Tipy na výhodné hypotéky pre mladých

vannyvanny
5. máj 2025

Ahojte potrebujem nejaké rady alebo niečo už som zúfalá . Chceme si brať hypotéku ale priateľ je živnostník a vychádza to lepšie keď si ju zoberiem sama ako s ním ale s tým že mi dajú max 105 000 €
Jak si v dnešnej dobe ma mladý človek dovoliť kúpiť dom alebo byt šak to je otrasne , ktorá banka ma reálne najlepšie úroky a výhody ? Máte skúsenosť s novomanzelskou hypo ?
Ja už som zúfalá už niekoľko rokov bývame v podnájme za 500€ už nás to nebaví sú to pre nás vyhodené peniaze do vzduchu ale zároveň nájsť slušne bývanie za tu sumu ktorú mi dajú je nereálne v okolí Piešťan . Možno tak pozemok a garáž

tahomi
5. máj 2025

Pozemok a garaz, preco rovno dom hladate?
Aj zivnostnik vie dostat hypoteku, len to by musel priznavat realny prijem.

viktoriaandrascik
5. máj 2025

začala by som nejakým jednoizbákom, možno dvojizbákom, časom došetríte splatíte časť hypo byt sa predá a možno sa bude dať hypo navýšiť aj na dom, my sme to mali takto

zltalienka
5. máj 2025

Ja ked som bola "mlada" tiez sme zacinali v podnajme a po par rokoch sme si mohli dovolit kupit 1 izbovy byt na hypoteku. Uroky na hypoteke boli vyssie ako teraz. O dome sa mi ani len nesnivalo...ale teraz uz byvame v dome.

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@tahomi nehľadáme doslova dom , aj byt ak bude zaujímavý no a žiaľ áno máte pravdu ale povedz si pravdu keď niekto nemusí nechce dobrovoľne štátu dávať okolo 230€ mesačne minimálne keď tie peniaze idú akurat tak do vačku

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@zltalienka len my sa naozaj nepomestime do 1izb aj keby sme moc chceli :D

hopatko
5. máj 2025

Je potrebne si uvedomit vasu situaciu. Za prve, prijem partnera a jeho oficialne odvody a platby statu, podla toho sa odvija aj vyska uveru, ktoru vam je banka ochotna pozicat. Za druhe, realne ocakavania. Je uplne mimo realitu, chciet mat hned dom, garaz a zahradu. Prikryvam sa len takou perinou, na aku mam....
A hlavne zmenit cele to zmyslanie, ze naco platit statu a potom sa snazit objavit teplu vodu a nariekat, ze vam banka neda dost penazi na vas domcek, lebo sa nepomestite do jednej izby 🤦

oblecenie99
5. máj 2025

My sme hneď na trojizbak nemali ani v čase, keď hypotéky po vás "hádzali" za smiešne úroky..teda mali, ale v horšej lokalite.. vyriešili sme to tak, že sme kúpili dvojku v dobrej lokalite a keď nabrala na hodnote (za cca 6 rokov), tak sme ju predali, a zvyšné peniaze z predaja pouzili na dofinancovanie hypotéky na väčší byt. Neviem ale, či je ešte táto možnosť schodná pri súčasných úrokoch.

No a k tomu, že nechce dávať štátu . Nuž, to nechcem ani ja, tiež by som brala moju super hrubú mzdu na ruku, ale... Potom keď nedáva, tak snáď ma aspoň bokom našetrené v keši, či? Pred rokmi dávali niečo ako hypo pre mladých, my sme tiež tak brali, bolo Tom limitované aj vekom.. neviem, či to ešte funguje.. ale toto nebolo podmienené manželstvom

tahomi
5. máj 2025

@vannyvanny tak mna ako zamestnanca sa nikto nepyta, ze kolko chcem davat, a to mam odvody naozaj velmi vysoke.
Na toto clovek doplati, ako zivnostnik, tak ako aj zamestnanec v urcitych situaciach, hypoteka, PN, materska atd.

viktoriaandrascik
5. máj 2025

A čo chceš teda počuť, na dom a predpokladám ani trojizbák nemáte dostatočné príjmy. a do jednoizbáku sa "nezmestíte" ...

hopatko
5. máj 2025

A k tomu povinne kurzy financnej gramotnosti, mozno aj zakladnej matematiky...drzim palce.

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@hopatko mňa neurazíš toto je zrkadlo tvojej nespokojnosti so sebou keď máš takéto narážky na cudziu osobu takže želám pekný deň

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@oblecenie99 ďakujem za váš komentár aj to je zaujímavé riešenie

mamina7070
5. máj 2025

@vannyvanny hlavne si neber ty sama hypo pre priatela zivnostnika a na lv potom aj on
aby si na to nedoplatila a ono je to tak nechce platit odvody optimalizuje a ma to taketo nevyhody to treba proste akceptovat

hopatko
5. máj 2025

@vannyvanny precitaj si po sebe co tu pises...

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@hopatko čítanie s porozumením v prvom rade ja nikde nepíšem že chcem dom a záhradu 😆 nezaspala som na vavrínoch . Tak viete každý máme iné zmýšľanie . My tie peniaze namiesto štátu ako dávate vy ktoré nikdy neuvidíte radšej odkladáme ale žiaľ zatiaľ to nestačí to je cele ja som chcela len aspoň nejakú skúsenosť od niekoho kto to ma podobne pripadne ako funguje ta manželská hypo

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@hopatko halooo píšem dom alebo byt nepíšem či 4 izbový či starý či na zbúranie žiadne bližšie info a moja poznámka na konci - možno len pozemok a garáž bol ako vtip že na nič iné nám nevyjde pani suchárka🤣🤣

buberova
5. máj 2025

Prečo sa nepomestíte do menšieho bytu?

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@buberova máme veľa zvieratiek ( áno to je náš problém ale deti nemôžme mať takže tak ..)

zalka
5. máj 2025

@vannyvanny hm... Vieš len nešťastie nechodí po horách ale po ľuďoch, a nech nedajboh priateľ ochorie tak ani ID nedostane alebo zomrie, a budete mat deti tak ani na sirotsky nárok nebudú mať.
Neviem ci je práve vhodné šetriť na neplateni odvodov...
Známy szco s mng. tiež szco dostali hypo a už im dom stojí a bývajú.
Riešením, pre tvojho priateľa by bolo zamestnať sa a tam stačí banke zvyčajne 3m príjem... Mnoho szco to rieši prechodným zamestnaním sa.

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@zalka hovorím každý máme názor na toto iný . Ja neverím že sa nejakého dôchodku dožijeme a navyše tie peniaze čo by tam mesačne dával aj tak nikdy neuvidí takto si vie viac ušetriť a nemusí to dávať darmožráčom . Podnikatelia to aj tak nemajú ľahké na sk takže tak .
A áno to s tým zamestnaním je dobrý nápad aj nad tým uvažuje len teraz to je minimálne 6m

eliska13
5. máj 2025

A si predstav, že sú ľudia čo žijú na ubytovni a vy si platíte 500 eur podnájom.Tak ste mali byť dlhšie s rodičmi a viac by ste ušetrili, ísť do zahraničia, mať lepší príjem ešte k tomu brigádu, keď nemáte deti.
Tak to je a k tomu, že on neplatí odvody sa nevyjadrujem to celú prácu robí na čierno?

buberova
5. máj 2025

Odkiaľ si? Nevyjde vám na 2 izbák v menšom meste? Či aj to je málo?

alenka58
5. máj 2025

keď máte veľa zvieratiek tak treba uvažovať nad domom alebo celoročne obývateľnou chatou aj keď v nie lukratívnej lokalite

natalka13
5. máj 2025

Ty sa citas po sebe? majte normalny prijem a bude hypoteka. ty by si pozicala svoje peniaze niekomu kto ti ich nema ako vratit?

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@eliska13 neviete ako fungujú živnostníci ? 😆 preboha veď normálne ma všetko oficiálne platí si zdravotne poistenie ale sociálne nie

hopatko
5. máj 2025

Ti "darmozraci" su aj chore deti a matky na Opatrovatelskom prispevku, mozno tvoji rodicia na Starobnom dochodku, aj suseda na PNke.... Tak toto zmyslanie je ine "zrkadlo", gratulujem.

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@buberova hľadáme Piešťany a okolie

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@alenka58 áno aj tie chatky pozeráme to je super nápad tiež

vannyvanny
autor
5. máj 2025

@hopatko slečna Vám ta materská asi odfukla mozog keď všetko chápete tak ako chcete a vždy v tom negatívnom . Darmožráči - to som myslela na pánov z hora ktorým tie peniažky idú a nabaľujú sa na tom

viktoriaandrascik
5. máj 2025

@vannyvanny ak dobre viem na chatku dávajú hypo iba 50% z ceny