kedy ho chceš. Jednoducho rozkazom nariadili a nikto ďalej nekomunikoval.
@anonym_a1e240 ďakujem.
@kavasmliekom a o víkendy sa trhajú 😆 dobré platené
@anonym_6962c3 dievčatá ja vám ďakujem , ale ja som neprišla pýtať pomoc. Do prvej výplaty z druhej roboty vyžijem , bývam v dvojizbovom byte, mám na neho hypotéku . Pracujem vo verejnej správe + upratujem kancelárie dvakrát do týždňa (dohoda). Vďaka záhrade a niečo čo chovám na nej prežijeme , bez nej by to jednoducho nešlo . Tých 8 dní dáme , nie je to prvýkrát a nebude to ani posedný krát v našom živote.
@anonym_2a26ef ver, ze raz bude dobre. Pred par rokmi som na tom bola horsie ako ty. V case covidu som prisla o pracu, sama vychovavam 2 deti, ktore v tom case mali k tomu online vyucovanie, cize musela som byt doma, bez prace, bez penazi, s vyzivnym vecne omeskanym o par mesiacov. Nebyt mamy a babky, zhynieme od hladu. Nasla som si brigadu na par hodin v tescu, zacala som upratovat byty, domy, kancelarie..brala som vsetko. Normalne sa zo mna s VS stala profi upratovacka, ale v hlave som vedela, ze toto nie je dlhodobe riesenie a ze sa nieco musi zmenit. V tej chvili som ale bola vdacna, ze mam aspon nejaky prijem. Trvalo to asi 3 roky. Potom ma stretla stastena a kamarat mi ponukol docasnu brigadu u nich vo firme, na 3-4 mesiace. Prvykrat po case som zarobila viac penazi a spolu s prijmom za upratovanie + vyzivne som vsetko spocitala, odratala co musim zaplatit a zvysilo sa mi. Rozplakala som sa, lebo to bolo nieco nepredstavitelne. Zvysili sa mi peniaze a ten pocit, ze si mozeme konecne nieco kupit, dopriat, ist na pizzu, na vylet, hocico. Z 3-4 mesiacov su uz 4 roky a moja situacia je stale rovnako dobra. Preto verim, ze raz sa nieco zlomi aj u teba a bude ovela lepsie. Silno ti drzim palce. A vsetkym mamam, ktore sa takto trapia, prajem nech ich stretne take stastie ako mna.
@weleda123 prosím ťa a dá sa tam robiť aj na skrátený úväzok, myslím napríklad od 8 do 15tej?
@kavasmliekom záleží od vedenia filiálky. U nás sa to nedalo, ale napríklad, keď som chodila zastupovať na iné predajne, tak na niektorých sa dalo dohodnúť a boli ženy, ktoré končili napríklad o 14h. Inak, skrátený úväzok vždy koncil aspoň o niečo skôr ako plný úväzok. Napríklad keď plný ťahali do 17h, tak skrátený skončil o 15h, lebo aj tam sa dajú ťahať nejaké nadčasy.
@anonym_2a26ef ver, ze raz bude dobre. Pred par rokmi som na tom bola horsie ako ty. V case covidu som prisla o pracu, sama vychovavam 2 deti, ktore v tom case mali k tomu online vyucovanie, cize musela som byt doma, bez prace, bez penazi, s vyzivnym vecne omeskanym o par mesiacov. Nebyt mamy a babky, zhynieme od hladu. Nasla som si brigadu na par hodin v tescu, zacala som upratovat byty, domy, kancelarie..brala som vsetko. Normalne sa zo mna s VS stala profi upratovacka, ale v hlave som vedela, ze toto nie je dlhodobe riesenie a ze sa nieco musi zmenit. V tej chvili som ale bola vdacna, ze mam aspon nejaky prijem. Trvalo to asi 3 roky. Potom ma stretla stastena a kamarat mi ponukol docasnu brigadu u nich vo firme, na 3-4 mesiace. Prvykrat po case som zarobila viac penazi a spolu s prijmom za upratovanie + vyzivne som vsetko spocitala, odratala co musim zaplatit a zvysilo sa mi. Rozplakala som sa, lebo to bolo nieco nepredstavitelne. Zvysili sa mi peniaze a ten pocit, ze si mozeme konecne nieco kupit, dopriat, ist na pizzu, na vylet, hocico. Z 3-4 mesiacov su uz 4 roky a moja situacia je stale rovnako dobra. Preto verim, ze raz sa nieco zlomi aj u teba a bude ovela lepsie. Silno ti drzim palce. A vsetkym mamam, ktore sa takto trapia, prajem nech ich stretne take stastie ako mna.
@anonym_3c345a aj ty si silná 🍀
@hiro tak to je ináč trápne tie uspávanky pre sliepky, keď to vidím jak to mága,fuj
Zarába to? Zarába. Čítal som tu o zajacovi. Môže dať ako ho pripraviť, rozporcovať, recept... Nebude to trápne ako uspávanie. Ja len že to je možnosť niečo zarobiť bez nákladov. Niektorí dajú 50 videí len tak pre zábavu a nič, jedno sa zrazu ujme a vidia to ľudia na celom svete.
@anonym_6c945f ako vieš ze robia za minimálny plat? Co je v dnešnej dobe aj 1800e, keď sú 3-4 osoby, a majú byt v podnájme? Ešte donedávna som bola v podnájme aj ja, muž 2000e, ja na rodičovskom. Za rok nám tak zdvihli výšku nájomného, že sme mysleli, že pôjdeme kradnúť. Áno, zo 400e na 800e behom 3 mesiacov. Muž musel ísť robiť do zahraničia, aby sme mali, lebo to nie je len ta jedna položka na zaplatenie, okolo toho ešte auto, škola, skolka, strava, výlet, oblečenie. A každým dňom viac a viac sme platili a zarobili stále len tak isto.
Nemá každý možnosť ísť robiť od rána do večera, ani brigády navyše na privyrobenie, niekto ma aj deti, a nemá žiadnu pomoc od rodiny. Ľahko sa píše, choďte robiť za viac...nie každý chce matky s deťmi a nie všade sa dá prispôsobiť.
A potom je tu ďalšia super rada, najmite si opatrovateľky...a ich z čoho akože majú platiť, keď opatrovateľka zoberie 10e na hodinu, to je 200e na mesiac len po hodine denne (mimo víkendov) a keď treba na dlhšie, tak zbytočne aj robiť budem.
@anonym_aae17d tak to je riadna odvaha robiť si dieťa keď nemám vlastne bývanie ...😳
@vladuska20 autorka je dalsi troll. zivime Modreho tatosa, vsetky
@anonym_6962c3 mk si robi prieskum pred generalnym strajkom.
Zarába to? Zarába. Čítal som tu o zajacovi. Môže dať ako ho pripraviť, rozporcovať, recept... Nebude to trápne ako uspávanie. Ja len že to je možnosť niečo zarobiť bez nákladov. Niektorí dajú 50 videí len tak pre zábavu a nič, jedno sa zrazu ujme a vidia to ľudia na celom svete.
@hiro možno sa to len tvári, že to zarába
Dnes ráno som rozkrájala posledný chlieb deťom z mrazáku na raňajky a desiatu do školy. výplatu mám 2. októbra. V peňaženke mám 10 eur, nič viac. A tie mám na chleba a maslo . Zajtra musím zabiť zajaca čo chovám , hoci ešte by sa mal ešte také tri týždne chovať, ale nemám na výber. Deti sú na takéto situácie zvyknuté už zjedia všetko čo im dám bez toho aby mali nejaké požiadavky, oni vlastne ani žiadne požiadavky nemajú . Mám VS a pracujem vo verejnom sektore , som rozvedená lebo muž po 7 rokoch manželstva začal piť ako dúha a pije dodnes. Neplatí výživné , som na náhradnom . Od septembra do septembra odkladám po 20 eur na školské potreby na ďalší rok . Je mi z toho neskutočne ťažko že sa neviem o svoje dve deti postarať tak aby toto nemuseli zažívať. Ale ako vidím u autora , može byť ešte horšie.
@anonym_2a26ef oblecenie pre deti ti niekto posuva? Ak nie, napis aku velkost nosia.
@anonym_500a21 "a kedejakí influenc.a neviem čo si žijú na vysokej nohe"
Ak môže číňan z dediny zarábať na YouTube ako chová kury tak môže aj človek od nás zarábať na tom ako chová zajace. Napríklad jedna Slovenka má tisíce sledovateľov ako natočila dieťa ako uspáva sliepku, ako zbierajú vajíčka... Je to zadarmo, stačí internet.
@hiro aha.... Tak poďme sa všetci prezentovať na soc.siete! Kto bude robiť tie skutočne potrebné ale nedocené a neohodnotené práce?
@anonym_6962c3 dievčatá ja vám ďakujem , ale ja som neprišla pýtať pomoc. Do prvej výplaty z druhej roboty vyžijem , bývam v dvojizbovom byte, mám na neho hypotéku . Pracujem vo verejnej správe + upratujem kancelárie dvakrát do týždňa (dohoda). Vďaka záhrade a niečo čo chovám na nej prežijeme , bez nej by to jednoducho nešlo . Tých 8 dní dáme , nie je to prvýkrát a nebude to ani posedný krát v našom živote.
@anonym_2a26ef prosím ťa aké veľké máš deti? Ja mám veci po chlapcovi do 13 rokov, pekné čisté (rýchlo ho vytiahlo a nestihol ani vynosiť). Napíš mi...
@anonym_f87c4b ak ste dvaja dospelý, prečo príjem 200€ ma ti týždne?
@zuzidr mame obrovské výdavky a každý mesiac necakane výdavky ktoré išli z nejakej malej rezervy ktorú sme mali ale už sa minulo, skresat viac nevieme, uz nám pomohla aj rodina aby sme mohli zaplatiť hypo a poplatky, q ostalo 200e..ale to sa dá zvládnuť ak už okrem stravy nič nevyskoci, trebalo mi ísť k zubarovi opraviť zuby ale bohužiaľ dala som to až na január lebo teraz nemôžem..strašne úzkosti mam z toho ze keby sa čokoľvek stalo nečakane tak sme v ...
Nechápem ľudia na čo robíte za minimálny plat keď aj v Lidli sa má dať aspoň tých 900 👌
@anonym_6c945f pretoze pracovat manualne nemozeme? ja teda za minimalny plat nepracujem, ale tiez nic moc - som pedagogicky asistent.
@anonym_500a21 "a kedejakí influenc.a neviem čo si žijú na vysokej nohe"
Ak môže číňan z dediny zarábať na YouTube ako chová kury tak môže aj človek od nás zarábať na tom ako chová zajace. Napríklad jedna Slovenka má tisíce sledovateľov ako natočila dieťa ako uspáva sliepku, ako zbierajú vajíčka... Je to zadarmo, stačí internet.
@hiro nie každý je ochotný pretriasať svoje súkromie na sociálnych sieťach
Áno nemáme ani na stravu. Jem suché cestoviny s troškou kečupu a kukurice, ktorá zostala zbytok. Nemáme ani rožky ani chlieb. V peňaženke ani 1e dojedáme už len zvyšky zo zásob.
@anonym_autor Ale mobil s pripojením na net evidentne mas 🙂
Ta sem už asi nenapíše. Žeby ďalší podvod?
@anonym_autor Ale mobil s pripojením na net evidentne mas 🙂
@medea2003 mam pocit ze dalsi troll. vsimli ste si ze niekto zalozi temu a potom neodpoveda? kazdy den takato tema, uz neverim ze toto je skutocne
Odkial si? Aky je vek deti? Kludne sukromnu spravu
Samozivitelky sklanam pred vami pomyselny klobuk ako to vsetko musite same zvladat.Ako fakt velka poklona.
Kde sa nám stratil autor?
@anonym_2a26ef tiež viem posunúť oblečenie, topánky, napíšte mi prosím aké veľkosti vaše deti nosia 😉
Zatial nie som na dne, mam nejake rezervy ktore sa vsak rychlo minaju lebo si riesim zuby a momentalne som na PN. Mam vsak obavu co bude nasledovat, nakolko plat mi stoji ale vsetko okolo ide hore. Nekupujem somariny ani znackove handry, nechodim do restauracii, na wellnesy, zbytocne nekavickujem mimo domu. Zarabam cca 1200 v cistom a mam VS vzdelanie. Je smutna doba, ze pracujuci clovek si musi odopierat veci a sledovat cenovky.
@anonym_4df6cd uplne suhlasim
všetkým tato @anonym_2a26ef...nie je autorka a žiadnu pomoc nežiadala, len napísala svoj príbeh, zjavne skutočný ale autorka?
je asi troll, ktorý tu nikomu nevenoval odpoveď
Ja som dnes s udivom sledovala ake typy zbierok su ba donio. Uz aj nieco taketo, https://donio.sk/pomozme-otcovi-rodiny#news-a6d... aby sa clovek skladal na hracky zadlzenemu exvaznovi pre dieta a druhe na ceste. Realne pribehov chudoby pribuda, moc mi je luto prave takych a klobuk dole pred anonymom, ktora chova zajaca a ma dve prace a obracia sa kvoli detom. To ma moc mrzi…. Ak by si nasla odvahu, ozvi sa viacerym, ktori sa nukali. Clovek sa rad podeli, ked je to naozajstne. No s kazdym dalsim sklamanim je tazke. Nie kvoli par euram, kvoli zneuzitej dovere… ja som raz robila nakup a niesla stravne listky srdcervucemu pribehu a nasla som tam zenu, ktora bola opita a nakupu typu velky praci prach, jogurty a zelenina pre deti sa ani nepotesila, lebo tam neboli cigarety a flasa :( to ma vtedy sakra mrzelo….

@kavasmliekom podľa toho aký úväzok podpíšeš,u nás chodia aj na siedmu,deviatu,jedenastu
@anonym_a1e240 ďakujem.