Vedia ľudia v dnešnej dobe hospodáriť?
Dnes som sedela s mamou na káve a vedľa nás rodina s možno 2-3 ročným dietatom. Plne nákupné tasky kolac kava dzus podotýkam v drahej kaviarni v ba a muz hovori žene polozartovne že mohli by ste sa do konca mesiaca zmestiť do 1000€ a žena sa zatvárila jak keby ju to otravovalo. Je toto v dnešnej dobe bezne? Že je týždeň do konca mesiaca a niekto sa nevie zmestiť do 1000! € , fakt sa tu mame potom tak zle alebo len ľudia nevedia hospodáriť ?…
@ahhola Aj za socializmu boli taki, co hned vsetko rozflakali a potom si chodili poziciavat k znamym a takto fungovali dlhodobo. Samozrejme, museli natrafit na takych znamych, ktori im pozicali. Dalsi zase chodili vyzierat svojich rodicov. Tiez sme mali taku susedu, co si stale chcela poziciavat.
Podľa mňa sa autorka iba chcela pochváliť, že bola v drahej kaviarni. 😂
Vseobecne asi suhlasim, ze ludia vedia menej hospodarit.. Myslim si, ze je to ako pisal(a) @ahhola, ze za to moze prechod od fyzickych penazi k "virtualnym"... pred 100 rokmi tazsie ludia minuli to co nemali (kreditky, uvery, ucty, platby kartou, debet atd atd)... dnes je vcelku lahke prehajdakat "cudzie" peniaze a ak si to niekto nevie v hlave zratat, popripade nema disciplinu + strasne vela lakadiel, tak to tak dopadne... ale je to dost individualne (povaha x vychova)
Ja som to z tvojej info autorka pochopil ,ze aby za cely mesiac neprekrocili 1000 za nakupy jedla, obcerstvenia, ci kavy pripadne obedov v restike. Nie ze za posledny tyzden sa chce manzel zmestit do 1000 eur ( za tyzden 1000 je extra vela🙂) No ak tam patri iba to, co sa zje a vypije, je to fakt dost na 3 clennu rodinu aj za mesiac.
Tak teda asi nie sú Slováci na tom tak zle, keď plaču nad maslom a sedia v kaviarni pardon drahej kaviarni na ☕ a 🍰 🫣. Ja si kúpim čo potrebujem, aj na tú ☕ a 🍰 mám, ale cena masla má fakt serie.

Nuz, aby gazdinka pre pierko plot preskakovala je uz davno prec a co vsetko je vlastne prec....Aj svet financii presiel prekotnym vyvojom. Do 89.sa penazne prebytky ukladali na vkladne knizky, tie uz snad ani neexistuju, neboli ucty, vyplaty do ruky a zalohy tiez, kto sa nechal do vyplaty bez koruny, zbieral zalohovane flase🤣ziadne gastrace, ziadne do minusu na ucte, zeny boli prinutene setrit. Dnes mladi rozflakaju aj nemozne, su schopni si pozicat na Vianoce, na Chorvatsko. ✈️