V ktorej banke je podnikateľský účet skutočne zadarmo?
Ahojte,
viete poradiť banku ktorá má podnikateľský účet naozaj zadarmo? Dnes som bola v prime ale ten účet nie je vôbec zadarmo :D Momentálne máme účet vo VÚB ale tie poplatky sú hrôza.
Fio banka
Určite fio banku
mBank žiadne podmienky, žiadne poplatky
Kvôli prichádzajúcej transakčnej dani bude najlepšie si otvoriť podnikateľsky účet v banke, v ktorej máš súkromný účet.
@muchotrafka298 a v SLSP to nema niaky zadrhel? Uz tam mame existujuci osobny ucet, nevies nahodou ci aj tak plati tato ponuka? Tiez tam planujeme otvorit, ale zatial sme sa informovali len cez web.
@adaluc338 vobec neviem, prepac. Len mi to vyskocilo na IB ked som sa hlasila, ze osobny a podnikatelsky ucet na 2 roky zadarmo. Urcite sa Ti ale oplati viac si ten podnikatelsky otvorit v tvojej banke, kde uz mas osobny ako inde.
Sa mi zdá, že mBank a prispejú ti 100 €.
Ja mám účet v mBank, síce nie podnikateľský, ten máme vo VÚB, lebo mBank u nás nie je. VÚB máme pár metrov od firmy, čo nám vyhovuje. mBank najbližšie v PO.
Vub máme aj my. Dlhé roky. Máme potraviny a teda obratov na účte je dosť, platby kartou, uhrada faktúr. Poplatok 22 eur. Máme od nich aj terminál, kde uctovali poplatok 1.8% z transakcie, keď som sa vyhrozila, že si idem dat iný terminál tak znížili na polovicu. Priemerne za účet, poplatky z transakcii, telekomunikačný poplatok nás účet vyjde cca 80-90 eur mesačne. Plus nová transakcna dan, podľa mojich výpočtov našich platieb ďalších 60 eur. A to už teda máme tu zľavu. Inak ďalších cca 40 eur navyše. Takže len preto, že sa neplatí peniazmi ale nejakými plastovými kartičkami alebo hodinkami ide takmer 200 eur každý mesiac preč 🤷♀️
@651janka podľa toho koľko tam máš ľudí v rade, ak nie je nával, skús dať možnosť platiť okamžitou platbou z mobilu, vytlačíš QR kód a do mobilu pracovníkovi dáš aplikáciu banky s právami len pozerať pohyby na účte
zákazník zaplatí svojím mobilom okamžitou platbou, zvyčajne do 5 sekúnd, maximálne do 10 sekúnd to máš na účte, pozrieš v mobile či prišla platba a máš zaplatené bez poplatkov
platba kartou je drahá
na terminál skús si vyžiadať ponuku od https://www.globalpayments.sk/sk-sk možno budú mať lacnejšie
ten poplatok 22€ za účet čo v tom je tak drahé, vkladáte peniaze na pobočke alebo robíte výbery z cudzích bankomatov alebo platíte za každý pohyb na účte?
Prima banka ,ma podnikateľský účet zadarmo. Manžel má tiež,tam účet tak tiež výbery, z bankomatu ma zadarmo.
@liliput12 iba pre szčo, my máme sro. Už som otvorila vo Fio banko
@maranco no mame male potraviny v obci, takže platba cez qr kód by bola zložitá aj z toho dôvodu ze je tu veľa dôchodcov ktorí vedia použiť len kartu. Na účet nevkladame v banke, ja si vložím na svoj osobný účet v slsp cez vkladomat zadarmo a potom si to prepošlem na podnikatelsky a platím z neho len odvody, faktúry dodávateľom cca 40 mesacne, elektriku, uctovnicku, dph a to je všetko. Nemám ani kartu k účtu, lebo vlastne čo príde cez terminál poplatim faktúry prípadne keď chyba tak si vložím z toho môjho zo slsp. Keď som chcela lacnejší účet tak tam bol ale zase tam bol nejaký pocet obratov a potom sa platilo navyše. Ale tiež sa mi to zdá veľmi veľa, v slsp som sa pýtala, tam stojí 7 eur. Akurát si nájsť čas, ísť to všetko zrusit, založiť u novych a pod. Ale štve ma to, lebo každý si myslí aké je cool platiť kartou ale koľko je z toho poplatkov nikto nevidí. Okrem toho aj účet zadarmo v banke je po splnení nejakých podmienok, ja to mam osobnom minimlne 350 eur zaplatiť kartou inak mam poplatok 🤷♀️

@simca06022011 tak to vybral zlu banku. Vo Fio sa nedoplaca nic... je vzdy fajn si nastudovat podmienky (vopred)...