Úver na štvorizbový byt
Ahojte. Viem, že je to individualne, ale aj tak skusim. Mame s manzelom po 40 tke, 2 deti školáci, 2 izbovy byt. Mame moznost kupit 4 izbový, potrebujeme k tomu hypoteku 40 000. Cely vecer pocitam. Ak si zoberieme hypo, odratam vydavky, vsetky aj strava, zostane nam v cistom najmenej 150 eur. Ja to chcem risknút, manzel nie. Čo by ste robili?
tak potom predaj ten dom, keď ste tam nešťastné alebo ho prenajmite. Takto máš naň zbytočné výdavky a dom bude chátrať rýchlejšie ako byt. Možno by ste za predaj kúpili aj 4 izbový. To by nevyšlo? A dvojizbák dáš do prenájmu
Ja by som predala dom a byt, a kúpila by som 4 izbový byt. Nie je o čom...
Na začiatku si nepovedala všetky info .. že máte ešte dom...
Dom treba prenajať alebo predať a kúpiť väčší byt ! Vyhadzujete tam 250€ mesačne a tlačíte sa v malom byte. Prečo nechcete bývať v dome je len a len Vaša vec
Je to tak....manžel miluje ten dom a byvanie v ňom. My s dcerou sa snazime uz 3 roky zvyknut. Bohužial je to dedina " na konci " sveta, 20 km od mesta kde mame školu a pracu. Ten dom predat nechcem. Nastali problémy, ktoré sa vyriešia bývaním v meste, čiže odísť do mesta chcem
Urcite do toho chod mi sme to riesili pred 5-timi rokmi a to sme isli z 3. do 4. izb. a nelutujem. Hlavne ked mali distancne vzd. 1 na VS 2, na ZS stastna som, ze kazdy ma svoju izbu a vy mate este dom v zalohe nie je o com rozmyslat a do toho domu by si ani mna nedostala i ked muz, by to bral vsetkymi 10-mi🙂
ja by som do toho sla. Ked budete na tom zrazu nejak velmi zle, tak jednu nehnutelnost stale mozte predat,
@athom no ja neviem aký 4izbák s 5-6 vonkajšími stenami si kde videl, ale štandardne je panelákový byt kocka / kváder, a ten má presne 6 stien, nie menej a nie viac. Z toho dve sú strop a podlaha a povedzme si ako je - nemôžu byť zároveň najnižšie aj najvyššie poschodie. A takisto aj keby v najhoršom prípade boli krajný rohový byt, tak viac ako tri vonkajšie steny nebudú.
Počet radiátorov je úplne bezpredmetný - veď kúriť nemusia všetkými na plno (jedine, že by si chceli z bytu spraviť saunový svet. Bývam v byte, rožný byt, teda tri steny vonkajšie, a kúrim len v obývačke (aj to na 50%), príležitostne v spálni, detská a kuchyňa to vôbec nepotrebujú. Vďaka tomu, že môj byt je v (podľa teba) nevýhodnej pozícii, tak mám výhodnejší koeficient na teplo.
Nie každý túži žiť v dome na dedine pánubohu za chrbtom. Život nie je len o nákladoch, ale aj celkovom komforte. Pre niekoho je komfort dom so záhradou, pre niekoho byt, v ktorom raz za 5 rokov dá vymaľovať a priebežne mení žiarovky.
@athom preco by to bolo zo srandy??? Ved napisala som vsetky vydavky. Nie je ti jedno či to sú vydavky na druhy dom alebo leasing na auto???
No to je blby napad,aj keby mi ostavalo 500e je to malo,lebo mam 2 auta,zubar,zrazu dlhodoba pn alebo nieco sa vykocuri,draha oprava niecoho alebo spotrebic odide a si v kybli. Ani nahodou
Známa ma nieco podobne. Riešia to tak, že chlap býva cez týždeň v dome a žena so synom v byte v meste, lebo je to blízko školy a ona ma kľud na prácu. Cez víkend sú spolu podľa toho kde sa rozhodnú a sú si aspoň vzacnejsi. Vlastne ani týždne netravia celé oddelene, len ako sa im chce. Tiež ide o vzdialenost pribl.20 km. Teraz sú byty extrémne drahé, nemala by som chuť brat hypo, kebyže mam prerobený dom a dvojizbac. Ak vám ma ostať mesačne 150eur, budú z toho len hádky. Je rozdiel uskromniť sa, keď obom o niečo dôležité ide a žiť z ruky do úst, keď jeden bude stále opakovať "ja som to hovoril, toto som nechcel, nikam nemôžme ísť, deťom nič kúpiť, ani na lyžiarsky nemajú, lebo panička chcela veľký byt...." 🙁
@athom riešiť môžem čo len chcem 😉 a ešte raz - byty s pôdorysom 8 uholníka alebo niečo iné sú veľmi neštandardné a ojedinelé. Štandard je 4 uholník a tam viac ako 6 stien nevyčaruješ a teda neexist aby z toho 5-6 tvorilo zároveň vonkajší plášť domu. To by ten byt musel levitovať nad sídliskom.

@sasa1310 a načo im budú peniaze v banke. Iba stratia hodnotu. Cena nehnuteľnosti bude v najbližších dňoch asi stále ešte stúpať. Pokiaľ majú jednu v zálohe, určite by som ju nepredávala. Iba ak by som chcela ísť do domu a ten by stále oveľa viac.