icon

Štedrá karta Slovenskej sporiteľne

ruzovykvietok
14. nov 2015

Ahojte, potrebujem pomoc
manžel si aktivoval štedrú kartu v sl. sporiteľni, pred necelým mesiacom, teraz išiel na 3 týždne preč a povedal mi, že mám peniaze, ktoré mu tam ostali previesť na normálny účet, ja sa do toho skutočne nevyznám a on mi to nevedel vysvetliť, lebo sám nevie o čo presne ide, máte s tým skúsenosti? Trošku som z toho na nervy, že ho v tej banke už na všetko presvedčia a potom to je na mne.

Strana
z3
fidka79
Odpoveď bola odstránená
martuska13
17. nov 2015

@fidka79 nechapem tu nikoho z vas.ta zena tu nikoho nepadala a ked vas sludne ziadala aby nikto na nu nereagoval stale boli pripomienky debata je o Stedrej karte a nie o zene vydrnik.dobre zurobi ked debaty adminka uzamkne.

liebling98
17. nov 2015

@martuska13 ja som na ňu reagovala preto, lebo na začiatku podala neúplné informácie (ktoré by mohli niekoho veľmi pomýliť a finančne by na to škaredo doplatil). A keď sa jej to snažili ostatní mimoriadne slušne (nikto ju neurážal! - skús si prečítať iné diskusie, kde to vrie) vysvetliť a podať presné informácie (možno nie tak úplne pre ňu, ale pre ostatných, ktorí si diskusiu prečítajú a bude ich zaujímať, ako fungujú kreditné karty), tak bola vzťahovačná, vymýšľala si, že jej diskutér napísal niečo, čo nenapísal a podobne. Zrejme má problém pochopiť písaný text a uznať vlastnú chybu. To, že ju poznáš je síce pekné, ale pre diskusiu irelevantné. Išlo o to, opraviť jej mylnú informáciu. Preto sa reagovalo na ňu. Ja osobne totiž pri diskusiách, kde niekto prezentuje nejaký fakt, o ktorom nie som dobre informovaná, tak v ďalšej diskusii sa zameriavam hlavne na príspevky, ktoré na danú osobu reagovali (označili ju v komentári) a jej názor (prezentovaný ako fakt) vyvratili alebo potvrdili.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
stary_ujco
17. nov 2015

@martuska13 - preco mas konto vytvorene vcera, jedine komentare v tomto fore,
rozvlacas problem svojej znamej a pritom pises uplne ze rovnako ako ona - s preklepmi a cechizmami... (to je konstatovanie, nie vysmech!!! Nech sa znova niekto neurazi).
Zjavne nie som prvy, ktory si to vsimol a uz sa to tu niekde v pozadi v predoslych hodinach asi aj poriadne zomlelo, lebo tvoja znama sa uz rozculuje v blogu (rovnako ako aj ty), ze ona ma len jediny nick.
Navyse ta uz podla vsetkeho rovno aj zablokovali admini (alebo si konto zrusila sama?).
Taktiez nechapem, preco nerespektujes ako jej znama jej vlastne prianie - nerozoberat tu jej osobu. Ale este si tu vytvoris cerstve konto a rozbehnes diskusiu nanovo a este sa rozculujes, ze nikto nedodrziava jej prosbu.

Kauzu som povazoval za uzatvorenu a tesil sa z normalnej diskusie a znova toto.

peter582
10. dec 2015

Jej to je diskusia 🙂 ale k teme. Mam Ucet v slsp a takisto stedru kartu. Osobne som velmi spokojny ale treba si dat pozor na par zasad pri pouzivani tejto karty.
Vysku kreditu na karte mam 300 eur a priebezne utratu vyrovnavam pricom vzdy stihnut do terminu splatnosti (tusim to je 45 dni ale niesom si isty). Zo zasady kartu nepouzivam na vyber z bankomatu pretoze okamzite od toho dna nabiehaju uroky ako by som nevyplatil dlznu sumu v cas. A ked si to zoberem vsetko k tomu v podstate 1% co mi vracaju z platieb pre mna funguje ako zlava z poplatku za vedenie uctu. NIekedy dokonca mi vratia tolko ze mam ako keby vedenie uctu zadarmo. Karty niesu vacsinou dobre alebo zle. V podstate zalezi na cloveku ktory ju pouziva a akym sposobom pouziva.

pianistka
4. mar 2016

@peter582 Aj ja mam Stedru kartu zo SLSP a tiez som bola celkom spokojna s tym, ze mi vracali 1% z platieb, lebo hlavne ked sme prerabali byt, tak tych platieb bolo az az, ale teraz zistujem, ze to znizili na 0,5%. To ako ze preco???? Take odmeny davali aj za platbu beznou pl.kartou, ktora bola k uctu, takze som dost sklamana.

wladka
16. jan 2017

Rada by som obnovila temu.
Vzhladom k tomu, ze mam ucet v SLSP a zriadeny bezny ucet (s Visa electron kartou) predstavuje pre mna problem pri elektronickych platbach (tam je vzdy podmienka VISA alebo MasterCard) - velmi casto cestujem do zahranicia, kupa letenky atd.. Chcela som to riesit doplnenim embosovanej karty cez SLSP- za poplatok!! :( (VISA), a praveze mi uz nezavisle panicky zo SLSP radia prave tu stedru kartu. Uprimne povediac, uz 2 roky sa na nu pozeram ako neveriaci tomas - pretoze sa mi nepozdava ten uverovy ramec.. ja by som najradsej chcela kartu embosovanu bez nicoho, a prevediem si peniazky ako potrebujem, miniem tolko, kolko mam.. mam este jeden ucet zo Zuno, ale to uz na trhu konci, VISA karta ale este funguje, ale casom bude asi aj z trhu stiahnuta.. To Zuno bolo fajn, nulovy ucet - len som si previedla kolko bolo treba a platila nou vsetky transakcie, kde bola podmienka VISA..

Neviem ako to riesit, a ci to vobec riesit cez tus tedru kartu.. :Dň

popripade neviete o nejakom ucte, kde vydaju embosy kartu VISA a nulove vedenie uctu?
dakujem

pianistka
17. jan 2017

@wladka Ja tomu moc nerozumiem, ale tiez mam bezny ucet v SLSP a k nemu kartu s ktorou mozem platit hocico aj cez internet, ono treba o taku kartu iba poziadat, nemusela by si si zriadovat Stedru kartu. Ja ju mam stale, ale momentalne v nej nevidim bohvieaku vyhodu, ked mna na nu lakali (tri roky dozadu), tak najviac zdoraznovali to, ze vracaju 1% ako odmenu za platbu kartou, teraz je to iba pol percenta, cize dokopy nic moc.
Navyse mi z nicoho nic stiahli 12eur!!!!!!!! ako poplatok za obnovenie karty. Karta je platna 6 rokov, zakladala som si ju pred troma rokmi, a akoze tento poplatok ma dojal, navyse pre zenu na rodicovskom je kazde euro dobre, takze sa ma mohli aspon spytat, ci si ju chcem obnovit, keby som vedela, kolko mi strhnu, tak by som ju rovno zrusila.

wladka
17. jan 2017

@pianistka pytala som sa na embosovanu, vraj 8€ mesacne ..ma pobavili.. tych 12€ sa chod spytat, ma ta banka uz hneva... Dlhe roky som tam, ale s porovnanim s inymi toto je cisty komunizmus a la penta!! ..stedru nakoniec nebudem riesit, zriadim u-konto na unicredit bank, vedenie 0€, ziadne poplatky, a karta embosovana mastercard automaticky gratis na 10rokov platia tieto podmienky (ak kazdy mesiac prevedies 400€, takze si tam poslem vyplatu, a vybavene -budem tou kartou platit). Tak asi tak.. :( slsp si necham v zalohe (aj vyplata mi tam chodi), poriesim este to sporenie, nech mam ucet za polovicu.. len zdieraju z koze...

pianistka
17. jan 2017

@wladka No tych 8e som platila ako poplatok za zriadenie tej Stedrej karty, ale potom som uz neplatila nic, akurat teraz tych 12e. AJ by som sa tam sla na to opytat, ale bojim sa co mi zas zacnu ponukat, lebo urcite zas budu na daky "vyhodny" produkt lanarit 🙂
Tak ale fajn ze si si to uz poriesila.

wladka
17. jan 2017

@pianistka tak tych 12€ je jednorazovy poplatok za stedru kartu aktualne..ale povedali mi, ze ak zaplatim nieco v hodnote 100€ -mozes to rozdelit aj na 3x v tom mesiaci (20+20+60), tak sa tych 12€ vrati... Chod sa opytat ci to plati aj u teba.. kazdopadne ak ano, vyuzi tu moznost..urobis 3-4 nakupy potravin a vybavene na 3roky zadara... ;)

aktiz
7. jún 2017

A ako sa potom vracajú požičané peniaze na tú štedrú kartu ? Toto mi nie je vôbec jasné a nikde som to ani nenašla.

ariana18
7. jún 2017

ta karta má mega vysoký úrok - ak ju celú vyčerpáte úroky nehorázne, ak ju máte do rezervy využívate bezúročné obdobie tak OK - potom ale nechápem načo vlastne je keďže 1% odmeny je maličké - konkurenčné produkty sú s 3% odmenou dokonca aj s 5% odmenou , nejako dobrý produkt mi to nepríde...

hanata
7. jún 2017

@aktiz Pride ti vypis a tam je suma a cislo uctu, na ktoru dlznu sumu uhradis.

ariana18
7. jún 2017

@aktiz
peniaze platíš raz mesačne formou splátky - čím vyšší úverový rámec na karte tým vyššia splátka je povinná - samozrejme môžeš dorovnať aj celú sumu tzv . bezúročné obdobie - ešte raz ale upozorňujem ak máte kartu vyčerpanú sledujte si koľko € vám zo splátky ide na úrok a koľko na istinu..

aktiz
8. jún 2017

Ďakujem. A chcem sa ešte spýtať, keď vyberiem sumu, napr. 500 € a splatím ju do tých 50 dní, tak je tam nejaký úrok, alebo požičiam si 500 vrátim 500 a úrok nabieha až po tých 50-tich dňoch ? Máme kartu už cez 2 roky, ale ešte sme ju nevyužili.

hanata
8. jún 2017

@aktiz Neviem, ako je to pri stedrej karte, ja mam inu kreditku, ale za vyber z bankomatu by som platila 30 eur. Pozor na to. Ja tomu rozumiem tak, ze ked 500 minies a 500 splatis do tych 50 dni, je to bezurocne.

ariana18
8. jún 2017

@aktiz poplatok by nemal byť čo sa týka úroku - jedine poplatky za výpis alebo vedenia kartového účtu - to vidiíš vo výpise , a ešte jedna vec - pozor bezúročné obdobie NIEJE 50 dní ako takých - príklad - dnes 8.6.2017 si vyčerpáš 500 € a vrátiš ich do 50 dní ale tých 50 dní sa ráta od 1. dňa v mesiaci - príklad čerpáš 1.6 peniaze a splátku za mesiac jún máš 20.7 = t.j celých 50 dní bezúročné obdobie, ale keď čerpáš napr. 25.6 - splátka je 20.7 - celé to musíš uhradiť do 25 dní 🙂 takže aj nato treba dať pozor

pianistka
9. jún 2017

@ariana18 Ja ju vyuzivam skoro denne, tiez uz tri roky a viac, vzdy to co s nou zaplatim, v co najkratsom termine vratim, cize neplatim ziadne uroky, no vracaju ako odmenu za platbu kartou UZ LEN pol percenta. Jedno percento to bolo pred troma rokmi. A este navyse, po tych troch rokoch mi za obnovenie karty stiahli poplatok 12e. Bez akehokolvek upozornenia. Podla mna je to svinstvo, keby som to vedela, tak ju radsej zrusim!

ariana18
9. jún 2017

@pianistka my zase čo máme kreditku tak tiež to vraciame do 15 dňa v mesiac a využívame len bonusový systém - 3% každá transakcia, 5% nad 100 € ,,,je to však limitované že bonusy max. 200 € ročné 🙂 úroky neplatíme žiadne len 1,30 poplatok za kartový účet..

marusia12
9. jún 2017

@ariana18 to je pre niektoré tak výhodné, ako hypotéka za 2% 😀 Inak, skvele si to vysvetlila a snáď to tu pochopia.

katka444
25. mar 2018

Prosím, ako si môžem zvýšiť limit na karte? Mimo banku. Ešte dnes, je nedeľa.

aktiz
25. mar 2018

@katka444 myslím, že sa to nedá. Ak vám banka schválila napr. limit 600 €, sama si ho nezvýšite

Strana
z3