Union - neschválený príspevok na zuby
Ahojte, ako postupovat prosim ked mi neschvalili prispevok, z dovodu, ze nemam absolvovanu PP. Pritom to nieje pravda, kedze som bola 11.8.2022 ..aj som doktorke 30.8.2022 pisala mail . Ta mi odpisala, ze pp vykazana bola, len nabieha az dalsi mesiac.. tak som caka a dnes mi prisiel takyto mail, mam z toho hlavu smutku , lebo som pravdepodobne prisla o 150€.. da sa to nejako riesit? u zubara som bola 16.8.2020.. dakujem
@patulieenka napr vo VŠZP musíš mat všetky tri prehliadky nie len napríklad od stomatologičky
@nelca84 ano mam vsetky
Ak si bola na PP v auguste, do poistovne to ide az v septembri. Asi si podala ziadost tak skoro, ze to este poistovna nemala evidovane. Skus podat este raz.
@petrastrbanikova ved vravim, ze skm
Bola 11.8 na pp.. ja pravidelne chodim na kazdu pp
@patulieenka vsak napis na podporu a opytaj sa, mozno to este neeviduju
Obavám sa že je to bez šance. Presne toto sa mi stalo. Pritom preventívnu som mala, poisťovňa ju nemala vykazanu. Ani v aplikácii mi ju neukazovalo. Volala som obvodnému dr a ako jedine riešenie mi ponúkol nech prídem znova na pp. Tomu sú už dva mesiace a ani ta nova preventivka nie je vykazana v poisťovni. Ešte mi napadlo pýtať od dr doklad o vykonaní pp a otrepat im ho v tej poisťovni o hlavu. V októbri ma čaká další zákrok u zubára čo bude stať okolo 80 eur a nerada by som o príspevok opäť prišla.
@frantisska mna ide slak trafit, strazim si vzdy tieto pp lebo viem, ze to je dolezite.. nevynecham ani jednu.. u zubara som platila naposledy 220€ takze som bola rada aspon za tych 150€ a teraz mi prislo toto do mailu..skusim este to s tym papierom.. extremny bordel v tom maju a ak mi toto neprejde odchadzam do dovery.. strasne som rozculena
@nelca84 napisala aj som volala uvidime co povedia
@frantisska tomu celkom nerozumiem, ak nema tvoj obvodny vykazanu PP v poistovni, tym padom mu ju ani nezaplatili. To ju akoze cvakol z vlastneho vrecka a je s tym v pohode?
@patulieenka presne aj ja som naštvaná. Človek si splní všetko čo ma… nie kvôli tým peniazom, kvôli svojmu zdraviu a čo z toho keď im to tam nefunguje. Len žiadať treba do 30 od zákroku u zubára. Ja som už bola po termíne tak mi z poisťovne poslali žiadosť o výnimku, no ale aj tak mi to neuznali lebo u zubára som bola v júni 2022 a na tu druhu preventívnu som sa dostala až v júli. Pričom v júli 2021 som pp mala, veď u všeobecného stačí raz zadáva roky, ale oni ju tam nemajú. Ani prvú ani druhu 🙈 babraci
A nie je to tak, ze treba mať preventívnu urobenu v minulom roku? Aby sa tento rok mohol čerpať benefit?
@nelca84 no veru tomu ani ja nerozumiem, keď moju prvú pp nemali vykazanu tak som to až tak do detailov neriešila, ale keď ani druhu, to už mi nejde do hlavy. Akurát v tieto dni to riešim, tak uvidíme
@suzitok viem tak že pp treba mat minimálne deň predtým spravenu
@frantisska ja si myslim, ze bordel v tom ma poistovna. Kedze, mne doktorka pisala toto.. nevidim dovod preco by si nechavla prepadnut peniaze..
@frantisska ano, uz som nasla v podmienkach...
Pri preventívke ti doktorka má vystaviť papier/potvrdenie že ju vykonala.
Známa si tak ten papier stále odfotí/pripojí k žiadosti o preplatenie.
@patulieenka vsak pockaj co ti odpisu, ked si ich uz kontaktovala, mohla sa stat nejaka chyba, nie je to vylucene. Mne sa to este nestalo, a to si uplatnujeme zubny benefit cela rodina, este aj na dentalnu chodime.
Netrebalo chodit na ziadnu 2. PP stacilo uplatnit reklamaciu,prilozit potvrdenie o vykonanej PP a koniec problemu.
Mne sa napriklad stalo, ze som u dcery nedodrzala 5 ci 6 mesacny odstup medzi minulorockou a tohtorocnou preventivkou u zubara (nevedela som, ze to tak ma byt a hlavne to, ze si to mam striehnut ja), tak mi ju zubarka nenahodila do poistovne.
predstavme si to v praxi zamestnanec poistovne Union dostal k posudeniu tvoju ziadost o preplatenie zubneho benefitu - skontroloval prehliadku A, skontroloval prehliadku B a ta nebola vykazana = pre neho nebola vykonana, lebo ju skratka nenasiel a tak benefit a ziadost on zamietol
takze treba kontaktovat Union + si vyziadat od obvodneho lekara potvrdenie o vykonani PP v termine xy a reklamovat to 🤷♀️
Ved v tom maily je vidiet, ze si bola na PP v auguste a v auguste si uz ziadala. To poistovna este nemala evidovane. Mala si ziadat az druhy tyzden v seprembri. To by uz o pp poistovna mala zaznam.
@patulieenka haha vieš čo ti poviem?? Že ja idem z dôvery zas kôli tomu do Unionu... 🙂 Tiež mi raz nepreplatili nič a mala som všetky prehliadky... A ak chces prestúpiť,hold smola mohla si len do konca septembra,čiže zas o rok... Je to nahovno celé toto,neviem podľa čoho to oni posudzujú...
@patulieenka ved ked teda chodite pravidelne na orehluadky tak by vam mala platit este ta predchadzajuca. Ci? A ak nie, tak do 90 dni sa vraj da fokladovat dodatocne preventivka.
Lenže žiadať treba do 30 dni od zákroku. Ja teraz tiež nechápem prečo mi sestrička nevystavilq rovno potvrdenie o prehliadke ale zavolala ma na novú, po roku. Teraz to už skúsim riešiť cez to potvrdenie a snáď to uznajú.
@petamich ale urcite ved ja zamestnanca neobvinujem, predsa len pracuje s tym co ma k dispozicii, ale niekde chyba nastat musela..teda myslis, ze by sa dala podat reklamacia ja dolozim potvrdenie o pp z 11.8 a mohlo by to este prejst?
Neviem ako je to v inych poisťovniach, ale napr vo vszp aj pise, ze v aplikacii su veci, teda mozu byt aj s 2 mesacnym oneskorenim.
Ak si lekár zaboduje vykon 15.8,do poisťovne sa to vykazuje az po skonceni mesiaca.
Myslim, ze ludia su dost netrpezlivi, a peniaze by chceli mat pomaly druhy den na ucte 🤦♀️vykazovanie do poistovne je proces, je naivne mysliet si, ze ked si absolvovala preventivku 11.8, ze to je uz vykazane 30.8 a este aj bombardovat lekarku, ze to nevykazala, niekedy treba citat s porozumenim, co tie poistivne aj pisu, otvor si apku, a pozri si z akeho datumu mas posledne vysetrenia
@stanulienkat Vsak doteraz este nemam v online pobocke , ze som bola na pp .. a robila som tak, ako mi pani z unionu radila.. kedze doteraz, som so zubmi problem nemala, nikdy som si neuplatnovala bonus, preto som to riesila ak telefonicky.. a aj tak nastala chyba

@patulieenka ma PP u zubarky aj u obvodnej?