Strata daňového priznania
Ahojte, poraďte prosím. Podala som žiadosť o potvrdenie príjmov. A záhada je, že daňový úrad stratíl moje daňové priznanie. Našťastie mám potvrdenie, že som ho podala. Takže platiť pokutu nebudem. Ak by som stratila ja musím platiť. Ak oni tak žiadny problém z toho nemajú ? Štve má ten prístup a nechcela by som to len tak nechať.
Ak sa niektorá v tom vyznáte alebo niečo podobne ste zažili, poraďte. Ďakujem krásne ❤️
Ja som keď som dávala daňové priznanie, dali mi poukážku na nedoplatok, ktorou som to uhradila, o 2 týždne mi volali že som uhradila na iný účet- maju ich viac, že aby som poslala žiadosť na preúčtovanie, ja na to že ony mi dali tu poukážku s účtom, nech si preúčtujú- bola to ich chyba, no pani na mňa vyletela , že keď im tu žiadosť nepošlem, dajú mi pokutu, takže takto sa správajú, chybu si nepriznajú, raz sa mi tiež vyhrážali pokutou, že som neuhradila nedoplatok, po piatych telefonátoch som išla osobne a bola to menovkyňa s inou adresou a rodným číslom, a každým rokom čosi, do tejto kolonky musíte dopísať a potom to musím ísť vymazať, lebo to tam nemá byť,takže takéto pracovníčky sú tam
Ja sa radšej dopredu pripravujem na to. Keďže často striedam zamestnania + chodím na rôzne brigády tak odovzdávam účtovníčke u aktuálneho zamestnávateľa aj 10 papierov. Tak všetky oskenujem a dám na USB kľúč a vyrobím fotokópie čo uschovám až do doby kým nemám potvrdené že daňové zúčtovanie za aktuálny rok prebehlo... Inák je to prúser. Už len pozháňať od 15 firiem je dosť náročné nie to ešte stratiť...
@prispievatel to Vám verím. Asi je fakt dobrý nápad, si spraviť kópie.
A jaký fanatizmus som raz skúsil? Že som išiel na daňový úrad a opýtal som sa ich že či sa nedá to že nespravím DP a nech si štát nechá všetky peniaze čo by mi vracal len nech mám pokoj od tej papierovačky. A néé nedá sa. Ja by som im kľudne prenechal aj 50€ len nech nemusím riešiť tie papierovačky.

Robím na daňovom úrade ... áno, je možné, že sa v tých tisíckach daňových priznaní akurát to jedno niekam "stratí" ... všetko je riešiteľné ... bez agresie s uvedomením si, že všetci sme len ľudia ... máš potvrdenie o podaní daňového priznania, pravda je na Tvojej strane ... čo viac chceš riešiť? Aj horšie veci sa v živote stávajú ...
@kristina27299