icon

Uhradí Prima banka poplatok za predčasné splatenie hypotéky?

6. okt 2025

Ahojte, je pravda, že Prima banka uhradí za nás poplatok za predčasné splatenie hypotéky v terajšej banke, pokiaľ tú hypotéku budeme prefinancovávať u nich?

melanta
6. okt 2025

Veď to verejne propagujú, takže áno. Robili to aj v minulosti niekoľko rokov, že hradili klientovi pokutu za predčasné splatenie v inej banke.

autor
6. okt 2025

no ja to nikde na ich stránke nevidím

https://www.primabanka.sk/preneste-si-hypoteku?...

melanta
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som to videla v reklamnej kampani. Ale ak si zavoláš na infolinku, budeš mať 100% informáciu.

anonym_48da2e
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor treba poklikat na stranke... Akoze viac verit nejakemu anonymu na stranke MK ako priamo na stranke banky... (vlavo dole "suvisiace informacie")

autor
6. okt 2025
@anonym_48da2e

@anonym_autor treba poklikat na stranke... Akoze viac verit nejakemu anonymu na stranke MK ako priamo na stranke banky... (vlavo dole "suvisiace informacie")

@anonym_48da2e Ok, už som volala na infolinku, ďakujem

jany1144
Odpoveď bola odstránená
zuzik1407
9. okt 2025

Moja kolegyňa má tam hypotéku a vravela nikdy viac .....Najprv všetko zadarmo a nakoniec tu poplatok za toto,potom za toto,vravela ,že nikdy viac Prima banku.

andaluzia12
9. okt 2025

Za nás uhradili, ale bolo to pred 5 rokmi.. žiadne skryté poplatky sa nevyskytli, jedine platím 4,90€ za vedenie účtu, ale vracajú mi nejaké drobné za platbu kartou/mobilom ….

janozbudy69
9. okt 2025
@andaluzia12

Za nás uhradili, ale bolo to pred 5 rokmi.. žiadne skryté poplatky sa nevyskytli, jedine platím 4,90€ za vedenie účtu, ale vracajú mi nejaké drobné za platbu kartou/mobilom ….

@andaluzia12 pozor, oni to uhradia, ale vám o to navýšia úver, teraz som to riešil.

matelko27
10. okt 2025
@zuzik1407

Moja kolegyňa má tam hypotéku a vravela nikdy viac .....Najprv všetko zadarmo a nakoniec tu poplatok za toto,potom za toto,vravela ,že nikdy viac Prima banku.

@zuzik1407 Povedzte kolegyni nech nezavádza. Je tam jeden poplatok a to je celé. Určite tam nie sú samé poplatky. A na ten jeden poplatok tam máte úplne všetko. Dokonca aj podnikateľský účet a za ten už neplatíte.

janulikt84
11. okt 2025
@janozbudy69

@andaluzia12 pozor, oni to uhradia, ale vám o to navýšia úver, teraz som to riešil.

@janozbudy69 nemusia navýšiť hypotéku...ak máte vlastne zdroje na zaplatenie pokuty tak pokutu si platíte sám a nasledne Vam ju do 5 dni vrátia na účet.

janulikt84
11. okt 2025
@zuzik1407

@zuzik1407 nemajú skryté poplatky...ak beriete nový uver väčšinou platíte 100€ za poskytnutie ak refinancujete tak Vam este aj pokutu preplatia...ako píšu platíte za účet 4,90€

zaba21
12. okt 2025

@anonym_autor
Ja by som len chcela upozorniť na jednu vec, s ktorou treba rátať. Lákajú na dobré úrokové sadzby, čo je fajn. Ale pri ďalšej fixácii vám už dajú zvyčajne nevýhodnú úrokovú sadzbu, nedá sa však s nimi vyjednávať a zvyčajne klienti odchádzajú. Tak treba s tým rátať.

mirka2405
Autor odpoveď zmazal