Úver a hypotéka so záznamom v registri

1. aug 2021

Dobrý deň, je tu niekto kto mal záznam v registri a žiadali ste hypotéku a dostali ste?
Môj partner ma záznam z roku 2018 akoze vtedy to vyplatil. A do roku 2023 to tam bude vraj svietiť, no potrebovali by sme konečne kúpiť niečo a mne samej nedajú tak veľa, preto ešte nie sme ani manželia, lebo ked sa vezmeme nedaju vôbec nam asi... Ale vraj sú banky co, ked vidia, ze to bolo v nebankovke a dokonca splátky cez calestem ci ako sa to vola, ze to nebolo 30 000 ale smiešne 80 eur, na ktoré sa zabudlo a po polroku cca mu prišiel exekútor klopať na dvere a chceli 800 eur... Alebo viete mi dat číslo na dajakeho super poradcu finančného? Východ SR
Ďakujem

kitycat
1. aug 2021

To tak je, ked sa zabudne na smiesnych 80 eur tak co potom nesmiesnych 350-400 za splatku?
Mate aj nieco nasetrene? Lebo banka vam 100% aj tak neda...skor 70%, ale preverovat budu

autor
1. aug 2021

@kitycat ved to viem, ze nedajú 100 % samozrejme... To som tak napisala, ze bol este mladý, hlúpy a myslel, ze uz to ma splatene... Proste kvôli 80 euram, kde mu žiaden sek ani upomienka neprišla domu v roku 2016... Tak v roku 2017 prišiel exekútor a vracal 800e a dal si to na splátky exekútorovi tak preto pise v registri, ze v 2018 vyplatený zosplatneny úver.
Ja som vtedy este s nim nežila, nebola som, nevedela som o tom

17alexis
1. aug 2021

Zaznam je asi 5 rokov, ale nie som si ista.

matka1961
1. aug 2021

Neviem akoto je my sme tak boli kvôli smiesnej sume a nedali nám nikde úver, čakali sme kým to vymazali ( 5 rokov)Našli sme si finančného dali sme si poslať výpis už to tam nebolo a aj tak máme stále problém a nevieme či hypo prejde lebo finančný povedal, že napriek vymazu to banky stále vidia..

autor
1. aug 2021

@matka1961 joj to je hrozne toto, akoze ja nemám nijaky záznam ale on joj, pre splátku a to ešte menej ako 80 e bolo... A úplne zabudol, ved jeho sestra právnicka a aj na súd to dali lebo spoločnosť cetelem. Ziandu upomienku neposlali, ani sek, ani nevolali mu... Len rovno exekútor prišiel a chcel 800 eur

draik
1. aug 2021

Exekútor len tak zrazu nepochybne neprišiel. To sú len také skratky a výhovorky.

matka1961
1. aug 2021

Ani ja nemám záznam len priateľ mal.. a som zvedavá či nám ten úver už konečne dajú lebo 5 rokov čakať a nebolo by to možné ani po vymaze, tak neviem čo majú ľudia potom robiť . Stať sa toto môže každému a ozaj kvôli jednej chybe nikdy neprísť k bývaniu..

matka1961
1. aug 2021

@matka1961 ale zosplatneny úver tak to určite tých 5 rokov tam bude ako aj u nas

mardzetka
1. aug 2021

Napíšte mi ss

mogaa
1. aug 2021

myslím že v úverovom registry sú len splátky z bánk

ivkazba
1. aug 2021

Nie nie, exekútor neprišiel len tak, prišiel pretože priateľ mesiace neplatil. Mesiace. Ak nebol zodpovedný mesiace nevyplatiť 80 eur, je logické, že pre banku t.č. nie je seriózny partner.

ivkazba
1. aug 2021

@mogaa v úverovom áno, ale v neúverom sú nebankovky, energie, atď...

petulda333
1. aug 2021

@draik no neviem. Muzovi prisiel. Este sme spolu len chodili a prislo mu od exekutora. V zdravotke stratili potvrdenia o praci v zahranici a potom od neho ziadali zaplatit zdravotne, lenze za 5r mu nic neprislo, az potom od exekutora. Postu mu vtedy preberala mama, takze o vsetkom co prislo vedel. Potom sa aj sudil, ale to je uz ine...

ivkazba
1. aug 2021

@petulda333 zdravotka je niečo iné. Zdravotka klienta vyzve a ak nereaguje, rieši rovno exekúciu. Ale tiež ju rieši až keď človek neplatí, je na zodpovednosti človeka aby si kontroloval čo a či platí. Tu sa bavíme o úvere. Tam najprv niekoľko mesiacov vymáha čiastku daná inštitúcia a až po niekoľkých mesiacoch to dáva na súd a ten to prideľuje na exekúciu. Kým príde exekúcia, príde niekoľko upomienok ako aj výzva na uhradenie pred poslaním pohľadávky na exekúciu. Takže tam neexistuje že exekúcia príde len tak zrazu ako prekvapenie.

petulda333
1. aug 2021

@ivkazba ja som reagovala nato, ze sa exekutor neozve len tak. Bez upozornenia a pod. Muz vsetky papiere dodal, v zdravotke stratili a nemali zaznam o nom, tak im tam svietil ako neplatic. No zo zdravotky neprislo nic o tom, az od exekutora, ze dlzi nejaku sumu.

draik
1. aug 2021

@petulda333
Najskôr predsa dostal výkaz nedoplatkov a keď ho nezaplatil, tak nastúpil exekútor. Ten môže konať len na základe tzv. exekučného titulu, ktorým je napríklad aj výkaz nedoplatkov od zdravotnej poisťovne, Čiže nikdy len tak exekútor nenastúpi, prakticky vždy tomu predchádza úkon od veriteľa (existujú aj výnimky, ale tie sú úplne bežné). Ak si však niekto napríklad myslí, že nebude preberať poštu, je to je právo, len potom sa nesmie čudovať, keď bude mať problém.

petulda333
1. aug 2021

@draik nie, jemu nic neprislo zo zdravotky. Nic, absolutne. Az ked sa ozval exekutor siel tam, ze o co ide.

draik
1. aug 2021

@petulda333
Neprebral si zásielku. Bez toho, aby bolo vykázané doručenie výkazu nedoplatkov (resp. fikcia doručenia), tak by exekúcia nebola oprávnená.

petulda333
1. aug 2021

@draik hadat sa nebudem. Neprislo mu zo zdravotky nic

autor
1. aug 2021

@ivkazba bolo to na súde, bolo to cez celastem a predposlednú splátku vynechal... Poslendu zaplatil.... Jemu prišiel Papier o ukončení ale o pár mesiace poslali dopororucene list, ze nastala chyba v počítači a predposledná splátka nebola pripísaná na ich účet on to neprezval nebol doma, tak neposlali uz nic a o 6 mesiace nato uz exekútor... No ako vymahacka firma a to bolo v 2016 no on im nedal naraz tie 800e ale dohodol sa s exekútorom, ze im to bude po splátkach vracať 15 mesiace ci ako to vypočítali, takže splátky boli zosplatnene cez vymahacku firmu, tej nebankovke, ved v tom vypise z registra, je všetko pekne rozpísané... Dátumy splatnosti, poslané peniaze atd atd atd lenže celé to bolo az v 2018 vyplatene a tak spoznal mňa, no

autor
1. aug 2021

@petulda333 presne aj môj tak, spoločnosť cetelem ci ako mu neposlali upomienku... Z oredposlendnej splátky... No a mne sa to stalo podobne, ze som mala životnú poistku na svk, pracovala som v nemeckú a zrusila som si. Poistku, lenže poisťovňa ma neupozornila nato, ze posledný mesiac musim ešte cely zaplatiť... No bola som v nemeckú, mamka mi postu preberala, mala aj splnomocnenie... No to bol jún... Aegon spoločnost, v júni son zrusila poistku, bolo to ku 1.6...oni to aj 1.6 zrušili ... No prišiel Papier o zrušení este v juni, uz okolo 8 júna, bolo to rýchle ... No a v decemrbi prišiel dopis od exekútora a tam bolo, ze dlzim 70 eur, ze ked to ne vyplatím do 7 dní pôjde to súdnou cestou a bla bla bla... Ja som ostala v šoku.... Životná poistka bola 15 eur a tí z aegon mi nic neposlali ani to, ze mam zaplatiť za celý jún ešte... A to bola len životná poistka, nic povinné.... Ved životné poistky mame všetci len dobrovoľne. Svinstvo hejze, ale ja kvôli tomu som v registri nebola, nesvietim tam... Ja som im volala, písala.... Kricala na nich....

ivkazba
2. aug 2021

Je fajn, ak ti priateľ tvrdí, že poslali len 1 upomienku. Žiaľ klame. Pôsobím v tejto oblasti 18 rokov, Cetelem posiela niekoľko upomienok. Ako si neprevzal tu jednu, tak ani tie ostatné. Ľudia bežne hovoria "nič mi neprišlo". Ostatné tu už bolo napísané čo sa týka možnosti vziať si úver.