V ktorej banke je podnikateľský účet skutočne zadarmo?
Ahojte,
viete poradiť banku ktorá má podnikateľský účet naozaj zadarmo? Dnes som bola v prime ale ten účet nie je vôbec zadarmo :D Momentálne máme účet vo VÚB ale tie poplatky sú hrôza.
SLSP ma ked si otvoris k osobnemu podnikatelsky, mas ho na 2 roky zadarmo. ALe nie som si ista, dokedy trva akcia.
@muchotrafka298 Takto sme mali vo VÚB ale ozaj sa mi neche za daľšie 2 roky meniť banku
@10zabka máš aj osobnú skúsenosť s mBank?
u nás v MT nemajú pobočku
@10zabka
áno, mám
dá sa zriadiť aj elektronicky
@10zabka akurát som našla na stránke že biznis účet je len pre SZČO, my máme sro
nepísala si, že potrebuješ pre sro, ja som SZČO, preto som ti napísala, kde si ho môžeš zriadiť
@10zabka naozaj mi nenapadlo že to banka rozdeľuje, keď je účet raz podnikateľský :D
pravdupovediac, mňa tiež nie...
FIO má podnikateľské aj osobné účty bez poplatkov, k nim bezplatne karty a bezplatné výbery z každého bankomatu, okamžité platby v € aj CZK a bezplatné vklady/výbery na pobočke.
V Martine je pobočka Divadelná 7.
@maranco To znie dobre, zbehnem tam zajtra, ďakujem
Pre mna vyber banky na podnikatelsky ucet zohladnuje aj potreby firmy. Mame VUB. Ale pokial viem TB ma podobne poplatky. Primu sme zrusili (tu sme mali ako druhy ucet), lebo nemali v tej dobe nejaky premium neobmedzeny balik a ked zacali uctovat pomaly kazdy pohyb, to boli ine sumy :DD . Mne firmeny ucet za 20EUR s neobmedzenymi platbami a pohybmi, vkladmi zadara atd pride v pohode, hlavne ked vyuzivame aj investicne uvery a kadeco cez nasu banku. FIO je tiez cesta, tam sa mi paci ten cesky ucet k tomu..
AK to ma niekto len na par prevodov, tak kludne moze siahnut po lacnejsich. V momente ale ako sa tam objavi viac pohybov = hned to vidno na poplatok.
@simca06022011 nemáme veľa pohybov. Každý mesiac sa zaplatí nájom a príde približne 8-10 platieb v hodnote 100-800€ sme len mini autoservis
@simca06022011 jeden podnikateľ sa mi posťažoval na TB mal firemný účet a od istého počtu pohybov platil za každý pohyb poplatok
tak to vyriešil cez FIO tam sa mu zhromažďujú platby od zákazníkov, má tam neobmedzené pohyby a potom si ich naraz prevedie do TB
Máte u vás platbu kartou?
@maranco sem tam zaplatím autodiely kartou keď nemám pre rozvozcu peniaze presne a on nemá vydať
Ale tak myslím ak si dám opraviť auto či viem u vás platiť kartou.
@maranco nie, zákazníci posielajú na účet ani v hotovosti neberieme
Takže využívaš okamžité platby?
prídem po auto, nasnímam QR kód z faktúry zaplatím na mieste mobilom, pracovník vidí v mobile že prišla platba a dá mi auto?
Fiiiiiio
@maranco nie väčšinou pošlem faktúru zákazníkovi do mailu alebo na whats app a keď je uhradená príde si pre auto
Vieš to do budúcna riešiť aj tak, aby vedel pracovník zistiť či prišla úhrada aj bez teba a vydať auto.
Pôjde s tebou do FIO, urobí rámcovú zmluvu s bankou bez zakladania účtu (ak svoj účet nepotrebuje), aby mal prihlasovacie údaje do IB, ty ho pridáš ako disponenta k účtu s právami len pozerať pohyby, dá si do mobilu aplikáciu FIO prihlási sa svojimi údajmi a tam uvidí platby.
Potom vie zákazník zaplatiť aj na mieste mobilom okamžitou platbou, a pracovník uvidí že došla platba do 10 sekúnd.
Taký zberný účet na platby mať samostatný, aby zamestnanci nevideli ostatné platby.
@maranco ďakujem ale zamestnancov nemáme sme len ja a priateľ 🙂
@maranco vies, ono zalezi na tom, aky balik mas.. ak mal basic, tak ano.. premium ma vsetko nelimitovane zadarmo
@simca06022011 nechcel dať 228€ ročne za účet Tatra Business Premium, platil Tatra Business za 84€
@maranco ak ma niekto obraty tak 228rocne nie je ziadna polozka za bankove ucty... pre firmu.
@simca06022011 ak mi niekto ponukne rovnake sluzby (ake potrebujem) zadarmo, tak platit sa mi nechce nic... lebo to mozem kazdy mesiac hodit 20 eur do kanala len tak pre radost...
@zic ale vsak to je v poriadku, ved pisem, ze kazdy podla potrieb. nam to vyhovuje takto.
@maranco ano zaplatil menej, ale potom doplacal na pohyboch navyse.. tiez sme pred rokmi mali ucet v bankach roznych a ucet lacnucky, len skoda ze ked sa pridali pohyby, tak to bola aj 100vka mesacne nakoniec. O kvalite vystupov pomlcim :D

https://www.mbank.sk/podnikatelia/ucty/mkonto-b...