Úver na auto
Ahojte chcela by som počuť váš názor. Chceli by sme si s priateľom zobrať úver do 20 000. Chceme to na auto. Obaja pracujeme sme po skúšobnej dobe. Môj čistý príjem je od 750 do 850€ cca.. priateľ mal už aj 950€ ale inak okolo 850€ záleží od okolnosti či robíme aj počas víkendu atd.. Je šanca že nám tento úver dajú? Ak áno koľko asi by bola mesačná splátka (čo najmenšia) .. ďakujem vopred za odpovede
@sabina789898 Dobre ti tu radia. Kúpte si radšej nejakú škodovku, je na nej lacnejší servis aj náhradné diely. Audi za 20 tisíc eur? To bude nejaká prémiová, čo keď sa ti pokazí niečo a v servise ti povedia že oprava bude stáť 1500 eur? Budete chodiť na bicykli? A ešte k tej zmluve - nie nedá sa vrátiť ani reklamovať. Aaa majú právnikmi tak napísané zmluvy, že je tam napísané, že si kupuješ de facto totálny nepojazdný šrot a vieš o tom a súhlasíš s tým.
@sabina789898 aaa nikdy!! Precitaj si recenzie na nete. A ked chcete ist do deahsieho odporucam dovoz , tie auta su v uplne inom stave-ako nove. Ja mam 8rocny mercedes s de a vyzera ako novy
@sabina789898 prepáč, ale väčšiu sprostosť, ako zobrať si 20000 eur úver na jazdené auto som už dávno nepočula. Že sa vám páči, je úžasné, vieš, koľko stojí servisná prehliadka? Koľko stoja náhradné diely? Pri vašich príjmoch čisté šialenstvo
@cubo2 najhoršie natom je, že ceny aút šli rapídne hore. Teraz som kukla autobazár. Proste brutálne. Ale za 20000€ majú novú Kiu Ceed alebo Mitsubushi ASX alebo novú Daciu Duster vo výbave prestige alebo pekný Golf. Pozrela som audiny do 20000 a samozrejme mi naskočili len A4. Pochybujem, že budú kupovať A6 a vyššie. A tie A4 už sú 2 ročne a somozrejme 180000 tisíc km a vyššie. Čiže servis budú potrebovať.
@nikolka1986 asi tak ja som s platom spokojná nepracujem vôbec dlho a od začiatku zarábam toľko ako som napísala časom sa mi to bude aj zvyšovať
@sabina789898 ake to ma byt presne auto?
Pre boha,AAA auto su odrbavaci neskutocni,len odtial nie a este za 20 tisic… ja zarabam o viac nez polovicu ako vy a nove som nebrala,to sa ani neoplati…treba si pozriet hlasovanie autobazar roka a vyhrali to tusim auto PDK, kolegovci odtial niektori brali a su spokojni,auta sa daju overit,nestocene km a servisna historia overitelna…to je dolezite,lebo bavha,uz aj servisne knihy sa falsuju,stocene km tiez na to pozor a pozliepane buracky,o tom ani nevravim a ak Vam budu tvrdit,ze auto preslo kontrolou originality,tak iste nie je burane,tak neverit,lebo cez znamosti autickari vedia aj KO vybavit,alebo to moze byt meneny diel…takze ak uz aj z AAA,tak vziat mechanika a nech to poriadne pozrie a plus si pozriet recenzie na AAA a aj nejake reportaze boli…good luck
@sabina789898 Splátku na 8 rokov budete mať skoro 300 eur. PLus si teda prirátaj poistky, servis... Fakt máš pocit, že je to ok pri takých nízkych platoch? Hypotéku nebudete v budúcnosti riešiť? Máte vlastné?
@annamalaga Ano, jazdene auta isli hore. Kolegyna hlada a fakt su vyssie. Za A4 by som 20k urcite nedala 🙄, to su fajt take ceny?
@sabina789898 tvoj plat je podpriemerny
@sabina789898 ja som sa pytala na to ci mate vlastnu nehnutelnost spolu (kedze kratko pracujes a mate taketo platy pochybujem jedine ze by ste ju zdedili).. nie ze ci mate kde byvat = v podnajme alebo u jednych z rodicov
@sabina789898 len tak zo srandy, na nete má každá banka úverovú kalkulačku, prepočítaj si to. Prvé som klikla na Tatrabanku, ak si vezmeš 20k úver a budeš ho splácať 8 rokov (čo je s najväčšou pravdepodobnosťou viac ako životnosť toho auta), tak budeš splácať 265€ mesačne a celkovo zaplatíš viac ako 25 tisíc. Vaše dva platy dokopy sú cca 1700€, tak rátaj so mnou.
1700- 265 úver - 100 PHM (minimum) - poistenie pzp a hav (vyrátaj si podľa typu auta a vydeľ 12) - servis (dajme min 100€ na mesiac čo by ste mali odložiť) - náklady na bývanie - náklady na jedlo - neočakávané výdavky napr. na zubára, novú pračku alebo chladničku… nedajbože jeden z vás zostane dva týždne PN, a samozrejme nech si dá partner rovno spraviť vasektómiu, lebo mať dieťa si pri takýchto výdavkoch nebudete môcť dovoliť. A to nehovorím o tom, že to auto môže byť v šrote o 4 roky a vy budete ďalšie 4 roky platiť úver za nič. A nezabŕdam radšej do možnosti, že ani váš vzťah nemusí tak dlho vydržať…
A tie výšky splátok sa nejak výrazne nemenia, stačí si vypočítať 20000:počet mesiacov, ako dlho chceš splácať. Dostaneš výšku splátky keby ste to mali bez úroku, takže pod to sa nedostaneš nijako a nejaký úrok má každá banka.
A ešte jedna vec - tak ako počítaš so zvýšením platu, tak rovnako počítaj aj s možnosťou, že o prácu prídeš a možno nie hneď nájdeš druhú, ale úver splácať treba aj tak.
@sabina789898 no zmluvy sú písané dosť prespekulovane, kúpiš skoro nepojazdný šrot a ešte s tým súhlasíš a zaplatíš, môžeš ho do 10 dní vrátiť ale peniaze ti nedajú môžeš si vybrať iné auto. 20000 je dosť a audi je drahý špás na diely atď. a ozaj keď si k tomu pripočítaš poistenie, tankovanie, servis a výdavky nájom, net, mobil, jedlo pri vašom plate mi to nevychádza, skus to prehodnotiť neradia ti tu zle. Veľa šťastia prajem
@sabina789898 no.aaaa auto si velmi.dobre rozmysli. Znamy tam robil a ked nam rozpraval tie ich praktiky... no.comment ale nikdy viac
@makova333 tiež takú poznám, riť si vyvážala v najnovšom mercedese, aj decko do školy vozila 200metrov nech každý vidí a vo večierke brala pečivo na sekeru, lebo nemali za čo jesť. Ale to na instagrame nevidno, no 😂
Ale tak komu není zhůry dáno, v apatyce nekoupí 🤷♀️
Čakám, kedy sa tu objaví reakcia, že len závidíme, lebo nemáme audiny na úver 😂
No názorov tu máš dosť. Podľa mňa ste obaja velmi mladí a nič z tých názorov si nevezmeš.
Vaše platy sú nič moc. Ale tak úver by vám asi vyšiel, treba ísť do banky. Smelo do toho, vezmite si krásne 20 tisícové Audi z AAčka 🤦 potom ak bude treba na opravu a pod. Opäť smer banka a ďalší úver 😃 a tak dokola. Hlavne, že bude krásna Audi.
Tiež sme jednu mali, raz sa nám čosi pokazilo a bum oprava cez 2000 eur akože z vašich biednych platov neviem kde by ste na to naskrabali.
@cubo2 tiež takú hviezdu poznám, pre zmenu BMW a požičiavala si odo mňa 4 eurá na lieky od bolesti, keď ju bolel zub, ale tam to je v rodine
Inak isto byvaju v podnajme alebo este u rodicov a namiesto toho, aby riesili hypo, riesia hlupe audi.
Ja si pamatam, ako sme boli v banke nieco vybavovat a mala tam letaciky o rentingu, tak sme sa bavili, ci sa to oplati alebo nie. A ona vravela, ze keby mali v ponuke audinu, hned to vyuzije a 2 roky sa na audi povozi, ze je to jej sen, ale ze asi tazko sa jej raz splni. Zastupkyna riaditela vo velkej pobocke v Spanielsku. Ona si nedovoli kupit audi, ale tu dvaja, co maju taky nizky prijem po nej idu. A raz tu bude vyplakavat, ze nema kde ist s deckami, ze nemaju co do ust, lebo platia vysoku pozicku..
Pridam aj ja jeden, typek sa vozi na Porsche a tyzden pred vyplatou mu poziciava frajerka peniaze lebo uz nema 🤷♀️🤦♀️ nakopat do riti akurat 😁
@cubo2 no len keď si budú brat úver, tak to auto aj tak bude písané len na jedného, predpokladám, že na neho. Keď láska skonci, tak ona môže splácať aj za neho, keď on sa na to vybodne. Ja mám Octaviu a nedám na ňu dopustiť a je mi jedno, že je to lacné, tuctove auto, ešte ma nesklamala nikdy 🤗
@michkat teda a ja som si myslela, že je to ojedinelé
@sabina789898 my máme s aaa už asi 10 auto a nikdy nebol žiadny problém

Dam ti len taky priklad. Pozerala som v 365 davaju urok 3,65% na spotrebak, co je slusne. Auto by si mala mat splatene do 4 rokov. Predpokladam, ze toto co idete kupovat, je uz dvojrocne. Tak ti ostavaju 2 roky zivotnosti auta (potom sa da samozrejme pouzivat, ale s vyssimi nakladmi a uz by ste teoreticky sa mali obzerat po novom). Takze si vezmes uver so splatnostou 2 roky. Pri tejto urokovej miere bude splatka cca 850 eur. A to este neratame pohonne hmoty, poistky, servisy. Trosku prehnane, nie?