V ktorej banke sú účty Sociálnej poisťovne a úradu práce?
Ide mi o to že napr. u zamestnávatela keď chcem aby mi hneď došla výplata, tak musím mať rovnakú banku ako zamestnávatel. Že napr. keď deň výplaty padne na piatok, tak aby som nečakal do pondelka na peniaze… Ale v prípade sociálnych dávok alebo podpory, si dám účet v tej banke ktorú oni majú. Len podporu posiela sociálna poisťovňa a sociálne dávky zase úrad práce. U sociálnej poisťovni som sa dogooglil že je to kód banky 8180 čo je nejaká štátna pokladnica. Ale neviete v ktorej banke to je? Či Tatrabanka, Sporitelna, VúB ja to potrebujem vedieť. Lebo aj úrad práce má to 8180. Aby sol vedel kde si mám založiť účet aby mi peniaze prišli hneď. Môže byť aj také že napr. Tatrabanka a Raiffeisen alebo Poštová banka a 365 banka že spolupracujú. Tak proste v akej banke je tá štátna poladnica a aké banky sú s tým združené že platba hneď prejde a nie čakať ďalší deň aj viac.
@thunderdome ty si ok?? Ved ti tu kopa ludi napisalo, ze to funguje normalne - platba sa pripise hned. Len ty si ides fuuurt svoje. Sedis si na kabloch??
Mam tatru, Raifku aj slsp. Bezne si posielam € medzi uctami a cuduj sa, nabehnu hned! A nie, nikde nic nezaskrkavam.
Prosím Ťa, Ty čo to tu píšeš. Sprav si účet v normálnej banke, čo podporuje okamžité platby a máš po probléme. Tvoj problém je akurát tak, že 365 nepodporuje rýchle platby, tak Ti 20 eur príde v pondelok - to je na druhý deň, ale PRACOVNÝ, ešte raz PRACOVNÝ - sobote, nedeľa sú dni voľna, neviem, čomu sa čuduješ. Samozrejme v pondelok, ak Ti ich brat vôbec poslal, ak nie, neprídu ani v pondelok.
@thunderdome 🤣🤣🤣
Ja pracujem v štátnej správe, takže peniaze mi chodia zo štátnej pokladnice. Vždy mi prídu hneď a všetkým kolegyniam nám prídu peniaze v rovnaký deň. Máme rôzne banky.
@thunderdome pozri si tento obrázok s porozumením a napíš z akých bánk ti posielali na FIO
@thunderdome v aplikácii vidíš v pohyboch názov banky z akej to prišlo, ale tam si sa vymkol, tak ak si si zapol mailové notifikácie o pohyboch na účte v emaili máš číslo účtu z akého prišlo a podľa neho vieš aká je to banka
slovenský účet začína SK.... prvé 2 číslice sú kontrolné a ďalšie 4 číslice sú kód banky
https://banky.sk/kody-bank/
@thunderdome však FIO aj prijíma aj odosiela okamžité platby, FIO nemôže za to, že z mBank to ide dlhšie. Okrem toho je aj zadarmo. Tak čo je na nej zlé? A nie, ja nemám FIO, ale keby som potrebovala založiť nový účet, bola by to ona...
@thunderdome však dobre, ale Ty píšeš, že si veril, že bude FIO lepšia ako TB, a že nevyšlo. Ale do TB by to takisto prišlo neskôr, keďže to bolo POSIELANÉ z banky (baniek), ktoré (zatiaľ) nepodporujú okamžité odosielanie.
Ostatné veci nekomentujem, aj keď mBank má svoje obmedzenia, napr. ak vyberáš z bankobatu, musíš viac ako tuším 70 Eur, inak platíš, a takisto za mesiac musíš zaplatiť kartou 70 Eur, inak tiež platíš za vedenie karty...
Celé na tomto nie je zarážajúce ani to že sa tu debatí o teplej vode či je teplá alebo studená...ale skôr to, že existujú ľudia ako tento borec čo ma do centa vypočítané peniaze z výplaty do ďalšej výplaty a do 0 ich minie takže sú mu potom zaťažko vydržať 2 dni :D Toto je extrém, nie je to nejaká porucha? Že ťa pŕli všetko minúť a nerobiť ai nejakú rezervu? Bežné totiž je, že ľudia vedia v pohode vyžit aj 6 mesiacov ak by im neprišla žiadna výplata.
@thunderdome nie som z tych bohatych, ale nikdy som nebola na ucte na nule a vzdy som mala nejaku (niekedy aj celkom malu) rezervu, ak by som nahodou na tu nulu dosla aby som nemusela riesit to co riesis ty. A ver, nezarabame po pat litrov kazdy kazdy mesiac a zivime aj dieta, nielen seba. U teba je problem totalna financna negramotnost, nie, ze si chudobny.