Už neviem ako ďalej
Hmmm možno ma odsúdite možno sa budete smiať alebo možno budete ma chápať …ale nevladzem už .. som mladé dievča pracujem z dobrej rodiny ale jeden chlap mi pokazil všetko moju sny, moju budúcnosť všetko . Boli sme dlho spolu mali sme pred svadbou bývali sme spolu zobrala som pôžičku na prerabku všetko bolo super bola som jeho ručitelka keď si bral auto na úver .. rozišiel sa so mnou a mme ostali len dlhy ktoré platím a nevladzem 45000 mesačne splátky 700 eur a plat 850 nevladzem už takto žiť mám nového priateľa milujúceho ale nemôžem s ním si plánovať sni budúcnosť ani spoločne bývanie preto nič. Ja nevladzdem je toho priveľa aj na mňa už neviem ako ďalej neviem komu sa vyrozprávať neviem ako to ďalej riešiť … verím však že raz všetko bude dobre a budem môcť aj ja žiť kľudne a dobre ..
keby si to auto aspon zobrala na svoje meno.
Nerozumiem prečo nariekaš. Si mladá a bezdetná a zdravá? Potom nemas problém. Choď pracovať tam, kde sa zarába lepšie ako u nás. Priateľ počká.
@patresska nuž spravila si sprostosť , budeš mať ponaučenie. Na tvoj mieste skúsim poriešiť refinancovanie. Dať všetky pôžičky dokopy a nastaviť rozumné splátky ak ako píšeš splácaš pravidelne a na čas by to nemal byť problém a ako druhé by som pokračovala so zvýšením tvojho príjmu. Ak nemáš deti nič odišla by som na nejakú dobu pracovať do zahraničia, našetriť a všetko povyplácala. V skladoch v Rakúsku vieš zarobiť 1200€-1500€ v čistom ak pôjdeš robiť do hotelov upratovačku aj 2000€.
malo by to byt pre teba ponaucenim, ale teda z tohto je jedine vychodisko bankrot si myslim, aj ked neviem ako to je momentalne, vraj sa nejako pomenili podmienky oproti minulym rokom, to si treba zistit 🙂
Teba by vykupilo trochu z tych dlhov keby sa ti podarilo ziskat aspon to auto a nasledne ho predat, a na toho jeho podareneho otca poslat rovno danovu atd kontrolu ...rovnako aj zohnat nejakeho pravnika lebo takto si len doplatila doslova na darebaka ...takze nejak by sa to isto dalo vymahat hoc aj skrz pohrozenia sudom
Áno na nočné ist jedine. Tam sa fakt da zarobiť
@patresska a to si mu platila na ruku? Či prevodom z účtu?
Ked si mladá, zdravá a bez detí, az taký problém to neni, iba to je nezodpovedné preco sa Ti to stalo.
prosím Ťa, si mladá, chceš žiť ďalej a potrebuješ peniaze pre seba! nie pre nejakého chruňa, aby si ty jemu platila nehnuteľnosť a auto, isto choď za právnikom, poradí Ti, nenechaj to tak, nič nie je Tvoje a Ty platíš, takisto s tým autom, prestaň ho platiť, nech mu ho aj vezmú, isto je z toho východisko a nie že plať ďalšie roky, rieš to s právnikom
@sono2 to sa bavíme o práci v sklade kde komunikuje 3 vetami. Známy tam išiel pred pol rokom vedel pár fráz to za prvé. Za druhé , pri veľa prácach je ubytovanie zabezpečené. Za 3. potraviny sú tam plus mínus rovnaká cena ako tu. A ani keď bude upratovať v hoteli nepotrebuje "perfektnú" nemčinu to si dobre mimo. Stačí keď sa dohovorí. Vieš koľko aj môj chlap, elektrikár, má v Rakúsku kolegov čo nemecky pomaly ani neceknú a zarábajú 2900€-3200€ v čistom, ubytovanie zdarma iba stravu si platí tak keď nevieš nerozprávaj. Ďalší z rodiny robí opatrovateľku, nemecký nevie pomaly ani hovno , 1800€ v čistom, Viedeň, ubytovanie a dokonca aj strava zabezpečené. Ja sama som išla kedysi na pár mesiacov do Holandska a vedela som len anglicky a základy nemčiny nič viac, v živote som nerobila vtedy v zahraničí a zobrali ma.
@patresska poziadaj v banke o predĺženie hypo z menšími splátkami aby ti ostalo aj na živobytie. Síce to nesplatis za 5 rokov ale za 10 ale aspoň sa ti bude ľahšie dýchať.
v prvom rade by som zasla niekam za pravnikom a mozno by vedel ako na to, auto by som prestala platit, nech mu ho aj vezmu, alebo nech si ho teda plati sam to takto nejde, ano chyba to bola, no treba sa pokusit z toho nejak vykorculovat
@diusqa761 elektrikár čo neovlada reč zarobí v rakúsku na papiere v čistom 3200 a opatrovateľka 1900 a čo opatruje keď nemá nemčinu?
Na papiere ti treba kurz tu a mala som tiež kamarátku zo sk čo chodila a nemala také peniaze.
Ja aktuálne nemám zamestnanie a hľadám a teda 1900 v čistom v sklade kde ti stačí povedať 3 vety som ešte nenašla.
Nereálne platy tu píšeš.
Môj muž robí 12 tky na veľkom aute a nemať diety Ma na páske 1900 v hrubom.
Práve že sa vyznám. Jasne, že elektrikár dobre zarobí, keď ešte chytí fajn firmu.
Alebo rozprávaš o platoch ako živnostník.
Vieš koľko sa ale platí ročne daň? To ovládam tiež to sú tisíce.
Treba nájsť nejakého hrubokrkeho, ktorý mu to vysvetlí.Za rodičmi si bola?och dievča takto si zničiť život.
@luccija no veď. Toto sú tí, čo si myslia, že Slováci v rakúsku sú boháči.
2300 tam 3200 sem. A pozrieš xy inzerátov a čo práca 2 vyšie tak to skôr disponenti a taky už čo vedú skupiny majú ľudi pod sebou, vyžadujú rakúske univerzity atď, certifikáty, nemčinu perfektnú
Áno 3200 na živnosť Slovensku s tým že odvedú 0 Euro daní a a na dôchodok joooj 280e mi vyrátali.
A čo potom tie opatrovateľky chuderky, čo stále plaču ako malo zarobia, agentúry ich zdieraju, keď hľa 1900 majú a nepotrebuju ani nemecky
Blbosť!
@sono2 nerozprávam ako živnostník moja zlatá. Môj chlap má skúšky na SVK pracuje na TPP ako zamestnanec v rakúskej firme a má 3000€ v čistom. To isté plus mínus jeho kolegovia všetci na TPP. A predstav si že krstná môjho chlapa aj jeho matka tam robia ako opatrovateľky. Jeho krstná 1800€ v čistom vie dobre nemecky ale jeho mamina vie nemecký pár viet, striedajú sa u 1 pacientky ktorá je ležiak a aj tak nekomunikuje , s rodinou sa dohovoriť vedia. A ak nevieš nájsť prácu je to tvojou vinou nikoho iného , dobrých ponúk je tam veľa.
@diusqa761 lebo si pozerala kde to v pekle je? Pri Švajčiarsku, a to Sú roboty pre mužov, aspoň mne to tak príde a neverím tomu inzerátu, strašne vysoká mzda ešte ubytovanie, atď atď
Ja mam reálne skúsenosti z okolia viedne a teda ako píšem, ledva ledva 1500 v Čistom za 40 hodin týždenne.

@brrrrrciatko ďakujem pomôže mi všetko aj že takto so mnou niekto píše a rozumie mi