Veríte sporeniu, kde vám peniaze akože zarábajú?
Veríte sporeniu kde vám peniaze akože zarábajú? Sestra je celá nadšená že dala sporenie deťom a tvrdí že o 20r reálne vloží 56 tisíc ale bude tam mat 120 tisíc.
Fakt tomu niekto verí????????
Ide o winners. Ukazovala mi aplikáciu a nahovára ma nech si to dám tiež.
Chytám sa za hlavu.
Kto vám dá 50 tisíc len tak po rokoch?
Takto... vo vseobecnosti investovanie funguje. Takto pracuje zlozene urocenie... ale zrovna winners su nie nic moc (konkretne pozriet produkt). Ale teda normalne investovanie takto funguje... nie su to peniaze zadarmo, ale teda "vynosy"... zñozene urocenie je "osmy div sveta" a pomaha ludom setrit napriklad na dochodok...
Áno, verí tomu každý kto niekedy v živote počul slovo investovanie
@zic v poriadku. Verila by som na nejaké sporenie s nejakým výnosom, ale nie ze segra tam vloží 50 tisíc a dostane späť 2x toľko.
@janai1 ty tomu veríš hej?
Treba si trosku viac naštudovať o investovani, subtam naozaj krásne výnosy, ale samozrejme aj riziká. Počas pandémie to bolo zatiaľ asi najviac vidieť. A je to na dlhodobé sporenie, nie na par rokov
To nie je nič na verení a neverení. Vygoogli si čo je investovanie, pozri si nejaké fondy, zhodnotenia a porozmýšľaj
Tak vlozi ako vlozi... ona najskor investuje... ona vlozi im, oni investuju do fondov... tie peniaze zadarmo su vynos (predpokladany asi)...
Tu mas zhruba podobny prepocet aby si videla, ako to zlozene urocenie je mocne... zalezi ale na priebeznych poplatkoch a pri tych som si nie isty u tejto spolocnosti... tusim sa ani nedostala do hitparady na prilozenom linku 🙂
https://ako-investovat.sk/diskusia/viewtopic.ph...
Aké winners? Asi by som neverila. Ešte tak priamo na burzu.
@marhulka13 aké rizika napríklad?
Lebo práve to jej vravím, aby sa nestalo že namiesto 120 tisíc tak o 20 rokov uvidí veľkú 0
Rizika investovania su rozne... klesaju ak investujes do renomovanych a stabilnych "produktov" (etf), na dlho... je to ako riziko ked kupis auto, ze ho naburas, ukradnu ho apod... tiez je to pravda, ale ak chces auto, tak to podstupujes...
@zic tak to je to trochu privysoké riziko keďže búranie auto vieš financovať z poistky. Takže predsa je tam nejaké to riziko
Neviem či až taký zisk .no volá sa to zložené úročenie . Ideálne ak niekto investuje 30 rokov v pravidelných napr mesačných intervaloch .
Napr ja mám 37 rokov a od 19 rokov investujem . Začala som sumou 200 sk , teraz mesačne 90€ . Už 20 rokov bez toho aby som jediný mesiac prerušila . Hoci dám len 30€ ,ale vždy dal ,a verím že to v 50 -60 prinesie ovocie
Vola sa to zlozene urocenie. Vo vseobecnosti je zname ze pri vysokych vkladoch ti vie vklad rast velmi rychlo. Je to percentualny narast. Zaujimave cisla clovek ziska pri investovani viac nez 100tisic. Tam uz po rokoch mozes spokojne zit z tych penazi. Myslim, ze pri 4% vybere rocne ti to nasledne ani nezamava vobec s tou stupajucou tentenciou. Je to zaujimave. Ak by aj broker skrachoval prevezme portfolio iny broker. My tiez investujeme super vec
Áno funguje to a verím to… my investujeme cez banku nie cez partners a vlastne si každý deň viem kuknúť stav, raz to stúpa potom klesá ale z dlhodobého hľadiska sú tam krásne výnosy…a áno dala ti aj reálne čísla
@misana84 To že si to vieš kuknuť je jedna vec. Realita druhá.
Držím prsty nech aspoň tie svoje vložené peniaze raz uvidíš a dúfam že tu nebudú raz všetci plakať ako pri BMG invest
🤦🏼♀️…môžte byt v klude a nestresujte sa za sestru 😀
Najlepšie fungujú investície cez Black Rock.
Tam je výnos istý. Už len prekusnut to, že daná "firma" celosvetovo podporuje vojny, štve ľudí proti sebe, ničí pralesy, prírodu, spôsobuje úmyselnú infláciu atď atď. Ale dnes je moderne si takýmto investovaním "zarábať". Skúste si pozrieť ti, čo investujete, či vaše podiely nie sú v investíciách Black rocku. Minimálne zo zvedavosti.
@basulaak Ano, po tych 30-40 rokoch mozes vyberat 4%. Ale sa rata ako pise zic hore - "Priemerné zhodnotenie: 10% p.a" - tak by tam stale zostavalo hodnotovo podobne aj pri inflacii - teda musi to rast viac ako vyberas aby rast pokryl inflaciu. Takze dnes by tam bolo treba mat aspon zo 600 tisic € aby sa dalo vybrat 2000€ mesacne (4% rocne) - co by dnes bolo len tak na ake take prezitie. No a ak teraz tam treba mat 600 tisic uz teraz tak si vies predstavit kolko by tam malo byt o 30 rokov aby si stale mohla vyberat tie 4% (po preratani ako cca 2000€ dnes).
Tam ale poistma ta nieco stoji... ked neburas, tak su to "vyhodene peniaze". Ked buras, tak tiez s tym mas starosti a asi nikdy nedostanes (malokedy) plnu sumu... bol to ale len priklad. Cely zapadny svet normalne investuje uz starocia... aj "robotnici"... najvacsie riziko byva v nenazranosti ludi a v "spekulovani. Mimochodom, ak by sme spravili jednoduchu matematiku, tak akoze to comu hovoris "zadarmo" je cca 60 tisic za 20 rokov. To mi pri zlozenom uroc3ni pride iba okolo 4%... ak je historicky priemer 6-10, tak to este malo jej slubuju...
@lenkakravcova preboha zase... black rock je investicna firma / maju fondy... tak ako napriklad vanguard... ako oni robia vojny a vytvaraju inflaciu prosim ta? Je to uplne standardna spolocnost a jedna z tych cez ktore sa ludia nemusia bat investovat...
Investovanie. konkretnu spoločnosť nepoznám a nechce sa mi o nej čítať. Okrem iného.... si pozri ako ručí v prípade krachu. Resp či je to oficialna finančná inštitúcia alebo nejaká sro a podobne. Laicky.. spoločnosť by mala by ručiť svojimi € a investície sú majetok investora, takže v prípade krachu na ne nikto nesiahne a sú chránené do nejakej hodnoty (rovnako ako banky) alebo môže ručiť všetkým (keď to nie je právne všetko ok) a v prípade krachu ti ostane trt makový. To je také pomimo toho, že každého napadne sledovať iba poplatky a pod
Investovanie je ok, pokiaľ chápeš, čo to obnáša.... Je ideal dlhodobé, no peniaze vieš zhodnotiť aj na kratšie obdobie lepšie ako na bežnom účte. My sme už peniaze s výnosom použili na to, čo sme potrebovali. Investujeme už dlhé roky a stále budeme.... Skús si pozrieť napr finax alebo ak chceš sama, xtb (ale to ti teda neodporúčam, keďže nie si v tom zabehnutá) ale spoločnosti je viac, no vždy si ich prever. A pozor na bankárov a fin.poradcov...oni sú v prvom rade obchodníci, ktorí ti chcú predať produkt, nie investori 😉
@zic pozrel si si nejaký dokument niekedy o nich? Alebo ti to povedali v investičnej spoločnosti?
Tie co som videl my stacili, aby som s nimi bol spokojny. Zatial som nevidel take, kde by podporovali nejak inflaciu... ci vojnu... Ani si neviem predstavit, ako z ich pozicie by to mohli robit. Inac take dokumenty - to je zradna vec castokrat... robit na ich zaklade nejake zavery...Lebo o islame som videl kopec dokumentov... nie lichotivych... ale tak je dobre, ze zatial mame slobodu vo vybere ako investicnej spolocnostk, tak vierovyznania... takze za mne dobry... 🙂
Ved riziko je také, že môžeš o tie peniaze aj prísť, ved to tam píšem, že počas covidu klesali, poznám mnohých, ktorí to vtedy rušili a to bola veľká chyba lebo boli v strate

Verí. Tvoja sestra.😂