Úver - jedna zmeškaná splátka

27. okt 2023

Ahojte, mám len takú otázku. Máme s priateľom hypotéku , mesačne platíme 198 €. A stala sa nám taká vec že minulý rok vo februári si priateľ neskontroloval zostatok na účte a chýbalo tam pár eur na to aby mohli strhnúť splátku. Hneď mu prišla aj sms a uhradili sme to ešte v ten deň. Myslíte že nás zapísali kvôli tomu do úverového registra? Lebo momentálne chceme vziať ešte 10 tisíc na dofinancovanie poschodia ktoré stále prerábame. Myslíte že budú mať banky problém nám kvôli tomu požičať alebo to prejde? Ďakujem za rady.

hopsadobrandejsa
28. okt 2023

Nemyslim si....

Ak Vam prisla notifikacia a uhradili ste to este v ten den tak by to problem byt nemal.

Ak by za taketo preslapy mal skoncit kazdy v uverovom registri tak je tam 70% obyvatelstva.

Pamataj, ze pre banku je zasadne aby si platila dalej. Platobna neschopnost je pre banku nevyhodny scenar.

zuzanka.zuzu
28. okt 2023

mne sa tak stalo už pár krát 😀 ja som dokonca ani v ten deň nedala na účet tie peniaze, čiže mne to stiahlo aj poplatok za opakovanú platbu na ďalší deň 😀 tiež som si zabudla čeknúť zostatok... a potom sme žiadali ooooveľa viac než 10 000 a aj ich dostali takže pohoda 😉

mk1111111111
28. okt 2023

Ak ste uhradili este v ten den, je to ok. Je jedno, ci to banka stiahla, alebo sa zadal prikaz rucne. Peniaze prisli v limite.

olimuc
28. okt 2023

Nie … za 1 den sa nestane nic. Mne nestihol prist prevod zo zahranicneho uctu na hypo kvoli rozdielnym sviatkom a uver mi neskor dali. 1 den nikto neriesi. To by uz uver nedostal vobec nikto. Mne stiahli automaticky na 2 krat sami (cakali na ca 3 €)

autor
28. okt 2023

Ďakujem za odpovede 🙂

lula313
28. okt 2023

Aj mne sa to raz stalo, lebo väčšinu prostriedkov držím na sporiacom ucte, ak by som stratila kartu, nech mi nevytuneluju prostriedky a ako primárnu banku používam druhu. Po upomienke som hneď previedla zo sporiaceho uctu prostriedky na bezny a nič sa nestalo.