icon

Ste tu niektorá žena v domácnosti?

hanaju
26. feb 2021

Baby, je tu nejaká z vás čo funguje ako žena v domácnosti? Nie nechcene (nezamestnaná hľadajúca prácu), ale vyslovene dobrovoľne starajúca sa "iba" o decká a domácnosť. Ako fungujete? Muž vás podporuje v koníčkoch a iných záujmoch? Financie máte spoločné (nemusíte žobrať o každé Euro) a podobne.. Kľudne napíšte aj správu. Vďaka

Strana
z12
vevesh
2. mar 2021

@mrkvicka060 sranda, mojmu muzovi ini "nezavidia zenu"- lebo som prilis emancipovana, rozhladena a mudra (az prilis na vacsinu chlapov🤷‍♀️🤷‍♀️) a velmi vela ludi sa na mna obracia s prosbou o pomoc a rady (a samozrejme ja im aj zadarmo pomozem a poradim, som proste taka od prirody)....ale muz je na mna hrdy, lebo nezistne pomaham druhym, viem sa postarat o vela veci a vybavit vela veci, ktore vacsina ludi ani nevie ako na to.......sakra idem sa skryt do kuta, lebo tu nezapadam do statistiky🧐🧐🙈🙉🙊 a a tymto, co popisujes, som sa ja teda nestretla a to poznam x domacnosti so zenou doma- ak chce chlap zahnut, tak zahne, lebo je to v jeho nature alebo problemy vo vztahu, ale urcite nie preto, ze ma zenu "doma".. 🙄🙄🙄🙄🙄

jana_eyre_2
2. mar 2021

@mrkvicka060 vieš, ja zase razim názor že nemám názor na život ludi čo sa ma netýkajú a mňa nijako neovplyvňujú, preto nerozumiem tej potrebe vyjadrovať ho takým štýlom, že sa môže dotknúť nejakého okruhu ľudí..

mrkvicka060
2. mar 2021

@jana_eyre_2 ano a preto si na MK a do diskusii prispievas svojimi nazormi, ktore sa dokonca niekedy aj dotykaju istej skupiny ludi 🤦‍♀️

malva123
Autor odpoveď zmazal
6mia6
2. mar 2021

@mrkvicka060 vidím že ty máš veľký prehľad o práci na stavbách. 🤣🤣🤣😂😂😂 A o živote chlapa v tejto profesii 🤔

nellye9
2. mar 2021

@mrkvicka060 áno, sme na MK. Ja som si prečítala napríklad názov diskusie. Ste žena v domácnosti? V texte som zbadala otázku ako fungujete, financie, koníčky atď... Ale nikde som nevidela výzvu, vyjadrite všetci svoj názor na ženy v domácnosti. Ale možno nečítam s pochopením, lebo som doma už dlho.

jana_eyre_2
2. mar 2021

@mrkvicka060 vždy sa snažím vyvarovať urazajucim komentárom, pokiaľ niekto neuráža mňa..

mrkvicka060
2. mar 2021

@nellye9 no tak sa ospravedlnujem, ze som mojim dementnym nazorom stupila na otlak tolkym schopnym, vzdelanym a pracovitym zenam v domacnosti 🤦‍♀️ Dufam, ze ty vzdy presne odpovedas len na otazku. Ale ano, nepytala sa na nazor. Takze BERIEM SPAT, ZE SOM HO SEM NAPISALA 🤦‍♀️ Verim, ze uz ste spokojnejsie.

marion09
2. mar 2021

@beata_k a čo z odpracovaných rokov?moja známa mala 40r oficialne odpracované a má 350e dôchodok.a zas jeden v dedine dokopy 3r a ma 450e

scila
2. mar 2021

@mrkvicka060 kedže si opakovane "vypichla" moje príspevky (stavbár, robota do 21:30 a pod.) musím ti vyjasniť pár vecí.
V prvom rade som sa pôvodne vôbec nechcela zapojiť do tejto diskusie, pretože aj keď som mala byť ženou v domácnosti, nakoniec som sa ňou nestala. Ale niektoré príspevky tu boli tak "od veci", že som nakoniec neodolala a reagovala som. Proste majkeel ma fakt dojal.
Lenže to, čo tu ty stále zdôrazňuješ, že môj muž robí od rána do 21:30, v žiadnom mojom príspevku nebolo. Napísala som, že "príde 21:30". Nikde tam nebolo od rána do 21:30!!! Chlap pracujúci manuálne je unavený aj po 5. či 8. hodinách, aj keď áno, niekedy ťahá aj od rána do večera dlhšiu dobu, ale o to tam nešlo. Ja som reagovala na príspevok od matky, ktorá sa tvárila, akoby všetci muži robili do 15:30 (a aj neskôr napísala, že ona s mužom tak robí a aj všetci jej známi tak robia). Takže som reagovala na ten jej idilický opis, toho (neni to citácia, skrátila som to): "v domácnosti sú dvaja partneri, jeden môže robiť úlohy, druhý variť, jeden je s deťmi vonku, druhý umyje podlahu". A ešte tam dala vetu v zmysle, že je asi blbá, že očakáva delenie úloh. Či je blbá neviem, ale mimo real je určite. Takže som jej len ozrejmila, že sú povolania, v ktorých ľudia nekončia každý deň 15:30. A paradoxne, môj muž robil 3 týždne od poobedia do neskorého večera, lebo robil pre IT-čkara, ktorý chcel byť doma a na všetko dohliadať, voľno z roboty nedostal, tak muž u neho robil až vtedy, keď sa pán vrátil domov. A pán dohliadal tak, že hral PC hry, ale to je mimo témy 🙂 ).
Ty si na základe ničoho spravila zo mňa lemru, ktorá sa vála doma a jej muž drie od rána do noci. Ale nič také som tu reálne nenapísala. Aj keď sme sa na jeseň s mužom dohodli, že od 1.3. 2021, keď pôjde naše najmladšie dieťa do škôlky, ostanem doma, nakoniec sa okolnosti zmenili, naskytla sa nám príležitosť kúpiť dom, na ktorý budeme potrebovať dosť peňazí a ja som mala včera nastúpiť na čiastočný úväzok. Ale školy a škôlky sú u nás zavreté, takže nič. Ale lenivá žena, na ktorú muž drie od nevidím do nevidím neexistuje - to len ty si ju našla niekde medzi riadkami 😉

mrkvicka060
3. mar 2021

@scila viac prispevkov tu bolo v zneni, ze muz robi od nevidim do nevidim a nemal by sa kto postarat o deti, tak zena je doma. Nesledujem kto co pise, ale niektore prispevky svojim obsahom mi zostanu v pamati. To ako ty vnimas moj prispevok uz nie je moj problem, ale tvoj.

lenkamatus1989
6. mar 2021

@hanaju ahoj ja som zena v domácnosti už 13 rokov keď sme sa z.manzelom vzali bola.som už.tehotna 6tyz a od.vtedy ubehlo tých 13rok..

Starám sa.o domácnosť varím periem zehlim upratujem mám.3.deti 13rocny syn 11rocna dcerka autistka a.najmensi ma.4 a.k tomu mám na starost svokrovcov už.po 60tke...no poviem pravdu všetko sa.da zvládnuť aj stihnut ak v domácnosti niesu provokacie mám super manzela ktorý má ľubi viac dnes ako včera takto mi hovorí každý deň...pracuje peniazky mi dáva do centa a ja poberam este predlzeny rodicak a opatrovatelske tak žiť máme z čoho ešte aj usetrim a svokrovci neprispievajú ničím iba tak ze.mi pomôžu z.detmi a to je pre.mna nenahraditelna pomoc...manzel sa.nikdy neopytal ci máme penoazly ušetrené alebo koľko som minula proste vie ze je postarané a.vsetko a nikto sa.nestazuje sú čistý siti upratane je nasadené tiež.a samozrejmosť 3 krát do týždňa aj nepecene....proste je každý spokojny a.ja tiež.neviem si seba predstaviť niekde chodiť ak tak moje konicky sú práve v domácnosti.no občas ma manžel vyzenie k ženám na kávičku si posediet do susediek alebo mám aj veľa kamošky ktore skor chodia ku mne po 4tej hodine keď.je manžel už doma a sa venuje najmensiemu ten je trochu takú hyperaktivny je proste všade hihi

gina17
11. apr 2021

@beata_k Nemohla si nájsť prácu lebo žiadne pracovné skúsenosti.... Dovolím si oponovať. Prácu si nájde každý kto pracovať chce, aj keď niekde za pásom, tam žiadne skúsenosti nie sú potrebné.

Strana
z12