Úrazové verzus životné poistenie
ahojte, chcela by som sa opytat na Vas nazor ake poistenie si uzatvorit, mala som predtym poistku zivotnu, neskor len urazovu, bolo to vsak davno, zmluvy boli zle stavane...tak som ich zrusila...Trosku ozrejmim situaciu...SOm vydatá, mam 14 rocneho syna...Hlavnou živitelkou som ja a kebyze sa nieco stane manzel to neutiahne... Rozmyslam nad urazovkou, ale aj zivotne poistky sa mi nezdaju zle.Predstavu mam taku, že by tam mali byt zahrnute trvale nasledky, smrt ( aj dopravnou nehodou), nesebestacnost, kriticke choroby...Ake poistenie mate vy? a kolko to asi mesacne vyjde? Dakujem, hadam sa trosku zorientujem, lebo ked som behala po poistovniach tak tetky mi nevedeli odpovedat ani na otazky 😒
@tslobik To že nechceš poistku so sporením je dobrý začiatok ☺️ Dnes už viacmenej všetky poisťovne ponúkajú rizikové poistenie bez sporenia. Jedna z možností ako viaceré z nich porovnať je na stránke financnahitparada.sk. Okrem ceny je dôležitá aj rozsah krytia a výluky, tie je možné tam tiež porovnať. Tie pripoistenia ktoré spomínaš patria medzi kľúčové, snáď len namiesto smrti úrazom je dôležitejšia smrť z akejkoľvek príčiny. Totiž smrť úrazom je podstatne menej pravdepodobná a tým pádom aj oveľa lacnejšia, ale pri poistení by malo byť prvoradé čo najlepšie pokrytie vážnych rizík.
Ak by si potrebovala viac info, alebo máš otázky, kľudne pošli IP.

Treba povedať len to že žiadna poistka nie je perfektna ale výhodná a je to všetko o potrebach a požiadavkach .Každa poisťovňa ma niečo lepšie a niečo horšie