icon

Ukončenie povinného zmluvného poistenia

lulupulu
2. nov 2022

Ahojte, dnes ujovi konci poistka na auto. No chce si urobiť inú poistku v inej spoločnosti. Môže to urobiť tak ze tuto už jednoducho nezaplatí a urobí si novú? Lebo ja som vypísala papier na ukončenie zmluvy k dnešnému dňu a jemu okamžite volala z tej poisťovne ze to musí 6tyzdnov dopredu urobiť nie teraz a ze to musí zaplatiť a po novom roku mu ona urobí inú poistku. Ale podľa mňa to je somarina a ona ho len chce donútiť zostať v tej spoločnosti. Keďže chcel prejsť do inej kde by mal poistku o polovicu lacnejsiu. Nemáte niektorá skúsenosť?

Strana
z3
doriiis
2. nov 2022

@mamula20 ...nie každá poisťovňa naťahuje poistné udalosti.Jedna Maďarska( neviem narychlo meno) a ani Kooperativa nezvykava.A okrem toho...čím dlhšie od poistnej udalosti tým nato menej prihliadaju.A po 5 rokoch bez škody už asi vobec

enigmaenie
2. nov 2022

@sasa1310 ja som sa vyjadrovsla k tomuto vasmu vyroku

mamula20
Odpoveď bola odstránená
doriiis
2. nov 2022

@sasa1310 ...ty si hlavne trepala o tom,že PZP prepláca iba škody na majetku a nie na vlastnom aute.A pleties PZP a havarijnu dokopy.Co je úplne od veci

sasa1310
2. nov 2022

@doriiis Tvoje vlastné povinné zmluvné poistenie neprepláca škody na tvojom vozidle, ale škody tebou spôsobené. Preto je to POVINNÉ poistenie. Max. v prípade čelného skla, ktoré si vieš pripoistiť k PZP. Na vlastné vozidlo slúži havarijné poistenie.

doriiis
2. nov 2022

@mamula20 ...ako vravím,nie každá poisťovňa naťahuje do systému poistné udalosti.Ja som kvôli tomu tiež menila poisťovňu tento rok

miriam11
Odpoveď bola odstránená
enigmaenie
2. nov 2022

@sasa1310 a samozrejme ze nie vsetky PZP preplacaju nahradne vozidla ...... ide o to ze nie super riesenie je nechat si drahu poistku lebo lacne su super . Prave preto poistovna 10 tyzdnov pred uplynutim posiela cenu na dalsie poistne obdobie a vy mate 4 tyzdne na vypoved a nove nacenenie . Lebo mozete rovnako kvalitnu poistku so sluzbami navyse dostat za nizsiu cenu . Poistovna zo zakona ak sa v tej 6 tyzdnovdj lehote neohlasite vypovedou o urcite %kazdorocne zvysuje poistne lebo to ma tak v zmuvnych podmienkach ......... takze nie cena je prioritna ale podmidnky poistovne . Rovnako je velky rozdiel poistovni vo veku klienta cize pokial ma klient vyssi vek dostane poistku za omnoho nizsiu cenu ako mlady clovek ktory ma vodicak kratko tam su ceny radovo vyssie kvoli rizikovosti vodica

doriiis
2. nov 2022

@sasa1310 ...ešte raz a naposledy.K tvojim milovaným drahším PZP si vies pripoistiť vlastnú totálnu škodu do výšky 5000€...

sasa1310
2. nov 2022

@doriiis bavíme sa o PZP kde si nepripoisťuješ veľké nič.

doriiis
2. nov 2022

@sasa1310 ...to je zaujímavé,že ja to tak mám už druhý rok po sebe.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
2. nov 2022

@doriiis však maj. Mne by to nestačilo. ja sa bavím a a ty sa bavíš o PZP za cca 100 eur ročne ako má autorka.

doriiis
2. nov 2022

@sasa1310 ...ale keď ty vieš všetko najlepšie🤷.Spravuj si svoje autá dalej

doriiis
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
2. nov 2022

@doriiis nesplietam tu iné PZP poistky ako ty. A stále dokola. Píšem, že s takou poistkou jej poisťovna nepreplatí ani obyčajné náhradné vozidlo tomu, komu škodu spôsobí. Nič viac. To väčšinou stojí 200 eur. Aby ešte neprerobili, keď náhodou škodu spôsobia

A tupá si ty

doriiis
2. nov 2022

@mamula20 ..áno,poznám.Moje bolo 260 ale bolo tam všetko.

sasa1310
2. nov 2022

@enigmaenie no však toto, že niekdy je lepšie sa poriadne pozrieť na podmienky a nie na cenu. A o tom tu stále píšem dokola. Stačí, že nabúra s 200 eurovým autom do nejakého 300 000 eur auta, poškodený si požičia náhradné vozidlo v rovnakej cenovej kategórii a bude mať čo robiť. Nič viac som tým nechcela poukázať. Preto radšej mám PZP v takých poisťovniach, ktoré s tým problém nemajú. A preto možno aj tých 50 eur mohla oželieť. Možno sa jej 3x vrátia. Dúfajme, že nie

lulupulu
autor
2. nov 2022

@miriam11 ako pardon ale z akého dôvodu ma urazas? Muž si bol po auto len pred týždňom, dnes mu ho bol vyplatiť tak prišla aj reč na poistku, nemali sme odkiaľ vedieť ze práve dnes končí. Vyprosujem si aby si mi hovorila ze som tupá ako bagandža.

siska53
2. nov 2022

@lulupulu je 6 tyzdnova vypovedna lehota. A vy ste ju zmeskali. Ak nezaplatite, casom sice zanikne pre nezaplatenie, ale alikvotu budete musiet zaplatit tak ci tak.

lulupulu
autor
2. nov 2022

@siska53 áno už mi to tu viaceré napísali, niektoré sa tu ešte hádajú, ďakujem každej za vyjadrenie. Toto je fakt len na popcorn a o večer mam postarané keby nemám malé deti 😀

enigmaenie
2. nov 2022

@lulupulu
https://www.povinne-zmluvne-poistenie.sk/vyrade...
Este je jedna moznost zrusenia PZP a to docasnym vyradenim na urcitu dobu vtedy sa da zrusit PZP len to by pocas toho vyradenia muz to auto nemohol pouzivat 🙂

maranco
3. nov 2022

@lulupulu Normálne zaplaťte ročnú poistku za uja, papierového vlastníka auta.
Prepíšte auto na seba cez internet, stojí to 16,50€, ušetríte poplatok 16,50€

1 krok eSlužba:
Suhlas kupujuceho s prevodom držby motoroveho vozidla na jeho osobu
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

2 krok eSlužba:
Ziadost o prevod držby na inu osobu (tzv. odhlasenie)

3 krok eSlužba:
Ziadost o zapis noveho drzitela (tzv. prihlasenie).

Pri prepise si už zriadite svoju poistku, tú prikladáte k žiadosti o prihlásenie.

Ujo potom požiada o Vrátenie peňazí za PZP po prepise auta. Pretože poistné sa vždy platí na celý rok a jeho alikvótnu časť za mesiace, ktoré už poistenie nevyužije, je poisťovňa povinná vrátiť.
Poisťovni predloží kópiu technického preukazu, ktorý je už vystavený na nového majiteľa.

https://www.peniaze.sk/ekonomika/7312-vratenie-...

lulupulu
autor
3. nov 2022

@maranco ďakujem, to som nevedela ze sa to dá aj takto ❤️ manžel má e občiansky ale neviem ci ma aj ujo, asi to bude potrebné ze

maranco
3. nov 2022

@lulupulu ak ujo nemá e-občiansky a nechce ho riešiť, tak odhlásenie urobí osobne a bezplatne
Najprv urobíte prvý krok
Potom ujo osobne odhlási
Potom urobíte tretí krok
Poštový kurér vám donesie nový technický a zobrie si starý

Strana
z3