Totálne naštvaná na sociálnu poisťovňu
Dobry vecer vytvorila som tuto diskusiu aby som sa poradila ci ma niekto podobny problem pracovala som 3,5 roka na slovensku na zmluvu potom som isla pracovat do CZ taktiez na zmluvu nechybal mi.medzi tym ani jeden den v CZ som pracovala 1,5 roka po navrate na SK som si na socialnej poistovni podala narok na davky v nezamestnanosti predca mam nato narok 5 rokov som pracovala bez jedneho dna tak isla som dorucila som im kompletne vsetky papiere co chceli podala som si to 6.novembra dnes je marec a oni sa k nicomu nemaju prv mi poslali papier ze to odkladaju o 60 dni a ked som sa sla stazovat tak mi poslali ze nedostali odpoved s ceskek strany tak mi to stopuju na dobu neurcitu akoze co mam robit teraz?? Zajtra tam idem mam toho uz plne zuby ja podstivy clovek 5 rokov pracujem odvadzam vsetko !a oni ma nakoniec takto odbiju? Ked nic neporiesim tak to asi poriesim cez TV JOJ urcite to tak nenecham ... som totalne vytocena ja pracujem nemam narok nanic a nasi romsky spoluobcania co v zivote nehli ani vlaskom maju na VSETKY podpori narok sak samozrejme mozno im to platia aj z mojich penazi ...
@rhondab ved evidentne s CZ stanou nieco riesia kedze prerusili konanie ked o nich nedostali podklady potrebne na spracovanie ziadosti. No ty asi nenarobis nic ako FO oni si tie veci musia poriesit medzi sebou :( toto je nevyhoda ked sa vybavuju davky v ramci Eu ze to vzdy trva a ze clovek nema z coho to nik neriesi bohuzial :(
@rhondab nuz mozno take poucenie do buducna treba si vybavit davky tam kde si odvadzala poistne a az potom poziadat o presun davky na SK.
Inak by som na tvojom mieste skor urgovala cesku soc. poistovnu ze v akom stave je to konanie.
@rhondab drzim palce aby si tu komunikaciu prezila bez infarktov. Tato institucia je podla mna najvacsi legalny vypalnik v nasej zemi. S tym svojim pristupom nas uz tolko krat vytocili ze to ani nepocitam. Nas okradli o tolko penazi na zaplakanie. Naposledy od nas pytali peniaze za rok 1996 ! A to bolo minuly rok. Vzdy ked nam davaju pre nase potreby vystup z nejakej z tych svojich " databaz " chceme aby nam to uradnicka podpisala , ale ani to nepomoze lebo tam mas klauzulku " podla dostupnej databazy". A onin uz mali tych svojich bordeldatabaz xy . Preto uz sme tak pouceni ze v ich pripade si odkladat a archivovat vsetky platby a celu komunikaciu po CELY ZIVOT. Zivnostnici a ti ktori podnikaju to vedia. Velky pozor si treba davat ,kludne pytaju tie iste peniaze niekolko krat. A aj si ich nechaju zaplatit ak uz napr. Po tych 20 rokoch nevies dokazat ze si zaplatila. A ked nieco zaplatis 2x nikdy nam este nic nevratili ani nebola sanca nieco zapocitat!
Viem ze to nie je celkom tvoja tema co som napisala ale aspon som napisala svo nazor. 😠
@loginexistuje zajtra tam idem nech mi daju kontakt kde to do prahy posielali a osobne im tam napisem list alebo tam zavolam ze co to ma znamenat .. ? Z kolko ma clovek cakat .. a jeden znami mi povedal e to nemam nechat tak lebo ze on cakal dlho a nakoniec ho odbili ze presla doba a ze nema narok no ako sodoma .. to suviks a vzdy ked tam pridem vzdy je tam ina pracovnicka a vzdy mi povedia inak ... no JEDNA VELKA KATASTROFA ... este som jej aj povedala ze ja keby som im nevyplatila do 15 dni poslu na mna exekutora ale ze oni mi dlzia MOJE peniaze pol roka to ich netrapi
@rhondab ja som tiez podala na toto ziadost 4 novembra .... ale ja som cakala papiere teda potvrdenie az z anglicka.. na socialke mi vysvetlili ze vsetko zalezi od nich... no a kedze ja sa nebudem koli tomu trepat do ang. tak som musela cakat .. najprv mi prisiel ako tebe papier ze mi to predlzujiu o 60 dni kedze v nag sa k nicomu nemali.. tiez som bola nastvana ale nerobila som nic .. no a akoby zazrakom jedneho dna som koli niecomu sla do socialky a tak mi zena vravi ze uz maju paiere ze je to schvalene.... to bolo tak 2 tyzdne po tom liste ..... nasledne mi zacali hned vyplacat peniaze akurat tento tyzden cakam sek :D takze tebe ostava bud len cakat... to je jedna moznost alebo.... ist si po papiere sama do cz ... takze drzim pace ... nech ti to cim skor zacnu vyplacat ... 🙂
@rhondab dlho :D sak som to podavala 4 novembra a prve peniaze mi dosli az minuli mesiac po 15tom... :D no ale samozrejme mi to vyplatili spetne takze prisla vacsia suma.. :D viem presne jak sa citis.. ale vela s tym podla mna neurobis.. hoviŕim ti i tak to zalezi na tam tych v cz .... tam im tam bud zavolaj alebo choj tam.... na to sa vela neda povedat ... ved ako si pisala, na nas by uz exekuciu davali !! 🙂
Ahoj, moj otec na konci minuleho roka riesil uplne totoznu situaciu, s tym ze mu SVK socialka poslala, ze to odkladaju pretoze nedostali z ceskej strany nejaky formular. (to tam mal uvedene, ale nespomeniem si na konkretny nazov formulara). Otec sa do prahy dovolal, kde mu povedali, ze nemaju v systeme, zeby SVK socialka ziadala od nich tento formular. Kazdopadne mu to poslali a SVK socialka mu potom priznala narok na davku.
majú tam bordel. ja som tam bola minulý týždeň - vybavujem opatrovateľský. Vyplňovala som tlačivo , všetko bolo Ok a o 2 dni mi volajú že mám prisť zas, že je to na starom tlačive .... Však ona mi ho dala za okienkom..... Len kde zas dám to postihnuté dieťa....

@rhondab SP konala podla zakona o spravnom konanie, rozhodnutim bola doba predlzena na 60dni a kedze do zakonenj lehoty nedostali odpoved z CZ bez ktorej nemaju na zaklade coho podporu vyplacat tak je konanie zo zakona prerusene. Ved bez dokladu z Ceska nemozu konat, nemaju potrebne doklady.